Click here to view this email in your browser                 Споделете с приятели
 
Началото на 2019 е времето, когато всеки бизнес прави равносметка на изминалата година и поставя пред себе си нови цели за растеж и развитие.

За 11-та година Save the Planet (16-18 април, София) предлага най-добрата среда за представяне на иновативни решения за ефективно управление на отпадъците и тяхното рециклиране. То помага на изложителите за по-бърза пазарна реализация на техните нови продукти и услуги.  
 
За повече информация относно участие, моля изпратете Предварително запитване.
Паралелни събития: Интелигентни градове, Енергийна ефективност и възобновяема енергия
Контакти: tanya@viaexpo.com, office@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 512 900, 088 679 31 72
Организатор: Виа Експо
 
  
Абонирайте се за бюлетина ни! Не пропускайте актуални новини и бизнес възможности.  
 
       Присъединете се към групите ни в социалните мрежи 
 
Напомняме ви, че Виа Експо съдейства на български фирми за участие на изложби в други държави. Свържете се с нас при интерес към чужди пазари.
 
АКЦЕНТИ В БЮЛЕТИНА 
• Фриц Дрислер (Мениджър Продажби в Lindner-Recyclingtech - изложител на Save the Planet 2019) представя нови фирмени решения и реализирани проекти в Югоизточна Европа.
• Новини от различни общини
• Партньори и медии

Приятно четене от екипа на Виа Експо
 
 
 
ИНТЕРВЮ

Lindner-Recyclingtech GmbH - с реализирани проекти за производство на алтернативно гориво от отпадъци и рециклиране на пластмаси в България.
 
Lindner, Spittal an der Drau / Österreich (www.l-rt.com): Компанията, която отпразнува своята 70-годишнина през 2018 година, предлага от десетилетия иновативни и изпитани решения за раздробяване на отпадъци. От планирането, разработването, проектирането и производството до сервиза, всичко идва от един единствен източник. В своите производствени мощности в Spittal/Drau и Feistritz/Drau в Австрия Lindner произвежда машини и системни компоненти, които се изнасят в почти сто страни. В допълнение към стационарните и подвижни шредери за обработка на отпадъци, портфолиото включва и цялостни системи за рециклиране на пластмаси и производство на висококалорично твърдо гориво от отпадъци SRF. Шредерите могат да се използват за твърди битови отпадъци, търговски и промишлени отпадъци, пластмаси, опаковъчни материали, хартия, леки отпадъци и отпадъчна дървесина.
 
Lindner-Recyclingtech предлага системни решения за производство на алтернативно гориво от отпадъци, рециклиране на пластмаси, преработка на отпадъци от дървесина, унищожаване на хартия и продукти и рециклиране на метали.
Г-н Дрислер, моля да кажете малко повече за системите Ви за раздробяване и как те спомагат за развитието на Кръговата икономика? Продуктовото портфолио на Lindner варира от стационарни и подвижни шредери за управление на отпадъци до цялостни системи за рециклиране на пластмаси и дървесни отпадъци, както и за производство на горива от търговски, битови и фирмени отпадъци (SRF / RDF). Също така, при поискване, от Lindner се проектират и изпълняват големи проекти. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю
 
 
НОВИНИ ОТ ОБЩИНИТЕ - ПРОЕКТИ И ИНВЕСТИЦИИ
• Бургас и Благоевград изграждат анаеробни инсталации за биоразградими отпадъци. Повече
• Общините Карлово, Вълчедръм и Якимово ще изграждат съоръжения за отпадъци Повече
• Община Петрич стартира проект за компостираща инсталация Повече
• ОП "Чистота" Пловдив избира доставчик на подземни контейнери за отпадъци Повече
 
  Румънската асоциация за управление на отпадъците – ARMD е комуникационна платформа на специалистите и операторите в събирането, механично биологичното третиране, рециклирането на отпадъци, изгарянето и съхранението, както и на държавната и общинска администрация в Румъния. Целта е да се насърчи развитието на високопроизводителна индустрия за управление на отпадъците, която от своя страна ще допринесе за развитието на кръгова икономика. http://www.armd.ro
 
 
 
 
Global Recycling е англоезично списание, посветено на бизнес възможностите в рециклиращата индустрия, защото тя придобива все
по-голямо значение в цял свят. Списанието се фокусира върху въпроси, свързани с депонирането и рециклирането, нови технологии и машини, информация за международните пазари. www.global-recycling.info
 
 
 
 
Gospodarka Odpadami е списание, насочено към експерти и фирми, работещи в областта на управлението на отпадъците, общините, държавната администрация, вносители и износители на опаковки и др. Статиите разглеждат въпроси за проблемите на производството, покупката, монтажа и поддръжката на машини за третиране и рециклиране на отпадъци. http://ewit.pl/gospodarka_odpadami:main-1.htm
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тук. Ако не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".