Nieuwsbrief GV Delta Sport
  
 
In het weekend van 25 mei stonden twee acroteams in de halve finale in Oss op het podium, was er een districtskampioenstitel voor een turnster en bij de heren stond er een turner namens GV Delta Sport op het podium in Zoetermeer. Lees het allemaal in deze nieuwsbrief.
 
 
Onze topsponsoren.                                     
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                  
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 31 mei 2024 nummer 474
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
Laatste actie op facebook 29 mei 2024
 
Tijdens de ledenvergadering:
Babette Verkerke krijgt de prestatiebeker
Janneke Grauss de verdienstenbeker
Babette Verkerke kreeg tijdens de ledenvergadering de prestatiebeker over 2023. De acrogymnast werd zowel in 2022 en 2023 Nederlands Kampioen in de Ahoy. Een prachtige prestatie en bijzonder dat je twee jaar achter elkaar NK wordt bij de senioren B-categorie.
Janneke Grauss heeft de verdienstenbeker van GV Delta Sport meer dan verdiend. Voorzitter Kees Verkerke vertelde dat heel veel vrijwilligers zo'n beker verdienen afgelopen jaar maar er was één persoon die bijzondere bijdrage leverde aan alle wedstrijden. Vooral het verbinden van de vrijwilligers binnen Delta Sport was een specialiteit van Janneke.
 
Vier acroteams in actie op de halve
finale Nederlandse kampioenschappen
 
 
 
Vier teams gaan naar de tweede halve finale op zaterdag 1 juni in Zwolle. Daar is een ticket te verdienen voor de finale Nederlandse Kampioenschappen op 15 juni in Kampen of  21 juni in de Ahoy Rotterdam.
 
 
Blok 1 om 10 09 uur als nummer 3 startnummer 653 E-WG-JEUGD  Nina Giljam, Nine van der Veen, Liv van Heukelom
 
Blok 24 om 15:17 uur als nummer  2 startnummer 263 D-WG-SEN   Laura van Ginkel, Kyra Verschuure, Linne Timmerman
 
Blok 5 om 15.17 uur  startnummer 295   D-MX-SEN  Milou Verkerke-Ringelberg, Thijs van Welt
 
BLok 30 om 16:45 uur als nummer 5 startnummer 145 DPLUS-WG-SEN 2 Balans Kayleigh Schoute, Tessa Roggeband, Amy van Almenkerk
Blok 32  om 17:56 uur als nummer 5 startnummer 145 DPLUS-WG-SEN 1 tempo Kayleigh Schoute, Tessa Roggeband, Amy van Almenkerk
 
 
Jongensselectie team GV Delta Sport op
de NK op 2 juni 2024 in Tilburg
Zaterdag 1 juni staat GV Delta Sport turner Timo Beije voor zijn tweede wedstrijd in de meerkamp in Tilburg. Zondag 2 juni komen Joas Hout en Jack van Uffelen in actie met turners van Turn Point Tilburg op de finale Nederlandse kampioenschap voor teams. Op die dag komen ook Dex Karman en Thijmen de Jonge in actie op individuele deelname op de meerkamp voor de Open Tilburgse Kampioenschappen.
Joas Hout en Jack van Uffelen turnen in teamverband met samenwerking Tilburgse turners Hylke, Sven en Benjamin voor de bondsfinale (NK) teams pupil B.
 
Turnster plaatsen zich voor
meerkamp districts finale
in Prinsenbeek
Tien turnsters van GV Delta Sport turndames hebben zich geplaatst voor de tweede meerkamp finale district. De turnsters mogen zich opmaken op 1 juni in Prinsenbeek. Daarnaast hebben deze turnsters zich ook al geplaatst voor de teamfinales.
GV Delta Sport deelnemers aan de finale districtskampioenschappen meerkamp: Leonie Vrolijk (jeugd G), Julia Heijboer (jeugd G), Isa Vogelzang (pupil 1 niv 5), Vera Flikweert (pupil 3  niv. 5), Bente Bestman (pupil 1 niv 3), Evi van Almenkerk (jeugd H), Imke van Dijk (jeugd H), Ilse de Ronde (jeugd H), Lauren Johanna Kloet (jeugd H), Elin Boot (pupil 2 niv 3)
  
  
  
 
 
 
 
Acroduo Yara Zoutewelle en Keet de Vries  en
trio Norah Koster, Maud Jansens en Elle de Vlieger
naar finale Nederlandse kampioenschappen
-Beide teams winnen de halve finale in Oss
 
Oss - Bij de halve finale Nederlandse kampioenschappen acrogym in Oss won GV Delta Sport teams Yara Zoutewelle en Keet de Vries in de D+ senioren en het acrotrio Norah Koster, Maud Jansens met Elle de Vlieger. Beide teams kregen de gouden medaille omgehangen en tevens een ticket voor de finale NK op 15 juni in Kampen voor het acrotrio en op 21/22 juni mag het duo optreden in de Ahoy Rotterdam. Zoutewelle en de Vries kregen van de jury met balans-oefening (23.360) en tempo-oefening 24.000 punten. Dat resulteerde in 47.360 punten waarmee ze de concurrenten uit Urk en Bocholts achter zich lieten. Het acrotrio Koster, Jansens en de Vlieger lieten de beste oefening zien in de D-jeugd met 23.290 pnt. Een mooie combinatie-oefening waarmee de concurrenten uit Urk, Rijssen en Leek niet aan de pas kwam.
Nog drie teams mochten namens GV Delta Sport hun acrobatische oefening laten zien aan de tienkoppige KNGU-jury. Het duo Iris van der Meer en Megan Ringelberg (E-junior) werden uiteindelijk vijfde met 22.840 pnt. Deze zijn niet rechtstreeks geplaatst voor de finale maar staan nu als eerste reserve op. Bij de D-jeugd viel het acrotrio Evi van Almenkerk, Tessa van Kooperen en Elin Hout net naast het podium bij de D-jeugd. Met 22.300 punten eindigden zij als vierde. Bij de E-senioren kwamen Delta Sport team Annegreet de Ronde, Kayley van den Hoek en Nine Bin in actie. Het team kreeg van de jury 21.200 pnt wat goed was voor de zesde plaats.
Op zaterdag 1 juni komen er nog vier teams in actie op de tweede halve finale in Zwolle.
 
  
  
 
 
Quinty van der Wekken districtskampioen
meerkamp turnen in Drunen
-Suzie Zondervan net naast het podium (4e)
Quinty van der Wekken kampioen in het district west Brabant/Zeeland
 
Drunen - GV Delta Sport turnster Quinty van der Wekken is in Drunen Districtskampioen (West Brabant/Zeeland) meerkamp turnen geworden. Ook was de beste turnster over het hele seizoen wat ook daar een eerste plaats opleverde. De Zierikzeese turnster verzamelde in de categorie jeugd F 45.550 punten. Zij won zowel de sprong-, brug- en vloeroefening. Op de balk werd zij 8e maar haar kampioenstitel kwam niet meer in gevaar. Zij bleef ruimschoots voor op Lenna Wolf uit Oosterhout en Fien Schoehuys uit Drunen. In dezelfde categorie eindigde Jennifer van Alphen als 5e met een klein verschil tot het erepodium en clubgenoot Yasmijn van de Guchte werd 7e met een 2e plaats op de sprongenserie. Bij de pupil 2 niv. 4 werd Ayla Stolk 6e met 48.250 pnt en clubgenoot Lieke van Heemst (pupil 3) 10e met een keurig 4e plaats op de sprong. Suzie Zondervan viel bij de pupil 3 niv. 3 net buiten het podium met een vierde plaats en 53.725 punten nadat ze een mooie vloeroefening had neergezet (13.700 en 4e). Door het sterke seizoen van Zondervan werd zij uiteindelijk ook tweede in de seizoenranking. Bij de jeugd E was er een 5e plaats voor Sera Tax die de brugoefening als hoogste scoorde met 11.150 pnt. In dezelfde categorie was er  een 7e plaats voor Sofie Kouwenberg. Bij de senioren F eindigde Maud Brockhus als nummer elf.
 
