Nieuwsbrief MeesterMichael.nl
februari 2020
Nr. 111

 
 
 
 
CITO eindtoets en entreetoets
 
 
 In april wordt de eindtoets van Cito in groep 8 weer afgenomen. 
TIP: Start op tijd met oefenen voor de CITO ENTREETOETS (groep 7) en CITOTOETS (groep 8). Dan maken ze de toets nog beter!!!
Dat kunnen de leerlingen op meestermichael.nl  zowel bij rekenen als taal
Er staan vele cito-oefeningen !!!
 
 
 
 
Valentijnsdag
 
Leuke links over de liefde:
 

Er is een gratis en grappige kindervriendelijke website http://www.lovetester.nl 
Deze love tester is een soort liefdesmeter waarin kinderen namen in kunnen vullen en de liefde tussen deze 2 namen kunnen testen.
 
Meester Dennis heeft verschillende timetimers gemaakt bij verschillende thema's. Zo ook een timetimer voor Valentijn
 
 
 
 
 
Winter
 
Leuke links over de winter: Digibord Winter
 
 
Geniet van de winterfilmpjes uit Teleblik.
 
en nog meer ideeen
  
 
Actie tegen afval
Wil je met kinderen aan de slag met afval? In de Supportershop vind je alles wat je nodig hebt. Tip: zet een actie op de kaart of kies je een schoongebied. Dan sturen zij je een gratis opschoonpakket. Ook krijg je op deze website meer lesmateriaal.
 
 
 
 
Carnaval
 
Carnaval  Zondag 3-3-2019 is het weer carnaval. Carnaval wordt gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag. Traditioneel gezien duurt het feest drie dagen, van zondag tot en met dinsdag, maar in praktijk zie je dat de feesten meestal al op vrijdag beginnen.


 
Koningsdag
In 2020 zijn de koningsspelen op vrijdag 17 april. Als je mee wilt doen kun je je nu al HIER inschrijven 
 
 

 
 
 
 
Warmetruiendag

Op 7 februari gaan we weer in dikke truien en fleece-dekens naar school! De kachel gaat lager en we zorgen zodoende een dagje extra goed voor het milieu. Wil je wat nog wat bijzonders: zie www.warmetruiendag.nl voor allerlei ideetjes en leuk lesmateriaal.
 
Sneeuwballen verdelen
Verdeel de sneeuwballen. Sneeuwballen tot en met 100!
 
Lesmateriaal rekenen
Op de website 'Junior Einstein' vind je op de pagina 'Rekenen oefenen' kant-en-klaar lesmateriaal voor het vak rekenen.
 
Quizapps voor in de klas
 
Op zoek naar een goede online quiz tool? Er zijn een hoop te vinden op internet, het aanbod is zelfs zo groot dat je soms niet meer weet welke je nou moet gebruiken. Vives zette de beste quiz apps voor je op een rij.
Misschien wel de bekendste quiz-app op dit moment, veel van ons hebben er al mee gewerkt. Kahoot! is een gratis quiz met een vrolijke vormgeving die je kan gebruiken voor visueel ingestelde multiple choice quizzen. Via de website getkahoot.com kun je een account aanmaken voor docenten. Na iedere vraag kan de tussenstand worden getoond, wat kan leiden tot extra competitiviteit tussen de leerlingen, en houdt de aandacht vast.
Lessonup is een tool van Nederlandse makelij en maakt het makkelijk om digitale of interactieve lessen te maken. Zo kun je makkelijk een eigen quiz maken en delen met je leerlingen. Oók met andere docenten. Doordat deze lessen en quizzen gedeeld kunnen worden zijn er momenteel al rond de 3000 quizzen die je kan hergebruiken. Lessonup is gratis uit te proberen.
Socrates maakt het simpel om lesstof te oefenen en te overhoren. Ook kun je de voorkennis van leerlingen testen, en het programma als toets gebruiken. Bij deze tool kun je zowel multiple choice vragen als open vragen aanbieden. Wanneer de leerlingen alle quizvragen hebben beantwoord, krijg je als docent de resultaten in een Excel bestand.
TriviaCrack is een gratis app waarmee je leerlingen tegen elkaar kan laten spelen in teams, waarbij ze trivia vragen mogen beantwoorden. Deze komen in verschillende categorieën, zoals amusement, sport en geschiedenis. Je kan zelf niet vragen wat voor vragen de leerlingen krijgen, omdat dit wordt bepaald aan de hand van een digitaal rad welke gedraaid kan worden. Het team welke als eerste van alle categorieën 3 opeenvolgende vragen goed heeft heeft gewonnen.
Mentimeter kan ingezet worden voor het maken van onder andere quizzen en polls. Je kan hierbij bestaande templates gebruiken of deze zelf ontwerpen. Deze tool is vooral bedoeld om kennis te testen en discussies op gang te brengen. Mentimeter is een gratis te gebruiken, maar heeft ook een betaalde versie met meer functionaliteiten.


 
Is het nu d, t of dt?
Vind jij het ook zo moeilijk om te weten wanneer je d, t of dt moet schrijven? Je bent zeker niet alleen. Via deze blog zie je dat het niet per se ingewikkeld hoeft te zijn om d, t of dt juist te gebruiken. Met deze handige ezelsbruggetjes maak jij nooit meer een dt-fout!
 
 
 
Cursus Word en PowerPoint 2016 !!!
 
Hier vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 en sinds kort ook 2016 !
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
Prentenboeken
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER
Nog meer prentenboeken vind je HIER 
 
 
 
ParnasSys  (toetsen in JSON-bestand)

 
Op MeesterMichael.nl staan vele toetsen om in ParnasSys te importeren.
Natuurlijk zijn alle toetsen omgezet naar het nieuwe JSON-bestand. Kijk maar op deze LIJST
Ook staat er een pagina met UITLEG-FILMPJES 
Op deze pagina wordt geprobeerd om op een eenvoudige manier leerkrachten door middel van een filmpje wegwijs te maken met ParnasSys. .
 
Filmpjes bij de methode
In 2 tellen een Filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
 
 
 

In 2 tellen een Filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
 
 
 

 
 
Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan HIER.
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
Ga naar:
Ga naar:
  
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
Ontvang de Gratis Nieuwsbrief 
 
Oude nieuwsbrievenn lezen of aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER
Sponsor
Sponsor

 
 
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 of de nieuwste 2016
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
 

 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar:
BEZOEK DE SITE

www.MeesterMichael.nl
Dank u voor uw aandacht,