Nieuws en Inspiratie - Juni 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over het HR Café, over een virtueel café, over studenten.
  • Inspiratie: over 12 vragen.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
5de HR Café op 22 juni 
 
Inderdaad, vanavond vindt het 5de HR Café plaats. Inschrijven kan niet meer, maar geen nood er staat alweer een volgende editie gepland op 19 oktober. Zo ergens eind augustus start  hiervoor de mailingcampagne. Hou dus je mailbox in de gaten.
 
 
Virtueel Café 
 
Netwerken, vragen stellen, inspiratie delen,… het kan ook on-line. Ik nodig je met plezier uit om aan te sluiten bij de HR Café Facebook groep.
 
 
Studenten 
 
Werken jullie met jobstudenten deze zomer? Unizo gaat ook dit jaar weer op zoek naar de jobstudent van het jaar. De winnaar kan een maandloon winnen. Iemand nomineren doe je hier.
 
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: 12 vragen voor elk team
 
 
 
 
Kreet 
 
‘Mijn team heeft het lastig en ik krijg mijn mensen niet gemotiveerd. Kan jij me helpen?’
 
Het is een kreet om hulp die ik als HR madam vaker krijg van teamcoaches, -leiders, -managers - of hoe ze ook heten – die beseffen dat zij voor engagement in het team moeten zorgen, maar niet echt weten hoe eraan te beginnen.
 
 
Kapstok 
 
Trouwe lezers van mijn nieuwsbrief weten dat ik al eens vaker terug grijp naar een ‘kapstok’, een houvast waarmee je aan de slag kan en waar je concrete acties kan aan koppelen. Wel, voor ‘engagement’ hanteer ik vaak een lijstje met 12 vragen.
 
 
 
12 Vragen 
 
Schematisch ziet het lijstje er uit zoals op de tekening hieronder (fans van Gallup zullen het zeker herkennen). Je leest de vragen van onder naar boven.
 
Wil je werken aan het engagement van je mensen, start dan met acties die te maken hebben met de eerste twee vragen. Wat kan ik als teamcoach doen op het vlak van ‘Basic Needs’? En zo werk je stapsgewijs naar boven toe.
 
Stel je dus als teamcoach telkens de vraag: ‘Wat kan ik doen waardoor mijn mensen straks positief op de vraag gaan antwoorden?’
 
Je kan het natuurlijk ook aan je team zelf vragen en samen aan een actieplan werken.
 
Veel succes!
 
 
 
P.S. 
 
De tekening en de inspiratie heb ik gehaald uit dit artikel dit artikel.
 
 
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be