AGENDA 
Zaterdag 17 september
11:00 uur: RC Hilversum - Cubs 1
12:00 uur: 't Gooi - Junioren 1
12:00 uur: Bekaro - Junioren 2
12:00 uur: Dukes/Ducks Cubs 2 - HRC (Boxtel)
12:30 uur: Colts - HRC
15:00 uur: Dukes 1 - Hilversum
 
Zondag 18 september
12:30 uur: Dukes 3 - Tarantula
13:00 uur: BRC/REL - Dukes Dames
14:30 uur: Dukes 2 - Groningen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: RC The Bassets 1 - Dukes 1: 23 - 14
Dukes 2: Oisterwijk Oysters 1 - Dukes 2: 11 - 3
Dukes 3: The Vets 1 - Dukes 3: 27 -47
Duckes Legends: Duckes Legends - Oemoemenoe: 32 - 35
Dames 1: Dukes Dames - The Wasps: 90 - 3
Colts: Eemland - Colts: 22 - 17
Junioren 1: Junioren 1 - HRC: 0 - 53
Junioren 2: Junioren 2 - URC: 66 - 12
Cubs 1: Cubs 1 - 't Gooi: 5 - 100
Cubs 2: Dukes/Ducks Cubs 2 - Oemoemenoe: 0 - 41
 
WEDSTRIJDVERSLAG JUNIOREN
Hoi ik ben Max, ik speel bij de junioren van de Dukes. Mij was gevraagd om een stukje te schrijven over zaterdag. De wedstrijd hebben wij verloren, ik zelf vind terecht, maar we hebben het zeker niet slecht gedaan. Den Haag was gewoon beter. De uiteindelijke uitslag was 0-53.
 
De sfeer
De wedstrijd zelf was relaxed. Goede en strijdlustige sfeer, beide teams er kei hard aan het rugby’en en veel spannende momenten. Bij veel mensen van de Dukes zat er van tevoren in dat we gingen verliezen. Ook bij mij. Maar NIEMAND had zoiets dat we ze makkelijk gingen laten winnen. Wij wilden ons verbeteren door tegen een goede ploeg te spelen. Ik denk dat dat aardig is gelukt. Mijn team en ik hebben een goede prestatie neergezet en daar zijn we allemaal trots op. Ik denk dat wij als team ervoor gaan zorgen dat we het HRC nog moeilijker gaan maken de volgende keer dat we ze tegenkomen.

De wedstrijd
De wedstrijd zelf ging goed, de Dukes goed verdedigend en de eerste 20-25 minuten dus ook geen try. De Dukes waren toen wel alleen nog maar op onze eigen helft geweest. Na deze 20-25 minuten kregen we 2 try’s tegen, wij hadden zelf toen ook een paar kansen.

De tweede helft
De tweede helft ging aanvallend beter, veel op de helft van Den Haag. Maar verdedigend maakten iets vaker een fout en bij HRC moet je dat niet doen want je krijgt dan (vaak) een try tegen. Ik denk dat we niet slechter uit de wedstrijd gekomen zijn dan toen we erin gingen. Iedereen heeft alles gegeven en moeten geven, bij beide teams.

Max van den Berg,
RC the Dukes junioren.
 
WEDSTRIJD VERSLAG DUKES DAMES
De eerste wedstrijd van het seizoen was een groot succes! Met 90-3 van The Wasps gewonnen op Udense grond. 
De opstelling was niet organiek en sinds kort zijn er nieuwe dames aan het team toegevoegd, waarvan er drie meespeelden in de eerste wedstrijd.
Wopke heeft de overstap van Utrecht naar Den Bosch gemaakt. Een grotere verhuizing voor Sarah, die vanuit Amerika in Den Bosch is komen studeren en bij ons is komen rugbyen. 
En dan ook nog een nieuwe Wallaroe, Sophia, die vanuit Ierland i
n Venlo terecht is gekomen.
Tot slot, RC Octopus; bedankt voor de goede zorgen en fijn dat we bij jullie terecht konden vandaag!
 
WEDSTRIJD DUKES 1
Zaterdagochtend was nog in het Brabants Dagblad te lezen dat ons eerste een grote honger naar succes heeft en er - met een aantal versterkingen - weer een mooi seizoen van wil maken. 's-Middags kregen ze al de pin op de neus door - volgens dezelfde krant van maandagochtend - een verdiende nederlaag tegen RC The Bassets. Dan kunnen ze aanstaande zaterdag aan de bak want dan komt kampioen RC Hilversum naar de Limietlaan. Alle reden om er samen voluit voor te knokken. Zet 'm op mannen.
 
SUPER TUESDAY VOOR SPELERS & JEUGDTRAINERS
Bij The Dukes merken we dat er steeds meer jeugdspelers bij komen. Dat betekent ook dat het trainerskader moet meegroeien. 

