WORKSHOP PODIUMPRESENTATIE

Er zijn nog enkele plaatsjes voor de workshop podiumpresentatie op donderdag 26 juni, gedoceerd door Dirk Van Vaerenbergh. Volgende onderwerpen komen aan bod:

Hoe gedraag ik me op een podium?
Hoe kom ik op?
Hoe ga ik af? (van het podium lopen dus)
Hoe neem ik applaus in ontvangst?
Hoe hou ik m'n zenuwen onder controle?
Wat kan ik zeggen voor/na m'n liedje of tussen m'n liedjes in
Hoe reageer ik op het publiek?
Welke houding moet ik mezelf geven op het podium?
...?

waar?: Emiel Clausplein te Deinze
wanneer?: do 26 juni van 19 tot 22 uur
prijs?: €35
inschrijven & info?: mail naar singsing!

*

STUDENTEN VAN SINGSING! TREDEN OP

Van 4 tot 13 juli vinden er de Dekenijfeesten plaats op het Van Beverenplein in Gent. Tijdens de openingsavond van 4 juli treden 5 studenten van singsing! op. Hou je van rommelmarktjes, zomerse gezelligheid, lekkere hapjes en muziek? Kom dan gerust af!

waar?: Van Beverenplein te Gent
wanneer?: vrij 4 juli om 20 uur
wie zingt?: Katrien, Frederik, Eric, Kelly & Steven
prijs?: niks, nada, noppes!

*

GROEPSLESSEN

Ter gelegenheid van het studentenconcert op de Gentse Feesten worden er weer veel groepslessen georganiseerd. Ben je geïnteresseerd om publiek te zijn of om ook eens mee te zingen op zo'n groepsles? Er is nog plaats voor een deelnemer op zondag 6 juli van 13 tot 16 uur & zaterdag 11 juli van 11 tot 14 uur. Indien er voldoende interesse is, wordt er een extra groesples gepland.

De data van volgeboekte groepslessen die wel nog open staan voor publiek staan in de agenda op de site. Meer info over groepslessen vind je ook op de site onder 'opleidingen'.

waar?: Buurtcentrum Rabot, Jozef II-straat 104-106, Gent
wanneer?: 6 & 11 juli (deelnemer) + zie agenda op de site (publiek)
prijs?: €35 voor deelnemer, €15 voor publiek
inschrijven & info?: mail naar singsing!

*

ANNULATIE SARAH & PETER OP DE GENTSE FEESTEN

Door onvoorziene omstandigheden gaat ons aperitiefconcertje op de Gentse Feesten jammer genoeg niet door. Aarzel niet om je te laten verleiden door de andere activiteiten van Deezillusie!

*

ZANGTIP

Je weet vast wel dat je houding erg belangrijk is bij het zingen. Het kernwoord daarbij is ontspanning. We bouwen even op van onder naar boven.

- Je voeten wijzen naar voren en staan evenwijdig met je heupen.
- Je knieën zijn net niet op slot. Ga dus niet door je benen buigen.
- Daardoor kunnen je bovenbenen (dijen) mooi ontspannen.
- Kantel je bekken helemaal naar voren (buik op slot) en helemaal naar achter (rug op slot). Wieg heen en weer en maak deze beweging kleiner en kleiner, tot je voelt dat je tussenin staat. Nu kunnen je buik én rug losgelaten worden.
- Sta trots en rechtop, maar trek je schouders niet teveel naar achteren. Je borstkas moet open zijn, maar je schouderbladen mogen niet té dicht bij elkaar op je rug.
- Beeld je in dat een elastiekje achteraan je hoofd een lichte trekkracht uitoefent, waardoor je een lange hals en nek krijgt. Geen touwtje, want dan trek je jezelf te strak naar omhoog, waardoor je weer spanningen ontwikkelt. Je moet lichtjes kunnen 'bouncen'. Het elastiekje mag niet teveel naar voren hangen, want dan komt je kin teveel naar omhoog.

Eens je je comfortabel in je houding en zelfzeker van je techniek voelt, mag je eigenlijk staan, hangen, liggen,... zoals je zelf wilt, ten dienste van je expressie. Zolang je maar genoeg kennis van houding en techniek hebt om te kunnen compenseren. Vergeet niet dat de klank die je wilt produceren nog altijd primeert op het feit dat je je publiek gek wilt maken met spectaculaire expressieve poses! 
;-)