Laroo Bookings & Management
Persbericht   October 2019
Trompettiste Saskia Laroo viert 40-jarig jubileum met
het nieuwe album "Trumpets Around The World" 
Release datum: 1 november 2019

Check hier een  impressie van het album en live concerten:
https://youtu.be/iUvXA670rm0  
The Dutch Lady of Jazz. Zo wordt trompettiste Saskia Laroo al jarenlang liefkozend genoemd door pers en fans. Op 1 november presenteert zij haar langverwachte achtste album Trumpets Around The World waarmee zij tegelijkertijd ook drie mijlpalen viert. Laroo staat namelijk dit jaar alweer 40 jaar op het podium en geeft al 25 jaar muzikale leiding aan de Saskia Laroo Band en Laroo Records. Op het veelzijdige Trumpets Around The World combineert Laroo vaardig haar verschillende instrumenten, zoals trompet, bas en saxofoon met funky dance, hiphop, moderne grooves, zang en rap. Laroo staat dan ook niet voor niets bekend vanwege haar pure, geïmproviseerde muziek, geïnspireerd door invloeden en culturen uit de hele wereld.
Saskia Laroo: de Lady Miles Davis of Europe
De ‘Lady Miles Davis of Europe’ - zo werd ze in Amerika door pers en publiek genoemd – is één van de weinige vrouwen die al vier decennia lang internationaal op topniveau de trompet blaast en al zo lang bandleider is. Laroo speelt met haar bands op grote en kleine festivals, concertzalen en clubs over vrijwel de gehele wereld zoals Thailand, Burundi en de Verenigde Staten. Haar muziek klinkt dan ook als een muzikale reis met niet alleen pure jazz, maar ook invloeden uit de hiphop, dance en wereldmuziek alsof die stijlen altijd bij elkaar hebben gehoord.

Laroo speelde met jazzgrootheden als Rosa King, Hans en Candy Dulfer, Toots Thielemans, Maceo Parker en Marcus Miller. Ook deed ze dance cross-overs met 100% Isis, Ken Ishi en Ronald Molendijk. Laroo bracht een zevental CD's en een DVD uit op haar eigen label. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Indiase vredesprijs "Karmaveer Puraskaar" in 2010.

Over de viering van haar mijlpalen zegt Laroo: “Ik kijk altijd het liefst terug op mijn laatste concert; optreden is altijd weer een heel nieuwe ervaring. Maar als ik een hoogtepunt mag noemen, dan denk ik aan hoe bijzonder het was om in 2017 in Zuid-Korea op het KF Cheonggyecheon Music Festival in Seoul te spelen. Het was een eer om gevraagd te worden als Nederlandse afgevaardigde.”

Boek een album release concert met de Saskia Laroo Band 
info@laroobookings.com 

Op vrijdag 1 november wordt de lancering van Trumpets Around The World door Saskia Laroo en haar band feestelijk gevierd in Het Concertgebouw te Amsterdam, een muzikale avond vol jazzy tunes, moderne grooves, hiphop en dance. Saskia Laroo en haar band neemt het publiek mee in een muzikale trip van bossa naar reggae, funk en blues gecombineerd met haar jazzy trompet.
https://www.concertgebouw.nl/concerten/saskia-laroo-band-trumpets-around-the-world/01-11-2019
 
Vier weken later viert zij de Amerikaanse release met een Black Friday concert van de Saskia Laroo Band op 29 november in the Buttonwood Tree, Middletown, CT.
https://buttonwood.org/event/saskia-laroo-album-release-trumpets-around-the-world/
 
(pre)order het album op CD / vinyl / digital:
 https://saskialaroo.com/new-music

De eerste single "Downtown In The City" is verkrijgbaar
sinds vrijdag 18 oktober onder andere via 
https://open.spotify.com/album/2xBzN75b0jvhFE0rxRIHAzsi=M4DN_fTwSb6nx11YgJE5rQ

Laroo Records is het platenlabel van de Amsterdamse trompettist / bandleider / componist Saskia Laroo. Tesamen met Laroo Bookings & Management en Stichting Cultmix ondersteunen zij haar muziek. Deze multi-instrumentalist neemt een prominente plaats in bij Laroo Bookings en heeft binnenkort 8 albums uitgebracht. Zij viert dat ze 40 jaar optreedt en  over de hele wereld toert met haar kenmerkende mix van pop, dance, jazz en wereldmuziek. Laroo Management probeert de concepten van Saskia verder te ontwikkelen, namelijk het samenbrengen van doelgroepen en het verbinden van culturen door middel van muzikale expressie.
Laroo Bookings & Management 
T US: +1(860)869-9531 | T NL: +31(65)571-3113
info@laroobookings.com  https://laroobookings.com
https://cultmix.org  https://saskialaroo.com