Hieruit is het idee van Super Tuesday ontstaan. Elke eerste dinsdagtraining van de maand organiseert de Cubs-Junioren-Colts afdeling een speciale training met zes specialisten (spelers uit de selectie) voor spelers en jeugdtrainers
leveren. Er worden zes Super Tuesdays georganiseerd.
   
Data en thema:
- Dinsdag 4 oktober: Setpieces & Backplay
- Dinsdag 3 November: Defence
- Dinsdag 6 december: Basic Skills
- Dinsdag 7 februari: Faseplay & Contactskills
- Dinsdag 7 maart: Generalplay & Decisionmaking
- Dinsdag 4 April: Positionalplay / Skills
   
Inschrijven kan op het inschrijfbord in de kantine of mail naar Frank van den Heuvel. Lees er hier meer over.
 
EVEN VOORSTELLEN...NIEUWE G-TBM COÖRDINATOREN
Martina Bouwens (links op de foto) en Femke van Heumen nemen in het rugbyseizoen 2016-2017 het stokje over van René Peters als jeugdcoördinator G-TBM. Gegadigden die volgend seizoen de taak als GTBM-coördinator willen overnemen kunnen zich nu al melden.
Het belooft een mooi jaar te worden met als een van de hoogtepunten het G-TBM weekend. Veel succes Martina en Femke!
 
TBM-WEEKEND 2016
Ook dit jaar wordt er voor de Turven, Benjamin's en Mini's een TBM weekend georganiseerd. Dit jaar wordt dit gehouden in het weekend van 24 en 25 september 2016. Meer informatie plus het inschrijfformulier vind je op de webwinkel. Schrijf je, het kan nog tot 15 september 2016.
 
BUSTICKETS UITWEDSTRIJD DUKES 1
Als je een uitwedstrijd van ons eerste team wilt bezoeken kun je meerijden met de spelersbus. Bustickets hiervoor zijn online te bestellen via onze webwinkel. Je kunt deze tot donderdags voor de wedstrijd bestellen. Je kunt 1 of meerdere tickets in een keer bestellen. Registratie wordt door de team-manager gedaan.
 
NIEUW BLOED GEZOCHT
Het wordt tijd voor “nieuw bloed’ om onze fantastische club de komende jaren naar nog grotere hoogte te stuwen. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig, maar er ontbreekt een essentieel onderdeel… gedreven en kundige vrijwilligers met een groot Dukes-hart. 
   
Na zo’n 10 jaar bestuurlijk met rugby rondom The Dukes bezig te zijn geweest (mede-initiator en 5 jaar voorzitter van de Rugby Academy Zuid, 8 jaar bestuurslid en voorzitter van de Stichting Sportaccommodatie o.a. verantwoordelijk voor de transitie en nieuwbouw van onze huidige accommodatie en 1 jaar voorzitter a.i. van RC The Dukes) vind ik het mooi geweest. 
   
Gezocht Voorzitter en Secretaris
Voordat ik dit in de afgelopen Algemene Leden Vergadering aankondigde zijn we “informeel” op zoek geweest, maar helaas zonder succes. Ook na de aankondiging hebben er zich geen kandidaten gemeld. Niet voor de functie van Secretaris (Toine van Loenhout) en ook niet voor die van Voorzitter.
   
Toine is al gestopt in Juni en ik draag het stokje over vanaf 1 september.
 
Aan wie mogen we het stokje overdragen?
Geïnteresseerden kunnen Toine 06-51504503 en mij
06-53371261 – voorzitter@dukesrugby.nl  persoonlijk benaderen, bellen of mailen. De functieomschrijvingen lees je hier voor de voorzitter en voor de secretaris.
Sportieve groet,
Peter van Veggel.
 
VRAAG VAN ONZE SPONSOR
Wij zijn op zoek naar laders/lossers. Als lader/losser van zee-containers en/of vrachtwagens werk je veelal met een vaste collega op verschillende projecten. Het laden en lossen van containers is erg afwisselend, niet alleen de projecten wisselen, geen container of lading is hetzelfde!
Dus hou jij van afwisselend werk en weet je van aanpakken? Dan is een baan bij Stuwarooij iets voor jou!
 
Wat hebben we jou te bieden:
- Goede arbeidsvoorwaarden
- Goede werkomgeving
- Doorgroeimogelijkheden
- Mogelijkheid tot auto van de zaak
 
Ben je woonachtig in de regio Den Bosch, ben je een doorzetter en flexibel? Vul dan het sollicitatieformulier in op onze
website of stuur jouw sollicitatiebrief en CV naar Stuwadoorsbedrijf van Rooij B.V., t.a.v. Martijn van Scheepstal, Harenseweg 7a, 5321 HH Hedel of stuur een mail. Kijk voor meer info op: www.stuwarooij.nl
 
Week 37/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl