Nieuwsbrief GV Delta Sport
Het was een mooi weekend met de topturnsters uit heel Nederland. Dankzij de vele vrijwilligers van GV Delta Sport werd het een groot succes. Lees meer in deze nieuwsbrief over deze wedstrijd en andere successen. 
Ook de jongste leden waren betrokken bij de landelijke KNGU wedstrijd.
 
 
 
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                  
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 9 februari 2024 nummer 459                       
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
     
Laatste actie op facebook 7 februari 2024
 
Vakantieweek van 10 februari tot 18 februari gewoon
doortrainen met bestaande lesrooster
De korte vakantieweek van zaterdag 10 februari tot zondag 18 februari gaan alle lessen gewoon door bij GV Delta Sport. Als er een uitzondering is dan krijgen de bepaalde groepen dit te horen van de trainers. De keuze is om gewoon door te trainen omdat alle selecties volop in de wedstrijden zitten en bij alle recreatiegroepen gewoon lekker kan sporten in de turnhal. Wij wensen jullie veel plezier in deze vakantieweek. Ga je zelf op vakantie meld het dan even bij je trainer.
 
Maandag 19 februari 19.30 uur uitleg om
jurylid te worden bij GV Delta Sport
Op maandag 19 februari is iedereen van harte welkom in de vergaderruimte van Laco Sportcentrum. Vanaf 19.30 uur wordt er uitleg gegeven om gemakkelijk te opleiding jury te volgen voor de turnsport. Het is zeer noodzakelijk dat we ouders opleiden voor jurylid omdat anders in de toekomst onze turn(sters) niet kan deelnemen aan de wedstrijden van de KNGU. Heb je meer vragen meld dat dan bij info@deltasportgym.nl 
 
Babette Verkerke en Saphira van Dam in
het zonnetje gezet door de gemeente op
sportavond café in Yoursurprise gebouw
Tijdens de sportcafé in het gebouw van Yoursurprise in Zierikzee zijn de Nederlandse Kampioenen Acvro B-categorie, Babette Verkerke en Saphira van Dam, in het zonnetje gezet door de gemeente Schouwen-Duiveland.  Omdat er te weinig kandidaten waren voor een echte sportverkiezing is er voor gekozen om een aantal sporters op deze manier een stuk waardering uit te spreken. Dit gebeurde allemaal op vrijdagavond 2 februari tijdens een een avond van  sportcafé waar hoofdzakelijk hardlopers en triahlon atleten aanwezig waren. Wethouder van sportzaken, Daniël Joppe, sprak de kampioenen toe en overhandigde een mooie bos bloemen.  
 
Pro Bat uit Renesse sponsort de nieuwe
inturnpakjes  van de D-selectie turnen
 
 
Bordsponsor en sponsor turnpakjes D-selectie turnen dames
 
Indy Smits kwalificeert zich voor de halve finale
Nederlandse kampioenschappen in Tilburg
-Rosanne Mol staat reserve
Zierikzee - De 17-jarige turnster Indy Smits heft tijdens de landelijke kwalificatie wedstrijden 3e divisie senioren in Zierikzee geplaatst voor de halve finale Nederlandse kampioenschappen. Na de kwalificatie in Dokkum en Heerenveen was de thuiswedstrijd in Zierikzee een kers op de taart door een mooie stabiele meerkamp waar de sprong, brug, balk en vloeroefening uitmondde in een 9e plaats. De Zierikzeese turnster van GV Delta Sport verbeterde haar puntentotaal naar 41.000 punten. De grote winst lag vooral op de vloeroefening met een jury waardering van 11.150 punten en een vijfde plaats. Clubgenoot Rosanne Mol miste op twee tiende de halve finale NK binnenkort in Tilburg. Mol turnde ook een goede meerkamp met een eindklassering in Zierikzee  voor een tiende plaats. Vooral de balkoefening met 10.700 zorgde in totaal op de meerkamp voor 40.967 punten . Mol heeft nog een kleine hoop op doorstroming met een reserveplaats op de deelnemerslijst.
In Zierikzee vielen vele beslissingen voor plaatsing naar de volgende wedstrijd. Vele turnsters uit alle streken van Nederland waren afgereisd naar Laco Sportcentrum waar de Landelijke technische commissie KNGU de laatste kwalificatie wedstrijd in samenwerking met de Zierikzeese club organiseerde voor de laatste mogelijkheid in de 1e, 2e en 3e divisie junioren en senioren doorstroming te verdienen. Ook waren de eredivisie junioren en senioren aanwezig. Voor al de beste ere divisie junioren konden zich al plaatsen voor de finale NK in de Ahoy eind juni.  Eredivisie senioren waren in Zierikzee vooral aanwezig om de meerkamp te testen voor de eindstrijd NK. Shadé van Oorschot (Flik Flak Den Bosch) won bij de senioren en Zoë Philpsen (Bosan Den Haag) won bij de junioren.
Shadé van Oorschot won bij de eredivisie senioren in Zierikzee
Kleine selectie foto's van Indy Smits en Rosanne
Mol tijdens de kwalificatie in Zierikzee
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trainster Charlotte van Gilst met Indy Smits en Rosanne Mol
 
 
 
Medaille regen in Kaatsheuvel voor
GV Delta Sport turnsters tijdens
teams- en individuele meerkamp wedstrijd
-Vijf keer goud, 2x zilver en 3 x brons
Kaatsheuvel - Bij zowel teams en individuele meerkamp werden er door de GV Delta Sport turnsters in Kaatsheuvel tien medailles gewonnen. In verschillende categorieën stonden er over twee dagen wedstrijden regelmatig turnsters van de Zierikzeese club op het podium. In de eerste wedstrijdronde mocht Kanan Aseel de bronzen medaille ontvangen bij de pupillen 2. Als team met Maud van der Werf, Maudy Verwest (allen DS) en Sjors Goedegebuure met Jolie van Leeuwen (beide WIK) eindigde zij als team op een vierde plaats. In de 5e divisie was het mix  team met Delta Sport en WIK als de nummer twee geëindigd. De grote inbreng individueel kwam Van Indy Kromdijk met een 1e individuele plaats bij pupil 2 en Eva de Bruine met een derde plaats. Isa Vogelzang (pupil 1) won gouden medaille met een mooie meerkamp. Samen met Vera Flikweert en Jenthe Stouten en Nadia van der Pek (WIK) behaalden ze als team 152.250 punten.
 In de 4e wedstrijdronde klom het Delta Sport team Rosanne Klink, Julia Heijboer, Ilona Hoogerwerf en Leonie Vrolijk voor een knappe derde plaats bij de jeugd G met 122.500 punten. Individueel was er een knappe gouden medaille voor Leonie Vrolijk. Individueel turnde Sophie van Zijp in de 4e divisie senioren met een stabiele meerkamp naar 36.00 punten. Nienke Grauss werd in de 3e divisie junior mooi 12 op de meerkamp en Lisa Uiterwijk zette bij de 3e divisie junior 40.500 punten neer op de meerkamp wat goed was voor een 11e plaats.
Op zondagmorgen in Kaatsheuvel was het team Delta Sport/ Turnschool Zeeland te sterk voor iedereen met een gouden medaille. De drie Delta Sport turnsters in de 3e divisie zorgde voor individueel voor veel punten. Suzie Zondervan was bij de pupil 3 de beste turnster met 51.900 punten op de meerkamp. De gouden medaille was dan ook zeer verdiend. Bente Bestman verzamelde bij de pupil 1 ook meer dan 50 punten op de meerkamp. De 51.300 punten was goed voor de zilveren medaille. Elin Boot viel bij de pupil 2 net buiten het podium met 47.475 punten. Het team werd met Turnschool Zeeland turnsters Sela de Witte en Niah Boot gevormd tot een succesvol gouden team. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Landelijke KNGU turnwedstrijd dames
in Laco Sportcentrum in heerlijke sfeer
en prestaties goed verlopen voor Delta Sport
Zierikzee - Twee dagen lang was het op hoog niveau turnen in Laco Sportcentrum. Met de landelijke KNGU wedstrijd voor de hoogste divisies en de eredivisie junioren senioren stond Laco Sportcentrum in het middelpunt van de belangstelling. Samen met de Technische commissie turnen dames KNGU organiseerde Delta Sport opnieuw een mooie wedstrijd. Een vrij korte voorbereiding met heel veel vrijwilligers stond er ook weer een visitekaartje voor de turnsport. Met vier oranje containers vol met turntoestellen, matten, digitale jury verwerking en ondersteuning van de bekende KNGU mensen (Maarten, Marvin en Guy) was Laco een echte wedstrijdarena. Maar vooral belangrijk was dat de vele vrijwilligers, jurymeisjes/jongens klaar stonden om deze tweedaagse wedstrijd in goede banen te lijden. Een wedstrijdarena die met 600 ballonen werden aangekleed, de sponsoren die werden uitgedragen aan de blauwe schermen en vooral bedankt aan Zeelandia, Laco en loonbedrijf Maasen voor de ondersteuning. Natuurlijk gaat het grootste bedankje uit naar de commissie met Janneke, Marina, Rebecca, Peter, Marinda, Miranda, William, Leon, Liselore en Kees. Jullie hebben het echt geweldig gedaan.
Mooie sfeerplaatjes bij de landelijke
wedstrijd KNGU in Zierikzee
 
 
 
 
Topturnster Sadé van Oorschot van Flik Flak Den Bosch liet mooie oefening zien tijdens de meerkamp in de eredivisie senioren.
 
Kind- en oudergym op woensdag- en vrijdagmorgen
Iedere woensdag- en vrijdagmorgen is er kind- en oudergym in de turnhal van GV Delta Sport in Laco Sportcentrum. Genieten voor de allerkleinste van 1, 2, 3 en 4 jaar. Doe je nog niet mee? Kom rustig een proefles volgen.
 
Wil je ook naar een zomerkamp in Beekbergen
Succesvolle Summermoves met hulp van Delta Sport
Beste ouders/verzorgers,

Ieder jaar worden er zomerkampen georganiseerd voorheen door de kngu nu is het overgenomen door summermoves. Dit jaar willen we aanbieden om vanuit de vereniging hieraan te kunnen deelnemen.

Wat houdt het precies is? Je gaat op kamp samen met andere kinderen van jouw leeftijdscategorie. Je kan er voor kiezen om daarbovenop een “gym” variant te doen waarbij er getraind wordt in volwaardige turnzaal. Klinkt dit interessant en wil je nog meer informatie kijk dan op https://zoka.nl

In de week van 14 - 20 juli willen we kijken of er vanuit een Delta Sport een groep ingeschreven kan worden. Door als groep in te schrijven onder het zelfde boekingsnummer kan er rekening gehouden worden met indelen door de organisatie. Zou uw dochter hieraan willen meedoen laat dit dan weten aan Fleur Brockhus via een berichtje (0625386194) of een mailtje (fleur.brockhus@outlook.com).
Alle info via Delta Sport trainster Fleur Brockhus
 
Nieuw Sponsorbord in gang bij turnhal
Wij hebben een nieuw sponsorbord in de gang bij de turnhal. Michel van Wrapped uit Zierikzee heeft een nieuw bord gemaakt en voorzien van de huidige sponsoren. Wij zijn vol op bezig om nieuwe sponsoren aan te trekken voor GV Delta Sport.
Wil je ook Sponsor worden?
Al vanaf € 50 tot zoveel je er voor over heb is mogelijk. Iedere week in de nieuwsbrief, op onze website of en banner in de turnhal? Geef ons een berichtje op info@deltasportgym.nl en wij nemen contact met je op.
 
   
  
 
 
 
  
Sponsor voorselectie GV Delta Sport     
 
Bordsponsor en sponsor turnpakjes D-selectie turnen dames
 
Acrowedstrijden voor de GV Delta Sport gymnasten
24/25 februari Zuid Nederlands Kampioenschap district Zuid D+, D en E-niveau Waalwijk
9/10 maart 1e en 2e Plaatsingswedstrijd C-niveau Den Bosch
13/14 april 3e en 4e Plaatsingswedstrijd C-niveau Leek
20/21 april Districtskampioenschap D+, D en E-niveau Sas van Gent
18/19/20 mei 5e en 6e Plaatsingswedstrijd C-niveau Den Bosch
25 mei 1e Halve Finale D+ D en E-niveau Oss
26 mei 2e Halve Finale D+ D en E-niveau Oss
1 juni 3e Halve Finale D+ D en E niveau Zwolle
2 juni 4e Halve Finale D+ D en E-niveau Zwolle
15 juni bondsfinale D/E ( D+) Kampen
21/22/23 juni DG The Finals C-niveau (D+) Ahoy R’dam                  
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
Zaterdag 2 maart 2024 herenturnwedstrijd in turnhal
 
  
 
 
 
 
www.knockonwood.nl
 
Wedstrijdkalender voor turnsters Turndames
 
 
Agenda
 
Zaterdag 24 februari KNGU opleiding in Laco Fundamentfase
zaterdag 2 maart heren turnwedstrijd district in Zierikzee
Zaterdag 2 en 3 maart 2024 voorwedstrijd dames individueel en team in Vlijmen
Zaterdag 9 maart KNGU opleiding  in Laco Fundamentfase
Zaterdag 9 en zondag 10 maart teamwedstrijden landelijk turn dames in Nunspeet
Zaterdag 9 en zondag 10 maart dames voorwedstrijd individueel en teams in Fijnaart
Zaterdag 30 maart Zeeuwse Kampioenschappen turnen dames in Vlissingen
   
 
     Hoofdsponsor GV Delta Sport                 Sponsor voorselectie GV Delta Sport  
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.