Innehåll
 
- Ändrat fokus
- Roliga klipp
- Omelett 
- Tuppsteg
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Han är duktig men behöver slipa på några detaljer. Du kommer att skratta ännu mer om du har ljud på och lyssnar på hans kompisar.
 
 
Denna tycker barn är jätterolig, testa att se det ur ett barns perspektiv.
 
Citatet
 
 
 
När jag tittar på nätet ser jag ingen målvakt.
Pavel Bure
Vad kommer du att se om du ändrar fokus?
 
Var på en introduktion för gruppcoachning. Vi blev ombedda att observera gruppen. Vi män observerade hårda fakta, medan kvinnorna observerade känslor och kläder som "att alla till vänster om mig har svarta skor". Visst hade jag tittat på hur de andra var klädda som hastigast, men sedan hade jag inte ägnat det en tanke. Efter observationen försökte jag att observera mer "kvinnligt" och det fick mig att se nya saker och fundera på om det var lammull i tröjan eller att se hur många som hade skor och stövlar.
 
Att ibland försöka se saker ur andras synvinklar gör att du kommer att uppleva mer och få en bättre förståelse för helheten.
 
 
+20 kg testet i media
 
+20 kg testet som jag berättade om i höstan, där Ted Ås och jag undersökte hur mycket 20 kilos övervikt påverkade din prestation har blivit uppmärksammat i media. Reportage i SvD, intervju i både Aftonbladet web och tidningen Friskispressen.
 
 
 
Omelett - Glad och stark
 
 
Omelett är bra mat som är mycket enkel att variera, här kommer den omeletten som jag tävlade med i folkmästerskapen i omelett på mässan Passion för mat.
 
Min tanke med omeletten var en kombination av matgläjde och styrka. Glädje eftersom man säger omelett när man ska se glad ut på kort och i England säger man istället Cheese (därför inkluderades haloumi). Styrka eftersom ägg är bra för att bygga upp muskler, spenat som Karl-Alfred blev stark av samt chilifrukt som är stark i sig. För sältans och smakens skull adderade jag också några soltorkade tomater. 
 
Till 1 omelett behöver du
 
3 ägg
3 skivor haloumi
1 dl bladspenat
5 soltorkade tomater
1/2 chilifrukt
 
Blanda försiktigt ihop äggen med lite vatten, salt och peppar. Häll lite smör eller olja i en en varm stekpanna. Häll i smeten och rör i början om från kanterna så det kommer in luft i smeten och att den inte blir hård som en pannkaka. Detta var mycket viktigt enligt Leif Mannerström som var teknikjuryns ordförande och som till slut visade hur en mästeromelett tillagades.
 
Haloumin som du skivat och delat i mindre delar trycket du ner i smeten efter du rört om lite, riv över spenaten. De soltorkade tomaterna och chilin skär du i tunnare delar och trycker fast dessa lite lätt i omeletten efter att du rivit över spenaten. Slutligen vänder du upp omeletten och njuter av en god och nyttig måltid.
  
Övning Tuppsteg
 
En enkel övning som aktiverar både vader och framförallt baksidan av låren som ofta är svagare än framsidans lårmuskler. Gå på främre delen av foten och försök sparka dig i rumpan samtidigt som du håller höften sträckt. Du kommer inte att behöva gå många steg innan du känner att du faktiskt har muskler även i baksidan av låren.
 
 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
 
Vi hörs om en månad i mars månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080 begin_of_the_skype_highlighting            0768-147080      end_of_the_skype_highlighting
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se