MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 22
 
Februari, de maand van de liefde. Er staan daarom wat Valentijn-tips in deze nieuwsbrief, maar ook vele anderen. Lees maar gauw verder. Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar mij!!!
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
Ben jij ook verliefd?
op 14 februari is het valentijnsdag en kun je je liefje een kaartje sturen. Hier vind je veel leuke links.
 
Altijd al zelf een computerspelletje willen maken?
Dat kan nu hier. Met hulp van een speciaal programma leer je stap voor stap een spelletje te bouwen. Je hoeft niks te downloaden, alles gebeurt op internet.
 
Raaf leert kinderen uit groep 3-4 om met de Engelse taal aan de slag te gaan. In 6 korte afleveringen laat Raaf de kinderen  luisteren naar Engels en leert hij hen eenvoudige woordjes en korte zinnetjes.
 
Brugklas
Naar de brugklas! Het is spannend en nieuw, maar ook een belangrijk moment: je moet gaan kiezen!
Hier vind je informatie.
 
 
14 februari is het weer valentijnsdag. Hier vind je leuke links.
 
Topowerkbladen.nl is bedoeld voor leerkrachten in het basis-, voortgezet- en speciaalonderwijs om op een gemakkelijke manier overzichtelijke topografische werkbladen te maken. Leerkrachten kunnen aanklikken wat de leerlingen moeten maken en daarna uitprinten. Naast de kaart is er voor de leerlingen een antwoordenblad welke u ook kunt uitprinten zodat leerlingen zelfstandig kunnen nakijken. Deze werkbladen zijn erg handig voor uw topografie lessen.
 
Raaf leert kinderen uit groep 3-4 om met de Engelse taal aan de slag te gaan. In 6 korte afleveringen laat Raaf de kinderen  luisteren naar Engels en leert hij hen eenvoudige woordjes en korte zinnetjes.
 
Goed nieuws voor iedereen die gebruik maakt van Kleuternetwerk! Lid zijn van Kleuternetwerk wordt vanaf nu helemaal gratis. Je hoeft je alleen even te registreren.
Door lid te worden van Kleuternetwerk krijg je toegang tot honderden downloads op deze website.
 
Vieren jullie carnaval? Op de website van juf Linda vind je een pagina vol met leuke ideeen.
 
Faalangst.nl beantwoord vragen van leerlingbegeleiders, leerkrachten, ouders en leerlingen. Tevens vindt u hier informatie over artikelen, trainingen en cursussen. Bezoekers kunnen veel documenten gratis downloaden. Zo is er een uitgewerkte informatieavond en een test waarmee faalangst kan worden gemeten.
 
ParnasSys
Vele scholen werken met ParnasSys. Op MeesterMichael.nl kun je de methode toetsen downloaden. Er staan weer een heleboel nieuwe toetsen van ParnasSys bij. Klik maar HIER.
 
leuke knutsels om in de winter te maken met de kinderen.
De website waar je Gezond, slim en snel de computer leert bedienen. Niet meer met de muis maar met sneltoetsen.
Speel het sneltoetsspel Online (groep 5 t/m 8). Hiermee leer je al spelenderwijs de sneltoetsen in verschillende programma's: Windows, Word, Internet Explorer enz.
Filmpjes bij de methode.
Veel filmpjes zijn weer terug. Ik ben er nog druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
 
  
Valentijn
14 februari is het weer valentijnsdag. Hier vind je leuke links voor op je digibord.
 
 
 
Hier kunnen kinderen een quiz spelen waarvan de vragen verstopt zijn in de omgeving. De vragen gaan over allerlei winterse onderwerpen zoals de Elfstedentocht, winterslaap en wat je moet doen als je in een wak gevallen bent. Het juiste antwoord wordt vervolgens toegelicht. Er zijn ook andere spelletjes te vinden. Dit alles maakt het Wintereiland bij uitstek geschikt voor gebruik op het digibord!.
 
Digibord essentials 
Heutink heeft het programma voor het digibord gratis gemaakt. Hierop staan echt handige tools voor op je digibord.
Ga naar www.meestermichael.nl Klik dan op ‘digibord’ en onderaan zie je het icoontje van Heutink met de naam ‘Plug and teach (digibord essentials)’
  
Topo kaarten voor op het digibord 
  
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
 
Er komen steeds meer filmpjes terug. Ik ben er druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl