AGENDA 
Donderdag 20 oktober
18:30 uur: Ducks/Dukes Cubs 1 en 2 - West Buckland (Boxtel)

Zaterdag 22 oktober
11:00 uur: Ducks/Dukes Cubs 2 - Pinewood (Boxtel)
15:00 uur: Oemoemenoe - Dukes 1
 
Zondag 23 oktober
11:00 uur: Duckes Legends - Tarantula
12:30 uur: Dukes 3 - USRS
13:00 uur: Lady Wasps - Dukes Dames
14:30 uur: Dukes 2 - RRC
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: Dukes 1 - ASRV ASCRUM 35 - 8
Dukes 2: Eemland - Dukes 2 57 - 7
Dukes 3: Bokkenrijders - Dukes 3 5 - 78
Duckes Legends: RC Betuwe - Duckes Legends 34 - 5
Colts: Colts - RRC / Sparta 10 - 10
Junioren 1: Bredase RC - Junioren 1 31 - 5
Junioren 2: Junioren 2 - SBN 0 - 61
Cubs 1: AAC- Cubs 1 72 - 7
Cubs 2: Dukes/Ducks - Sparta / Tovaal 0 - 22
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Op maandag 28 november 2016 vindt weer een algemene ledenvergadering plaats. Aanvang 19:00 uur in het clubhuis aan de Limietlaan. De eerder besproken datum - 14 november - kan niet doorgaan door de lage bezetting van het clubbestuur. De uitnodiging met agendapunten en verslag van de vorige vergadering volgt zo spoedig mogelijk.
 
WEDSTRIJDVERSLAG DUKES 1
Dukes 1 mocht zaterdag 15 oktober aantreden tegen de Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging ASCRUM,  de nummer 10 in de Ereklasse. Was het vorige week tegen de Hookers nog een slow start (zacht uitgedrukt) afgelopen zaterdag begon ons eerste geconcentreerd aan de wedstrijd. Resultaat: een try in de zevende minuut door onze Nieuw-Zeelandse 'nieuwkomer' Joshua Caldwell. In de warme herfstzon speelde Dukes 1 zich vervolgens naar een gedegen overwinning dankzij try's van Catalin Burbuzan, Rik van Balkom, Theodor Bogdanov en Gerard Viguurs plus vijf rake conversies van Jurgen Jorna. Eindstand 35-8 en een bonuspunt voor The Dukes.
Na afloop van de wedstrijd mocht onze nieuwkomer kennismaken met een van de tradities bij The Dukes: na dat je jouw eerste try voor Dukes 1 gemaakt hebt een rondje rondom het veld in je nakie. Gelukkig voor hem was het een lekker warm herfstzonnetje. Mooie en lekker veel foto's van deze wedstrijd staan hier op Facebook.
Dukes 1 staat nu op een vierde plaats in de Ereklasse en mag zaterdag uit naar nummer acht Oemoemenoe in Middelburg.
Bronnen: Brabants Dagblad en @RugbyTheDukes.

 
WEDSTRIJDVERSLAG CUBS 2
Cluster tegen cluster
Wat heeft het Ducks/Dukes Cubs 2 team super samengespeeld afgelopen zaterdag. Om 11 uur begon de wedstrijd tegen clusterteam Sparta Tovaal. Ducks/Dukes begonnen sterk met goede tackles en loopacties. De afspraak was de verdediging dicht te houden en dat deden ze goed. Ze waren dicht bij de trylijn toen ze een goede maul opzette. Tycho drukte uit die maul de try, maar helaas werd die afgekeurd. De tweede try kwam op Rens zijn naam, maar helaas werd ook deze afgekeurd.

Ondanks het harde werken kon Sparta Tovaal toch nog 2 try's drukken. Waarvan ze nog 1 conversie scoorden. Na de rust begonnen beide ploegen weer sterk. Ze hadden nog veel kansen, maar drukte Sparta Tovaal nog 2 try's. Ze verloren uiteindelijk met 0-22. 
OEFENINTERLAND CUBS  
Op donderdag 20 en zaterdag 22 oktober komen twee Engelse schoolteams tegen onze Cubs-teams spelen. Leuk om te komen kijken en de Cubs te komen aanmoedigen.
 
Donderdag 20 oktober.
Komt "West Buckland" uit Devon in Boxtel spelen. Om 18.00 uur aanwezig, eerste kick off is om 18:30 uur. Er wordt 3 x 25 minuten gespeeld:
1. Dukes/Ducks Cubs 2 - West Buckland
2. West Buckland - Dukes Cubs 1
3. Dukes Cubs 1 - Dukes/Ducks Cubs 2
Deel dit evenement op Facebook en nodig je vrienden uit.
 
Zaterdag 22 oktober.
Komt "Pinewood" uit Oxford in Boxtel spelen. Om 10.00 uur aanwezig en om 11:00 uur kick off. Ook deze wedstrijd kun je delen via Facebook.
 
WEDSTRIJDVERSLAG JUNIOREN 2 - SBN
Zaterdag 15 oktober was de wedstrijd tussen Dukes Junioren 2 en CL SBN 1. De inzet van de Dukes was goed, maar SBN heeft wel verdiend gewonnen. Er werden aan de kant van de Dukes fouten gemaakt, de bal viel vaak en er werden ook af en toe belangrijke tackles gemist waardoor de tegenstander een try kon maken. Ik denk dat we allemaal wel moeten durven tackelen, ook al is de tegenstander groter.
 
SBN zette goed druk waardoor de Dukes fouten gingen maken en daar maakte SBN gebruik van. In de eerste helft was de concentratie bij ons net te laag. In de tweede helft ging deze wel omhoog maar dit heeft helaas niet tot een punt geleid. SBN won met 0-61. Het was wel een leuke en sportieve wedstrijd.
 
SAVE THE DATE: DUKES LADIES NIGHT
Op 25 november is het LADIES NIGHT bij The Dukes. Een avond speciaal voor ALLE Ladies. Meer info binnenkort. Houd hem vrij en ben d'r bij. Aanmelden kan hier.
 
BORDSPONSORS THE DUKES GEZOCHT
Ken jij, of ben jij iemand die The Dukes een warm hart toedraagt en wil werken aan de naamsbekendheid van zijn/haar werk? The Dukes biedt reclameboren aan op een plaats waar dagelijks meer dan 7000 auto’s en wandelaars langs komen. Een unieke en attractieve locatie voor een schappelijke prijs. We kunnen de inkomsten van deze borden niet missen. Er is plaats. Help ons deze zo snel mogelijk gevuld te krijgen. Voor informatie: sponsor@dukesrugby.nl of bel Bas Mooren 06-20402895.
 
Week 42/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl