Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 289 | februari 2016
 
 
20 februari t/m 20 maart

Het Gedicht
beeldend werk naar aanleiding van een gedicht
 
Voorjaarsledententoonstelling waarin gedichten de aanleiding, inspiratiebron of het onderwerp zijn. Gedicht en werk zijn beiden te zien en vertellen samen het verhaal.
 
Poëzie; ontroerend, eigenzinnig of tijdloos.
Het nodigt de kunstenaar uit om woorden te verbeelden en tekst te ontrafelen.
Beeld als woord over leven en dood, ernst en humor.
Recht in je gezicht, ontzettend raak.
 
Opening: zondag 21 februari 16.00 uur
door Michaël Stoker, directeur Het Literatuurhuis
 
Bij de tentoonstelling verscheen een videoportret van fijnschilder Erik Rijssemus.
 
                               Erik Rijssemus                                                                 Mirjam Beuker
 

Podiumavond vrijdag 19 februari 20.00 uur
Het boek - duo presentatie
 
 
Boekpresentatie 'Paleis van Papier' - Truus van den Heuvel en Luuk Huiskes
 
In het najaar van 2015 vond de solotentoonstelling Paleis van Papier van Truus van den Heuvel plaats in en om Het Gebouw in Leidsche Rijn. Een bijzondere installatie van papierkunstwerken, beweeglijk, licht en transparant. Paleis van Papier toonde, naast het werk van Truus van den Heuvel, vijf gedichten over het werk, geschreven door kinderboekenschrijfster Enne Koens.
De tentoonstelling werd een overzichtsexpositie. Reden om er een boek van te maken. Fotograaf Luuk Huiskes maakte foto’s en vier auteurs verzorgden de teksten. De inleiding is van Cees van Eijk, voorzitter van de kunstcommissie van het KF Heinfonds en voorzitter van de adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving van de Gemeente Utrecht. Loukie Hoos, kunstenaar en freelance schrijver over hedendaagse kunst, schetst in het boek de ontwikkeling van Truus’ werk en plaatst het in een kunsthistorisch kader. 
 
 
Kunstboekbinden - Wilma van Ipenburg, boekbindster
Is dat inbinden van kunst, of een boek kunstzinnig inbinden?
Voor Wilma van Ipenburg is het beide één. Ze wil kunst inbinden op een kunstzinnige manier.
Onder de naam 'De Waterjuffer' heeft Wilma een boek-en restauratieatelier in Gouda. Zij restaureert boeken in opdracht van verschillende musea en bibliotheken en maakt boeken in samenwerking met kunstenaars. Vanavond laat ze voorbeelden zien en vertelt hoe zij haar ideeën uitwerkt tot een bijzonder boek.
 
 
Ingang via de Lange Jufferstraat
Toegang gratis
 
 
 
 
 
   
Nog te zien t/m 14 februari
 
KUNSTLICHT
lichtobjecten, installatie en fotografie
 
Een bijzonder licht schijnt nog t/m Valentijnsdag in Kunstliefde! Laat je betoveren door de bijzondere en unieke lichtobjecten van Jozef van der Horst, Rob Scholte, Tamar Frank en Sietze van de Star. Betreed het lichtlandschap van Esther Hoogendijk en blijf kijken naar de prachtige foto's van Daan Bramer.
 
De lichtkunstwerken zijn te koop, heeft u een bijzondere hal, een bedrijfs/vergader- of een andere ruimte die een bijzonder accent kan gebruiken? Denk eens aan lichtkunst. Kom kijken en/of informeer naar de mogelijkheden.
 
Kunstliefde biedt een podium voor beeldende kunst en voor kunstenaars in Utrecht in het bijzonder. Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl. Inleveren portfolio vóór 15 januari.  Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur