Hej,
 
Ibland hittar jag riktigt bra grejer, sånt jag känner på mig kommer att bli nya favoriter, och då är det kul att kunna dela med sig av sin upptäckt. En sådan ny favorit är de nya fasta handkrämerna som vi tagit in i sortimentet. Jag är storkonsument av handkräm, jag hatar att vara torr om händerna och har provat många olika sorter, och de här är verkligen bra :) Läs mer om dem nedan!
 
Denna vecka har vi stängt på torsdag, på grund av Kristi Himmelsfärdsdagen, men öppet som vanligt resten av veckan. Välkomna!
 
  
Kurs: Virka blommor!
 
blommor_AM_inbjudan.jpgOnsdag 1 juni kl 18.30-21
 
Plocka fram garn och virknål och skapa din egen blomsterprakt! Virkade blommor passar till mycket, de är vackra som smycken och accessoarer i sig själva, men kan även pryda annat hantverk. Kanske en stickad mössa eller en virkad väska? Eller varför inte virka riktigt många och sätta ihop dem till en pläd? Eller ett charmigt gosedjur? På den här kursen får du lära dig att virka blommor. Vi går igenom några olika varianter och visar exempel på hur de kan användas i olika projekt.
Kursledare är Annika Messing.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
    
 
 
Lavishea - den perfekta handkrämen för stickare
Vi har glädjen att presentera en ny superhärlig handkräm i fast form i så kallade lotion bars från Lavishea. De innehåller enbart naturliga ingredienser; ekologisk kokosolja, soja samt Fair Trade sheasmör och essentiella oljor. Gnid "kakan" i handen som en tvål och den smälter av kroppsvärmen och tränger snabbt in i huden.
 
Perfekt att punktbehandla särskilt utsatta ställen som t ex där garnet löper över pekfingret. Återfuktar och mjukgör händerna utan att kladda ner stickningen! Förpackningen är lagom stor att ha med i handväskan eller stickpåsen, locket sitter verkligen säkert. Jag köpte med mig några hem från mässan i USA i januari och har låtit vänner och kollegor testa dem och alla gillar dem skarpt :) Vi har åtta olika dofter, kom in och sniffa och prova vilken som blir din favorit; Yarn bar (mandel) Jasmine Vanilla, Pear, Citrus Basil, White Lily Amber, Cucumber Melon eller Orange Pomander. En kaka kostar 129 kr.
 
 
Massor av färg från Malabrigo!
Vi har fått hem en efterlängtad sändning från Malabrigo, så nu är hyllorna fyllda med Mecha, Rios, Sock och Lace igen! Malabrigo gör garner i sydamerikansk merinoull, naturligtvis från får som inte utsatts för mulesing. Alla deras kvaliteter är handfärgade i fantastiskt vackra nyanser, det är så spännande varje gång leveransen kommer och man får packa upp all godingarna. 
 
 
REA REA REA!
Nu säger vi hejdå till de sista garnkvaliteterna från Garnstudio Drops Design. Så nu kan du köpa Andes, Cotton Merino och Paris till REA-pris, Andes kostar 34 kr istället för ord 52 kr, Cotton Merino kostar 24 kr istället för ord 37 kr och Paris kostar nu endast 13 kr istället för normalt 17 kr. REA-priserna gäller så långt lagret räcker! Skynda fynda... OBS! Ingen bytesrätt på garner köpta till REA-eller kampanjpris!
 
 
Dela med dig av dina projekt!

Några av våra kunder kom nyligen förbi och visade oss sina förstlingsalster. Visst är de imponerande?! En lååååång halsduk i oregelbundet flätmönster i mjuka Malabrigo Rios och en fantastisk färgglad pläd vävd i Kampes tvåtrådiga plädgarn. Vi applåderar och säger WOW! 

Kom gärna in till oss och visa vad du gjort av garn du köpt här, det tycker vi är jättekul! Eller tagga dina bilder i sociala medier med ‪#‎litetnystan‬ eller‪ #‎litetnystankundprojekt‬ och dela med dig och inspirera andra! 
Kom ihåg: Mycket är ännu ostickat...smiley

 
 
Välkommen in...
Nu är det lättare för våra hjulburna besökare att komma in i  butiken! Vi har skaffat en portabel ramp för att öka tillgängligheten och underlätta för dig som ska köra över tröskeln med rullstol eller rullator. Välkomna!
 
 
Till sist ett filmtips....
Torsdag den 19 maj arrangeras en filmkväll i garnet och stickningens tecken.
Den internationellt visade filmen "Yarn: the Movie!" hade världspremiär i Göteborg i vintras, nu är det äntligen dags för alla oss stickentusiaster i Stockholm att få vårt lystmäte stillat. Varmt välkommen till biograf Zita torsdag 19 maj, till en helkväll i stickningens tecken!
 
Förutom filmvisning blir det samtal på scenen, mingel och möjlighet att vinna fina priser, bland annat från Litet nystan. Och så blir det tid att umgås och sticka såklart...
Boka din biljett på: https://bokazita.com/chap/bookplace/
 
Och läs mer om kvällen på https://www.facebook.com/events/270108376666915/
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15