NYHETSBREV - Januari
 
Skyfall
Jag läste i tidningen att Malmös fria kulturliv drabbats av ett skyfall för ett tag sedan. Först förstod jag inte varför just kulturlivet skulle drabbas mer än andra verksamheter. Svaret fanns i att så stora delar av arbetet sker i källare. Plötsligt framkom en bild av ett myllrande kulturliv under markplan. I folksagan symboliserar källaren känslolivet, det fördolda. Ur det perspektivet är källarplan toppen. Men samtidigt undrar man om det är kulturen som gömt sig eller om det är ett kulturliv som ovanjorden låtit gömma? Hur som helst är det precis så det är för Big Wind. Kommer det ett skyfall blir vi rädda att vår lokal ska svämmas över. Marginaler har vi inga, våra glada visor klinga... Att vårt tillhåll som alltså består av en liten källarlokal ska svämmas över. Under tiden gör vi vad vi kan för att krypa upp i ljuset och själva svämma över Sverige.
Ola Karlberg / Teaterdirektör
 
Big Winds arrangemang i Göteborg
Nu är vårprogrammet för Big Winds egna arrangemang i Göteborg här. Nytt för denna terminen är att Big Wind förutom att spela på Konstepidemin också spelar i nordöstra stan. I samarbete med Blå Stället spelas föreställningarna alltså både i Linnéstaden och Angered. 
Se hela programmet här!
Skicka oss ett mail om du vill ha foldern per post. info@bigwind.se
--------------------------------------------------
Big Winds Turnéer
Eftersom Big Wind i första hand är ett turnérande sällskap styr våra två turnébussar ut från hamn och kastar ankar längs både E6 och andra svenska huvudvägar också denna säsong. Fröken Sill, Arrietty, Min Kralliga Kamrat, Knack Knack osv. Med andra ord; Alla aktuella föreställningar kommer att dyka lite varstans i vårt avlånga land. Såväl i Skåne som i Norrbotten.
 
Tobias 
Big Winds Tobias Edvardson har ett nytt jobb. Tre dar i veckan jobbar han, sedan årsskiftet, som stråk- och rytmiklärare inom El systema i Västra Göteborg. Lyckligtvis lämnar han inte scenen helt och hållet. Han kommer att fortsätta spela sina föreställningar Maximus och Opsis men i egen regi. Den som vill kontakta eller boka Tobias når honom hädanefter på: tobias.edvardson@krik-krak.se. Tack för den här tiden, heja på och lycka till!
 
Rekord
Big Wind har gjort 481 framträdanden under 2014. Det är rekord. Inte undra på att vi var trötta när julafton kom. Ett slitstarkt gäng artister och upphovsmän har glatt och förundrat barn och vuxna i alla åldrar. 17 olika produktioner har funnits på repertoaren och hur det har gått till är det bara vi som förstår.
 
Hösten som gick
Hösten 2014 var så intensiv att vi knappt hunnit berätta om allt vi hittat på. För att göra en lång resa kort:
Först ut var Knack KnackPå scen står Johanna Ehn och Fanny Kivimäki. Det är dansfödelsedagskalas, danshypnos och en dansresa till stranden. Efter det kom Birollen och Musikanten. Vad vore huvudroller utan biroller? Och då menar vi Bi-roller...  
Med Bronja Novak Lindblad och Erik Dahl. Sedan dök Snigelpojken upp. Två ensamma barn träffas vid den enes gömställe. Båda har, var för sig, rymt hemifrån. Hetluft för mellanstadiet med Ola Karlberg och Karin Sillberg. Därefter var det dags för en musikföreställnig i vått och torrt. Nämligen Fröken Sill simmar till med Cilla Klein. Till sist blev det december och då föddes julföreställningen Bjällerkling!
 

Mer information om Big Wind
 och alla föreställningar: 
www.bigwind.se
 
Big Wind är en av landets flitigaste och mest anlitade resande teatersällskap. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg. Big Wind spelar sedan 1989 mellan 300 och 400 föreställningar per år för 20-40 000 personer. Huvudsakligen barn och ungdomar från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater. Big Wind ägs av dess arton medlemmar. Big Wind är en fri varelse i bemärkelsen att varken stat, region eller kommun dikterar vad som komma skall. Vad som ska visas för publiken bestäms av artisterna, konstnärerna själva. Håll tillgodo!

Big Wind, Konstdepidemins väg 6, 413 14 Göteborg, 031-82 77 28