De Nederlandse Vereniging voor Hart- en Vaatverpleegkundigen (NVHVV) is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en diegenen die  beroepsmatig betrokken zijn bij de cardiovasculaire zorg.              NOG NIET AANGEMELD VOOR CARVASZ?
        HET KAN NOG!
       Als je je nog niet hebt aangemeld voor CarVasZ,
            hét congres voor de Cardio Vasculaire Zorg op 23 november a.s.,
klik hier.

 


CarVasZ congres App
Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en een beter milieu zijn veel besproken topics. Ook de NVHVV is van mening hier een steentje aan bij te moeten dragen. We zijn dan ook verheugd u te kunnen meedelen dat tijdens CarVasZ 2018 het traditionele, papieren programma-boek vervangen wordt door de CarVasZ congres App. Hier zijn we erg blij mee!
De congres app kent namelijk meer functionaliteiten. Door korte communicatielijn bent u altijd op de hoogte van het meest recente programma. Ook treft u up-to-date informatie aan over o.a. sprekers, presentaties en sponsoren. Daarnaast is de congres app dé manier om in contact te komen met de overige deelnemers, zelfs al vóór het congres.
 
Hoe het werkt:
1. Ga op uw toestel naar get.networkapp.eu voor de juiste versie voor iPhone of Android 
2. Maak een account aan; registreer via LinkedIn of e-mail
3. Vul de CarVasZ Networkapp code in, CV18, om toegang te krijgen tot het congres
4. Bekijk het programma en de abstracts en plaats een oproep/chat en/of maak een
    (groeps)afspraak met andere deelnemers.
Heeft u hulp nodig bij het activeren van Netwerkapp? Kijk op de Netwerkapp support pagina.

Online platform rookvrij.nl gelanceerd: Teken voor rookvrij
Iedereen kan iets doen voor rookvrije plekken in de buurt
De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds hebben een nieuwe stap gezet op weg naar een Rookvrije Generatie. Via het nieuwe platform rookvrij.nl kan iedereen nu met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in hun buurt rookvrij moeten worden. Met deze online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen zien waar in de regio behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. En zo kan iedereen zelf helpen voorkomen dat kinderen beginnen met roken. Ga naar rookvrij.nl, selecteer je sportclub, speelplek of schoolplein en teken voor een rookvrije locatie.
Met één klik op rookvrij.nl.

TEAMHartvrienden voor jongeren met een hartaandoening
Voor jongeren van 12-18 jaar met een aangeboren hartaandoening is er TEAMHartvrienden, een besloten app om met elkaar in contact te komen. Naast contact met jongeren kan je binnen TEAMHartvrienden ook vragen stellen aan experts (zoals een coach of gezondheidsexpert) en je aanmelden voor evenementen. En TEAMHartvrienden biedt nog veel meer! Klik hier voor meer informatie over TEAMHartvrienden en de app.

Nieuwe Stoppen met Roken App: Stopmaatje
Saxion, Tactus Verslavingszorg, Medisch Spectrum Twente en de Universiteit Twente hebben, op basis van wetenschappelijke onderzoek, een nieuwe stoppen met roken app ontwikkeld. De app helpt de gebruiker op moeilijke momenten en helpt om doelen te stellen tijdens het stoppen. 

De naam Stopmaatje zegt alles over de app: het is een maatje tijdens de stressvolle periode van het stoppen – of minderen – met roken. De app wordt op basis van persoonlijke data speciaal afgestemd op individuele behoeften van de gebruiker. De app kan vanaf nu gratis gedownload worden via de App Store of Google Play Store.

'Meewerken aan een richtlijn - Waarom zou je?'
Algemene informatie over de zes early birds sessies op 8 en 9 november 2018 op het Nationale Congres Palliatieve Zorg.
 
Was u van plan om naar het Nationaal Congres Palliatieve Zorg - op 8 en 9 november aanstaande in Lunteren - te gaan? Als u vóór de file en drukte uit rijdt of reist, dan kunt u deelnemen aan één van de zes interactieve meet-the-expertsessies tussen 08:00 en 08:45 uur. Of twee: deze early bird sessies vinden namelijk zowel op donderdag als op vrijdag plaats.
 
Ervaren richtlijnwerkgroepleden vertellen u in drie kwartier alles over enkele veel gehanteerde richtlijnen en gaan daarbij in op de concrete toepassing ervan. Daarnaast is er een workshop die ingaat op de implicaties van deelname aan een richtlijnwerkgroep en een workshop over de veelgeprezen app Palliarts.
 
Wees welkom, op donderdag bij 'Vermoeidheid, hoort het erbij?', de 'Richtlijn Palliatieve zorg bij hartfalen' of de 'Richtlijn Ileus in de palliatieve fase', of op vrijdag bij de 'Richtlijn Zingeving en spiritualiteit in de palliatieve fase', 'Meewerken aan een richtlijn - waarom zou je?' of 'Hoe helpt de vernieuwde richtlijn-app Palliarts aan het bed?'. Meer info, klik hier.

Thuismonitoring voor duizenden hartpatienten binnen bereik
Zilveren Kruis wil telebegeleiding voor chronisch hartfalen voor haar verzekerden breed beschikbaar maken
De inzet van telebegeleiding versterkt de eigen regie van patiënten, verhoogt de kwaliteit van leven en voorkomt onnodige bezoeken en opnames in het ziekenhuis. De patiënt meet thuis vitale parameters zoals bloeddruk, gewicht en hartslag. Dit geeft direct inzicht in de actuele gezondheidstoestand. Het is voor patiënten fijn dat zij dankzij eHealth niet steeds naar het ziekenhuis hoeven, maar thuis – op afstand – onder behandeling zijn. Vanuit die overtuiging wil  Zilveren Kruis telebegeleiding breed beschikbaar maken. Lees meer...

E-module hartinfarct voor patiënten
Afdeling Cardiologie UMC Utrecht heeft samen met patiënten, het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht en met medewerking van Stichting Vrienden UMC Utrecht, een e-module voor patiënten na een hartinfarct ontwikkeld. 
 
Doel van deze module is om patiënten en naasten op een interactieve, informatieve en illustratieve manier voorlichting/leefregels mee te geven. Daarnaast geeft deze module ook handvatten voor het bevorderen van zelfmanagement. De kracht van de e-module is de mogelijkheid van herhaling (opnieuw doorlopen van de e-module) voor patiënten en naasten.
Klik hier om deze module te doorlopen.

E-casus: test uw kennis over de richtlijn Palliatieve zorg bij hartfalen
Gevorderd hartfalen is een complex klinisch syndroom met een onzekere levensverwachting, een grillig ziektebeloop en een slechte prognose. De symptoomlast bij hartfalen is erg groot en zorg gericht op palliatie heeft nog weinig aandacht. Op basis van diverse onderzoeken kan geconcludeerd worden dat palliatieve zorg bij hartfalen de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk verbetert.

Combilidmaatschappen NVHVV
 
Klik hier voor meer informatie of aanmelden voor een combilidmaatschap NVHVV - NU'91.
 
 
Klik hier voor meer informatie of aanmelden voor een combilidmaatschap NVHVV - NVVC.
 

NIEUWSBRIEF
November 2018
In deze nieuwsbrief
 

Vacature (vice)voorzitter NVHVV
Word jij onze nieuwe (vice)voorzitter?
Ben jij een inspirerend, richtinggevend persoon en op zoek naar een nieuwe uitdaging, solliciteer dan op deze uitdagende functie. Klik hier voor meer informatie.

Vacature (duo)voorzitter werkgroep Congressen NVHVV
Ben jij betrokken bij de patiënt met cardiovasculaire aandoeningen en heb je affiniteit met het organiseren en coördineren van evenementen? Dan is het voorzitterschap van de werkgroep Congressen wellicht een nieuwe uitdaging voor je.
 
De werkgroep bestaat uit afgevaardig-den uit alle werkgroepen van de NVHVV en twee (duo)voorzitters. Eén van de voorzittersfuncties is vacant. De hoofdtaak van de werkgroep is de organisatie van het jaarlijkse congres CarVasZ.
 
Klik hier voor meer informatie.

Interne vacatures werkgroepen
- redactieleden Cordiaal
- werkgroep Hartrevalidatie
- werkgroep Thoraxchirurgie
- werkgroep Vasculaire Zorg
- werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek
 
Klik hier voor meer informatie. 
Vrijdag 23 november 2018
 
 

Agenda 2018
Congressen en scholingen

1 november
Najaarscongres NVVC/NVT, 4pulse
 
5 november en meer data
Gebaren in de gezondheidszorg, Petrabouterse.nl

12 november
Basisopleiding kwaliteitsmanagement, Ogive

16 november
Cathlabdag 2018, Abbott/Structural Heart

20 november
Advanced OCT, Abbott Vascular

23 november
CarVasZ - NVHVV / Congress Company

23 november
Hartfunctiedag - Thorax Academie

28 november
NHR Symposium 2018 i.s.m. NVVC Connect - NVVC

29 november
WCN Congres 2018 - Medcon International

7 december
Connecting Heart Failure Care in Rijnmond - Transmurale samenwerking 1e, 2e en 3e lijn - Thoraxcentrum Research

17 december
Scenariotraining hartkatheterisatie op locatie 2018/2019 - Martini Ziekenhuis / Martini Academie
 
2019
31 januari *
The 6th "Utrecht Sessions’ for Congenital Heart Disease. Tetrologie van Fallot - UMC Utrecht, afd. kinderlongziekten
 
E-Learning
Te volgen via ExpertCollege:
- VMS: Sepsis
 
Voor deze scholingen is/wordt accreditatie aangevraagd. Zie voor meer informatie en data de PE-Online agenda: klik hier.
 
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HART- EN VAATVERPLEEGKUNDIGEN
U ontvangt dit bericht omdat u lid bent / bent geweest van de NVHVV of hebt deelgenomen aan CarVasZ of op andere wijze hebt aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de activiteiten van de NVHVV.