 
 
 
 
 
Jack van Uffelen pakt podiumplaats bij de
Open Zuid Hollandse kampioenschappen
Vijf turners GV Delta Sport in Zoetermeer
Jack van Uffelen bronzen medaille in Zoetermeer
Zoetermeer - Bij de Open Zuid Hollandse kampioenschappen voor heren heeft Jack van Uffelen uit Zierikzee een bronzen medaille gewonnen. De turner van GV Delta Sport turnde vrijwel een foutloze meerkamp en verzamelde op de zes turnonderdelen 90.750 punten in de categorie pupil B. In deze categorie was een sterk deelnemersveld in Zoetermeer waar zijn clubgenoot Joas Hout ook tot een uitstekende prestatie kwam met een knappe 6e plaats. Hout uit Noordgouwe toonde zeer veel zelfvertrouwen op de onderdelen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek waar hij in totaal 84.400 punten verzamelden.  Bij de instap A-niveau kwam de turners Thijmen de Jonge en Dex Karman in het grote deelnemersveld in actie. De Jong heeft afgelopen weken wat last van groeischijven bij de enkels waardoor hij soms wat aangepast moet turnen. Met een mooi resultaat op voltige (14.350) en rekstok (14.900) behaalde hij over de meerkamp een totaal van 86.500 wat goed was voor een 18e plaats. Karman turnde super op de sprongenserie (17.350) en noteerde een prachtig score op de vloeroefening (15.050) maar ondanks dat kwam hij tot een 24e plaats. Op de grote wedstrijdvloer Gymworld turnde Timo Beije een bijzondere meerkamp. De jarige turner (8 jaar), die door alle deelnemers werd toegezongen voor zijn verjaardag, turnde zijn eerste wedstrijd in de categorie instap A. Hij turnde zeer knap vijf toestellen met mooie jurywaardering. Op het toestel ringen kwam zijn hand wat bij de ringen klem te zitten waardoor hij teveel punten verloor voor een podiumplaats. De uiteindelijke 9e plaats was een uitstekend resultaat tussen de grote groep instap A turners in Zoetermeer.
 
 
 
Met zijn allen op zoek naar de diploma in Zoetermeer 
 
Na de wedstrijd liepen de turners naar buiten maar door een klein windje vloog de turndiploma van Joas Hout uit zijn handen en deze kwam onder de stenen van Gymworld terecht kwam. In eerste instantie ongrijpbaar maar de ouders van Jack en Joas lieten het daarbij niet zitten. Een gevonden stukje tuinslang bracht hoop nadat zowel Cora Hout en Erik van Uffelen op de buik en knieën het voor elkaar kregen om de verdiende diploma van Joas te pakken te krijgen...
Mooie momenten bij kind- en oudergym iedere woensdag en vrijdagmorgen
 
 
 
 
Opleiding KNGU in volle gang
trainers niveau 2 in Laco Sportcentrum 
Op zaterdag 23 maart is de opleiding KNGU voor trainers niveau 2 in Laco Sportcentrum gestart. GV Delta Sport is gastheer en zal plaats vinden in hal 2. GV Delta Sport is een opleidingscentrum voor de KNGU. Vanuit Delta Sport volgen zeven trainers deze opleiding: Miranda Meijers,  Alicia van Nieuwenhoven, Lisa Uiterhoeve, Marjoled Boot, Rosanne Mol, Ivonne van Dam en Romany Hanse. Ook van andere clubs komen trainers voor deze opleiding.
De opleiding bestaat uit vijf praktijklessen en drie digitale lessen. Datums: 23/3 fysiek, 25/3 digitaal, 6/4 fysiek, 8/4 digitaal, 20/4 fysiek, 18/5 fysiek, 21/5 digitaal, 25/5 fysiek en 15/6 examen. 
 
 
Turnsters uit turndames plaatsen zich
voor districtsfinale toestellen
- zeventien toestellen
- zeven turnsters
 
 
Turnsters uit de C-selectie plaatsen zich 
voor de districtsfinale toestellen in Vlissingen
-dertig toestelfinales
-vijftien turnsters
Vijftien turnsters van GV Delta Sport uit de C-selectie van GV Delta Sport mogen in totaal dertig toestelfinales afwerken op zaterdag 8 juni in Vlissingen. Een mooi resultaat voor deze turnsters waarmee het seizoen wordt afgesloten. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd of we weer podium plaatsen behalen.
 
