Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 294 | juli 2016
 
9 juli t/m 14 augustus
 
De Zomer Collectie
zomer ledententoonstelling
 
Hoewel het buiten grauw en grijs oogt, de codes oranje en geel je om de oren vliegen, zindert en zoemt het bij Kunstliefde deze zomer. In 'De Zomer Collectie' trekken wij gewoon een frisse zomerjurk of korte broek aan en vieren de zomer. Er is een ruime collectie van recente werken te zien van kunstenaarsleden: schilderijen, grafiek, beelden, fotografie, video, installatie e.a.
Een mooie kans om het aanbod van Kunstliefde te bekijken en/of een kunstwerk te kopen.
 
Dus stap op de fiets, en kom zomeren bij Kunstliefde.
 
Opening zondag 10 juli 16.00 uur onder het genot van een heerlijk Italiaans ijsje.
 
 
Op atelierbezoek bij Cas Waterman
 
Peter Paul van der Houven bracht een bezoek aan het atelier van Cas Waterman, fijnschilder van voornamelijk vrouwelijke naakten en kunstenaarslid van Kunstliefde.
Bedeesd zijn de vrouwen van Cas Waterman allerminst en bovendien zijn ze uitgesproken aards en warmbloedig. Soms vertonen ze enige gene, alsof ze door de schilder in een onbewaakt ogenblik betrapt werden, maar het is overduidelijk dat hier sprake is van een toneelspel. Cas is docent schildertechniek aan de academie Renshof waarvoor hij o.a. lessen geeft in de Utrechtse Vlampijpateliers. Zelf werkt hij in zijn atelier in Amsterdam.
 
 
 
 
LAATSTE WEEKEND SALE!
nog te zien èn te koop t/m 3 juli
 
Nieuw werk van acht jonge kunstenaars die in 2015 afstudeerden aan één van de academies in Nederland: De Belofte 11 is een traject van Kunstliefde voor jonge kunstenaars. In een periode van een paar maanden werkten ze samen toe naar deze eindpresentatie.
 
SALE! gaat in op thema's zoals verkoopbaarheid, zelfpromotie en productie. SALE! verwijst naar diverse marketingtrucs uit ondernemersland en hoe het publiek te paaien.
 
Met werk van Helena Frijns, Anne-Marie Meertens, Romy Muijrers, Ana Oosting, Stefan van den Broek, Thom van Dijk, Lars Reen en Roy Vastenburg.
 
 
 
Make Art Not €?
 
In juni vonden er in het kader van de Belofte 11 twee avonden plaats in Kunstliefde over het startend kunstnaarschap. Er waren interviews met diverse gasten uit het kunstveld die hun ervaringen deelden met het publiek, zoals o.a. Niek Hendrix -kunstenaar en blogger Lost Painters, Arsine Nazarian - projectleider bij het Mondriaanfonds, Daniëlle Hoogendoorn - kunstenaar die dit jaar een Werkbijdrage Jong Talent ontving, Mickey Yang - beeldend kunstenaar, en er was een forumdiscussie met galeriehouders Berthe Schoonman - Galerie SANAA, Cathelijne Dapiran - Dapiran Art Project Space, Carolien Smit - We Like Art en Tessa de Leede - Finchy.
 
Een levendige avond met een vol programma waarin heel veel informatie en discussie over kunst, geld, beurzen, inkomsten, subsidie, post-academische opleidingen, tips, trucs en ruimte voor vragen. Vragen werden dan ook veelvuldig gesteld. De avonden waren gratis toegankelijk en werden door zowel jonge en oudere kunstenaars bezocht.
 
 
 
Article

Article is een tijdschrift met een wetenschappelijke blik op actuele thema’s binnen de beeldende kunst, architectuur en vormgeving. Article wordt uitgegeven door enthousiaste studenten en alumni Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. Het tijdschrift biedt studenten en jonge alumni een podium om hun onderzoeksresultaten te publiceren naast artikelen van gerenommeerde vakgenoten. Het tijdschrift is gelieerd aan de studievereniging Stichting Art, die al eerder interessante samenwerkingen met Kunstliefde heeft gehad.
 
Article verschijnt tweemaal per collegejaar en is te koop bij Kunstliefde.
 
Voor meer informatie kijk op de website: tijdschriftarticle.nl.
 
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur