Stagiairs gezocht
Postercampagne Vrijwilligerscentrale
Lobbyen? Gewoon doen!
Vrijwilligerscentrale ondersteunt het Jaar van de Ontmoeting
Postercampagne Maatjes Bloemendaal
Vrijwilligersvergoeding voor iedereen gelijk
Oranje Fonds steunt sociale initiatieven
 
           
    Stagiairs gezocht trans
           
  De Vrijwilligerscentrale is op zoek naar enthousiaste stagiairs! Als stagiair houd je je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek of het mede bedenken van een strategie om meer jongeren aan de Vrijwilligerscentrale te binden.Wanneer en hoe
De startdatum is 1 september 2017, maar eerder kan ook. Je werkt op een locatie in hartje Haarlem in een leuk team van professionals en vrijwilligers. Je krijgt een nette stagevergoeding en goede professionele begeleiding. Wij bieden je de kans om je netwerk in Haarlem met interessante organisaties uit te breiden.

Meer informatie en aanmelding
Voor meer informatie of om te solliciteren, kun je contact opnemen met Noortje Huijse, personeelsadviseur,
email: n.huijse@vwc-haarlem.nl.
 
     
   Postercampagne Vrijwilligerscentrale trans
           
Nieuw ontwerp en logo

De posters van Vrijwilligerscentrale Haarlem en Haarlemse Maatjes hingen vanaf 23 mei weer een week lang in abri’s in de hele stad. De posters zijn voorzien van een geheel nieuwe look, een nieuw logo en nieuwe beelden. De postercampagne introduceert ook een nieuw thema ‘Maak Haarlem een beetje mooier’. Wij zijn er alvast erg blij mee!


  foto: Kees Reniers  
     
    Terug naar inhoud

 
   Lobbyen? Gewoon doen! trans
           
Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg, maar de meeste politieke partijen zijn nu al bezig om hun partijprogramma samen te stellen. Vrijwilligerswerk verdient zeker een plek in deze programma’s en ook in het collegeakkoord.Maar hoe krijg je zoiets voor elkaar; hoe zet je een effectieve lobby op? Een handig hulpmiddel hiervoor is de speciale lobbytoolkit die is geschreven door de Vereniging NOV (belangenorganisatie voor vrijwilligersorganisaties). De toolkit is gemaakt in samenwerking met de lobbyvakschool. In principe speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook heel goed te gebruiken voor reguliere lobby.
Download hier de lobbytoolkit GR2018 in Word
Download hier de lobbytoolkit GR2018 in PDF
         
    Terug naar inhoud

     
   Vrijwilligerscentrale ondersteunt het Jaar van de Ontmoeting trans
           
trans De gemeente Haarlem heeft 2017 uitgeroepen tot het Jaar van de Ontmoeting waarmee de ontmoeting, maar ook de bewustwording rondom eenzaamheid centraal staan.Verschillende organisaties waaronder de Vrijwilligerscentrale ondersteunen het Jaar van de Ontmoeting. Wij verzorgen regelmatig workshops voor professionals en vrijwilligers op dit gebied. In het najaar komen we met een nieuw aanbod in samenwerking met onze partners in het sociaal domein. Kijk voor meer informatie over het Jaar van de Ontmoeting op haarlemontmoet.nl.
trans
         
  pij;  Terug naar inhoud

     
   Postercampagne Maatjes Bloemendaal trans
           
  De gehele vorige week zijn ze te zien geweest in de gemeente Bloemendaal: de posters ‘Bloemendaal zoekt maatjes’. Maatjes Bloemendaal zoekt vrijwilligers voor mensen met een beperking, voor ouderen, voor kinderen/jongeren met een beperking of om een mantelzorger even te ontlasten.


foto: Kees Reniers
         
  Het is een initiatief van acht organisaties in de gemeente Bloemendaal. Alle aanmeldingen komen binnen bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem, die je vervolgens over de best passende maatjesorganisatie adviseert.
Voor meer informatie of aanmelden als maatje klik je op www.maatjesbloemendaal.nl.
 
         
    Terug naar inhoud

     
   Vrijwilligersvergoeding voor iedereen gelijk trans
           
 

Demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft net voor de verkiezingen besloten dat de vrijwilligersvergoeding voor iedereen, ongeacht leeftijd of uitkering, gelijk moet zijn.


foto: Kees Reniers

De Belastingdienst heeft dit nu geëffectueerd en de website aangepast. Goed nieuws dus, althans voor zover een vrijwilligersorganisatie het zich kan veroorloven onkosten te vergoeden.
Lees hier de aangepaste regeling.

 
         
    Terug naar inhoud      
         
    Oranje Fonds steunt sociale initiatieven trans
     
  Het Oranje Fonds geeft financiële steun aan sociale projecten die bijdragen aan sociale cohesie en participatie. Mede dankzij deze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden ze een plek in de maatschappij.Stichtingen, verenigingen en/of organisaties dragen bij aan het sociale gezicht van Nederland. Maar hoe kom je aan voldoende geld of subsidie voor nieuwe of extra activiteiten? Klop eens aan bij het Oranje Fonds!
Lees meer
 
     
    Terug naar inhoud  
     
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. • Nieuwe Groenmarkt 51 • 2011 TV Haarlem • 023-5314862
info@vwc-haarlem.nlwww.vwc-haarlem.nlwww.vrijwilligersacademiehaarlem.nl
  g