 
 Open Zierikzeese turn kampioenschappen
heeft een start gemaakt in de organisatie van GV Delta Sport
De eerste aankondiging is weer gemaakt van de vierde OZK op zaterdag 19 en zondag 20 oktober in de turnhal. Een toernooi met grote aantrekkingskracht van vele turnsters zal weer onderleiding van de OZK-commissie worden georganiseerd. Daphne Rotte neemt opnieuw de leiding en zal binnenkort bekent maken wanneer de inschrijving wordt geopend. Het is bekent dat het toernooi binnen enkele dagen is volgeboekt.
 
Foto's van de vorige editie zegt voldoende
 
Wil je ook Sponsor worden?
Al vanaf € 50 tot zoveel je er voor over heb is mogelijk. Iedere week in de nieuwsbrief, op onze website of en banner in de turnhal? Geef ons een berichtje op info@deltasportgym.nl en wij nemen contact met je op.
 
   
  
 
 
 
  
Sponsor voorselectie GV Delta Sport     
 
        
 
Acrowedstrijden voor de GV Delta Sport gymnasten
1 juni 3e Halve Finale D+ D en E niveau Zwolle
2 juni 4e Halve Finale D+ D en E-niveau Zwolle
15 juni bondsfinale D/E ( D+) Kampen
21/22/23 juni DG The Finals C-niveau (D+) Ahoy R’dam                  
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2024/2025
 
Zaterdag 21 en zondag 22 september clubkampioenschappen Delta Sport
Zaterdag 19 en zondag 20 oktober de 4e OZK in turnhal
Zaterdag 30 november en zondag 1 december districts plaatsingswedstrijden in Laco
Zaterdag 4 en zondag 5 januari 2025 8e OZAK in turnhal
Zaterdag of zondag 15/16 februari 2025 district Zuid herenturnwedstrijd in turnhal
Zaterdag 22 en zondag 23 maart 2025 district plaatsingswedstrijden in Laco
Zaterdag in juni/juli 2025 grote show alle groepen Delta Sport
 
 
  
 
 
 
 
www.knockonwood.nl
 
 
 
 
Agenda
 
Zaterdag 1 juni individuele meerkamp finale district in Prinsenbeek met deelname DS-turnsters
Zaterdag 1 juni Open Tilburgse toestellenkampioenschappen voor heren met deelname Delta Sport
Zondag 2 juni bondsfinale (NK) in Tilburg met deelname Delta Sport team in samenwerking Tilburg Turn Point
Zaterdag 1 en zondag 2 juni 3e/4e/halve finale acro D+/D en E-niveau in Zwolle
zaterdag 15 juni 9.30-11.30 uur opleiding KNGU niveau 2 in Laco Sportcentrum met acht deelnemers DS
Zaterdag 15 juni bondsfinale acro D/E in Kampen
Woensdag 19 juni voorselectie uitje in De Zeeuwse Kust
Zaterdag 20 en Zondag 22 juni finales in Ahoy KNGU o.a acro D+/B/A
Vrijdag 28 juni BBQ acroselectie (nog onder voorbehoud)
Zaterdag 21 en zondag 22  september clubkampioenschappen Delta Sport
Zaterdag 19 en zondag 20 oktober OZK in turnhal Zierikzee
Zaterdag 19 oktober opleiding trainer-coach 3 KNGU in Laco Sportcentrum
Zaterdag 9 november opleiding trainer coach 3 KNGU in Laco Sportcentrum
Zaterdag 1 december en zondag 30 november districtswedstrijden turnen dames in Laco Sportcentrum Zierikzee
Zaterdag 7 december opleiding trainer-coach 3 KNGU in Laco Sportcentrum
zaterdag 4 januari en zondag 5 januari OZAK (Acrowedstrijd) in turnhal Laco Sportcentrum
 
   
 
     Hoofdsponsor GV Delta Sport                 Sponsor voorselectie GV Delta Sport  
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.