Nieuwsbrief, Maart 2017
Snel naar:
31 maart: Slotavond, clubgebouw IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek
9-11 juni: Schaatskamp
9 september: Openings BBQ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Sponsors van de STS-KGM
 
Van de Voorzitter
Beste Schaatsvrienden,
 
Alweer halverwege maart, de eerste lammetjes in de wei gezien en mooi lenteweer op komst... het schaatsseizoen is bijna ten einde. Maar nog niet helemaal! Het is nog steeds mogelijk wedstrijden te rijden, er zijn nog mooie prijzen te halen (denk aan de Andries Kwik bokaal in Leiden) en te genieten van de laatste rondjes op het ijs. Voor degene die er nog even tegenaan gaan: succes!
 
Het einde van het seizoen betekent ook weer een slotavond! De voorbereidingen zijn in volle gang dus hierbij de oproep aan iedereen te komen op 31 maart: het wordt vast en zeker een gezellige avond! 
De slotavond gaat overigens plaatsvinden in het clubhuis van de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek. Eerder heb ik aangegeven dat we open staan voor samenwerking met andere verenigingen en ik ben dan ook blij te kunnen zeggen dat ons bestuur een goed gesprek heeft gehad met Lisserbroek en er weer ruimte is voor samenwerking. Goed nieuws dus!
Ook nog een oproep (zie de vorige nieuwsbrief) om toch vooral de petitie te tekenen voor de nieuwe ijsbaan in Leiden - de petitie wordt 20 maart aangeboden dus er is nog tijd. Hopelijk komt een goede oplossing en blijft er ijs is Leiden!
 
Iedereen veel geluk en gezondheid en tot ziens op de slotavond!
 
Met sportieve groet,
Michiel Veenstra
 
Slotavond STS-KGM, 31 maart
De Slotavond 2016-2017 wordt dit jaar gehouden op Vrijdag 31 maart, aanvang 19:30 uur. Dit jaar vind de slotavond plaats in het clubgebouw van de IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek aan de Hillegommerdijk 53 in Lisserbroek (open vanaf 19:00 uur).
 
Kom allemaal naar de traditionele slotavond van de STS-KGM! Uitreiking van de vaantjes, schaatsdiploma’s, schaatsvaardigheidspaspoorten, bekers, complimenten en bedankjes. Met de altijd enerverende, ontroerende en oergezellige BINGO als afsluiting.
 
Het programma is om ongeveer 21:00 afgelopen. 
 
Tot dan!
 
Fotowedstrijd: de mooiste foto van 2016/2017!
Jullie hebben in het afgelopen seizoen heel veel foto's gemaakt. Het bestuur wil die graag tonen op de slotavond. Dus stuur zoveel mogelijk foto's van het seizoen 2016-2017 op naar fotowedstrijd@sts-kgm.nl. Actiefoto's zijn natuurlijk gaaf, maar het mogen ook foto's zijn van prijsuitreikingen, groepen, selfies, supporters, kamp, natuurijs, weissensee, of van trainingen, noem maar op.
 
De mooiste/leukste foto krijgt een prijs op de slotavond, vrijdag 31 maart!
 
We hopen veel foto's te ontvangen!
 
Prestaties wedstrijdrijders februari
In Januari leverden de wedstrijdschaatsers van STS-KGM al veel puike resultaten, in februari (en een beetje begin maart) hebben ze nog meer moois laten zien.
 1. Thibaut Vos (HPE) is kampioen van het District Sassenheim bij de mini's geworden in de Leidse Schaatshal op 11 februari. Geweldig! Hij reed zowel op de 1 als 2 rondes een clubrecord (en nog bijna een baanrecord ook: het scheelde slechts 14/100s, op 24,20).
 2. Anouk Obdam (DPA), Rianne Stroombergen (DPA), Pien Hersman (DPA) en Laura Linssen (DPB) streden op de NK Marathon voor Pupillen (Den Haag, zaterdag 11-feb.) Het zat de dames niet mee, betrokken in valpartijen. Rianne hield stand en eindigde als 11e in de finale. Knap gereden!
 3. Tijdens de wedstrijden van Schaatscircuit.nl op 18 februari in Heerenveen hebben zowel Pien (op de 500 en 1000 meter) als Ward Dielissen (op de 100 en 300 meter) nieuwe clubrecords gereden.
 4. In de marathoncompetitie van Haarlem werden wel podiumplaatsen behaald. Rianne werd 1e in haar categorie, Laura werd 3e, Gefeliciteerd. In het kampioenschap van Haarlem behaalden zij dezelfde plek. Daarmee werd Rianne kampioen van Haarlem bij de pupillen! Ze maakte er een lange eindsprint van en op de finish liet ze haar zolen zien aan iedereen, heel knap!
 5. Bij de masters eindigde Michel Hulshof (H45) op de derde plek in de marathoncompetitie M3. (En in de M4 behaalde Clément Torre, le Français, zijn eerste punten!).
 6. Bij de Gewestelijke pupillenwedstrijd 500-1000, 25 februari te Amsterdam, reed Rianne zich tussen rijdsters die een aantal weken eerder hoorden bij de top van het NPT (het Nationaal Pupillen Toernooi.) Met 49,92 en 1:42,61 eindigde zij 4e, echt heel goed! Anouk Obdam eindigde in die wedstrijd mooi in de middenmoot met 55,69 en 1:52,58. Ward Dielissen (HPB) eindigde als 9e, met 7 jongens voor zich uit een hogere categorie, en één (net voor hem) uit zijn eigen categorie, zijn tijden: 49,85 en 1:48,20.
 7. Bowien van der Spek (DC1) heeft de IJsbeercompetitie in haar categorie gewonnen! Dat is een primeur voor STS-KGM. Gefeliciteerd, Bowien, dank je wel, een mooie prestatie! Erg goed gedaan, zeker omdat haar concurrentes bij de baanselectie schaatsen.
 
Op de website is het actuele overzicht van de clubrecords terug te vinden.
 
Van de Technische Commissie
Helaas kan je als coach niet bij alle wedstrijden zijn. Gelukkig zijn er collega's die ook graag willen coachen. Maar soms lukt het ook hen niet, zoals bijvoorbeeld als een wedstrijd op dinsdag plaats vindt in Heerenveen. Jelle van Rijn (HB2) en Bowien van der Spek (DC1) maakten van de mogelijkheid gebruik om mee te doen met een wedstrijd van het RTC. Je leeft dan op afstand mee. Stomverbaasd als je het berichtje met de tijden krijgt. Wat een puike tijden! Snel kijken, shoot, net geen clubrecords! (Jelle verbrak bijna 2 clubrecords van Martin Hersman als B-junior.) En de verbazing is ook snel weg, want de avond ervoor zeg je nog tegen Jelle, dat wordt 40 laag, en wat rijdt hij? 40,16! Je zag het eigenlijk al aankomen. Knap hoor.
 
Zoiets is tekenend voor de prestaties van de schaatsers. Dat zei ik in de vorige nieuwsbrief ook al, veel talent en veel inzet! Dan gaat het snel de goede kant op. Zo hebben een record aantal schaatsers (8) de CF-norm gereden, wat volgend seizoen recht geeft om op een speciaal trainingsuur te komen trainen. Dat zijn Pien, Rianne, Anouk, Mijke, Bowien, Milou, Jelle en Stan. Trots op jullie, gefeliciteerd! En overigens, Fleur en Marije zitten er heel dicht bij, het kan nog, succes!
 
Ondertussen is het nog even puzzelen met de zomertrainingen, maar het ziet er naar uit dat het hetzelfde programma wordt als vorig seizoen. Met waarschijnlijk één kleine uitbreiding, namelijk dat de pupillentraining op dinsdagavond (van 7 tot 8) ook toegankelijk wordt voor C1 en C2 (die de duintraining op maandagavond te laat vinden worden). Die training voor C1/2 zal ook eerder beginnen dan de meivakantie, en er zal ook een aantal wedstrijdpupillen voor worden uitgenodigd. De duintraining blijft gewoon open staan alle junioren A/B/C. In de vorige nieuwsbrief staat globaal een overzichtje van de trainingen, in het weekend van 18/19 maart hopen we het zomerschema te kunnen rondsturen.
 
Er volgt nog een drukke maand maart met veel vergaderingen, nog een paar wedstrijden en een paar leuke events. De ontwikkelingen rondom de Leidse Schaatshal houden ons nog steeds bezig. Niets is duidelijk, niets is zeker.
 
De ijstrainingen eindigen bijna, daar waar ze nog niet geëindigd zijn. We gaan bijna een beetje rust nemen, schaatsers! Op onze lauweren rusten, want zo'n goed seizoen hebben we misschien ooit gehad, maar wel heel heel héééééél lang geleden (Toen jullie trainer net zo oud als jullie nu zijn ...).
 
Dank aan de ouders/verzorgers voor jullie support. Zonder jullie inzet en enthousiasme staat er geen kind op het ijs! Bedankt!
 
Vacature: Bestuurslid Communicatie
Ter completering van het bestuur van de STS-KGM zijn we op zoek naar een Bestuurslid Communicatie. Heb je ervaring met communicatie in de breedste zin van het woord, weet je de weg in social media en lijkt het je leuk om de STS-KGM zowel intern als extern onder de aandacht te brengen, neem dan contact op met voorzitter Michiel Veenstra: voorzitter@sts-kgm.nl of 06-24967454. Je bent van harte welkom om vrijblijvend een bestuursvergadering bij te wonen waarin we de taken en verantwoordelijkheden kunnen toelichten.
 
Aanmeldingen/opzegging/veranderen abonnement en lidmaatschap
Meld je je aan, zeg je je lidmaatschap op of verander je van abonnement (meer/minder of een ander tijdstip), laat dit dan op tijd weten. Geef in ieder geval de verandering vóór 1 mei as. door aan het secretariaat (secretaris@sts-kgm.nl).
 
Ben je te laat met het opzeggen van je abonnement en/of lidmaatschap dan zijn daar kosten aan verbonden, tot maximaal de kosten van het abonnement plus de administratieve kosten.
 
Open dag IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek: 1 april
Op 1 april organiseert de IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek weer de jaarlijkse open dag. Heb je na het schaatsseizoen zin om te gaan skeeleren? Kom dan langs en vraag naar de mogelijkheden. De open dag is van 13.00 tot 16.00 uur aan de Hillegommerdijk 53 in Lisserbroek. Het is verplicht om een helm te dragen, skeelers en helmen zijn in beperkte mate te lenen.
 • Informatie en inschrijven lidmaatschap skeelerbaan
 • Informatie en inschrijven voor skeelertrainingen van puppy's, jeugd en volwassenen
 • Jan van der Hoorn is aanwezig voor advies en aankoop van skeelers en skeelermaterialen
 • Gratis poffertjes en schminken
 • Kennismaken met de trainers en het trainersprogramma van 2017
 • Om 14:30 uur demonstratie puppy training
 • Fotopresentatie van activiteiten afgelopen jaren
 
Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl
Volg ons op Twitter:  @stskgmlsb