AGENDA 
Zaterdag 18 februari
10:00 uur: TBM Districtsdag
15:00 uur: Junioren - Tynedale RFC
15:00 uur: Hookers - Dukes 1

Zondag 19 februari
13:00 uur: RC Waterland - Dukes Dames
14:30 uur: RC Groningen - Dukes 2

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes Dames: Dames - NRSV Obelix 15 - 90
Dukes 2: Dukes 2 - Eemland 47 -30
Dukes 3: Dukes 3 - RC Eindhoven 34 - 24
Duckes Legends: Duckes Legends - RCE/Elephants 58 - 5
 
AFGELASTING DUKES 1
Door de onverwacht grote sneeuwval kon de thuiswedstrijd tegen Rugby Club Amstelveen op het kunstgrasveld geen doorgang vinden. Die wedstrijd is verplaatst naar 15 april. De ochtend training voor de Benjamins en Mini's  kon verplaatst worden naar het Zuiderpark. Dat leverde een mooi plaatje op.
 
DUKES DAMES - NRSV OBELIX
Eigenlijk zouden wij vandaag naar Nijmegen afreizen om het tegen Obelix op te nemen, maar door het winterse weer werd deze wedstrijd toch in Den Bosch gespeeld. 
Een volle ziekenboeg en daardoor maar 13 speelsters aan de start van deze wedstrijd. Maar onze Dukes Dames gingen de strijd aan! Vanaf de eerste minuut werd er fel gespeeld, waardoor de eerste helft erg spannend bleef. 
Tijdens het scoren van een try brak Beau haar sleutelbeen, waardoor zij de wedstrijd moest verlaten voor een bezoek aan een arts. Laura bezeerde haar knie flink tijdens diverse gevechten om de bal. En ook Wopke moest het veld verlaten in de tweede helft, waardoor wij drie van onze strijdlustige dames moesten missen. 
Gelukkig leende Obelix drie dames uit, waardoor de wedstrijd wel doorgespeeld kon worden. Dat mocht helaas niet baten. 
Ondanks de eindstand kijken wij terug op een goede wedstrijd, er is vanaf de eerste tot de laatste minuut hard gerend, gevochten en goed samengespeeld. Prachtige tackles zijn er gemaakt en we wisten elkaar te motiveren om daarmee door te gaan. 
Onze uitblinker van de dag was Sabine, die haar oude team flink aanpakte en hiermee Chick of the Match werd.
 
DUKES 2 - EEMLAND
Doordat Cas 2 zich terug getrokken heeft uit de eerste klasse is Dukes 2 sinds dit weekend het enige tweede team in deze een-na-hoogste klasse van het Nederlands Rugby. Zondag mochten zij aantreden tegen het vorig seizoen uit de Ereklasse gedegradeerde Eemland.

Op een koud maar door de dooi sneeuwvrij kunstgrasveld aan de Limietlaan speelden beide teams een gelijkwaardige eerste helft. Het lukte het team van The Dukes - ondanks veel balbezit en fysiek aanvallend spel - in de eerste helft niet om afstand te nemen van het 15-tal van RC Eemland. In de tweede helft betaalde zich het diepte voordeel van The Dukes uit. De Bossche wisselspelers zorgden voor vers bloed en toen 10 minuten voor tijd een speler van Eemland een gele kaart kreeg liep Dukes 2 via mooie try's snel uit naar de 47-30 eindstand.
 
REFEREE SHIRT HEBBEN?
Wil jij ook in het bezit komen van zo'n mooi referee tenue?
En 10 euro tegoed op je Dukes Clubcard?
Dat kan!
Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is zes wedstrijden te fluiten bij de senioren, Colts, Junioren of Cubs.
Makkie toch?! Daarmee help je de club uit de brand.
Op 1 april start er weer een referee opleiding IRB1. Interesse? Meld je aan als referee bij Max Aarts of Marcel van Poelwijck en wie weet zien we jou binnenkort ook in een mooi pak op het veld staan.
 
GEZOCHT: TRAINER VOOR ONZE MINI'S
Wij - 35 super fitte, fanatieke, enthousiaste, energieke Mini’s -  hebben een parttime hoofdtrainer nodig. Wij zoeken een trainer die twee maal in de week (maandag- en woensdag-avond) tussen 18.00 en 19.30, samen met de huidige assistenten, ons wil komen trainen.

Functie eisen:
* Juiste rugby mentaliteit;
* Goed kunnen uitleggen;
* Geduldig;
* Fanatiek;
* Leerzame, afwisselende, opbouwende en gedisciplineerde trainingen kunnen geven.

Beloning: Wij geven wekelijks 100 push-ups, 120 Crunshes, trainen fanatiek en luisteren goed! En natuurlijk onze dankbaarheid.
Durf jij het met ons aan? Neem dan contact op met Bart van de Zande (Tel. 06-39757030) of Marco Waale (Tel. 06-27432173).
 
CARNAVAL
Maandagavond verzamelen we ons bij Bar 35 in de Lepelstraat.
 
Voor veel mensen is de scrum het meest herkenbare onderdeel van rugby - maar ze hebben geen idee wat het doel van een scrum precies is. En het is nog wel zo simpel: een scrum wordt gebruikt om het spel snel, veilig en eerlijk weer op te starten na een kleine overtreding, of als het spel is komen stil te liggen, bijvoorbeeld vanwege een mislukte ruck of maul.

De scrum is ook een intens fysieke strijd, dus veiligheid staat voor de scheidsrechters op nummer één. Het is zelfs zo belangrijk, dat de meeste scheidsrechters vooraf met betrokken spelers zullen praten om te checken of ze wel voldoende getraind zijn en om de procedure door te lopen. Vaak praten ze zelfs tijdens het spel.

Een scrum bestaat uit acht spelers van beide teams, die elkaar vasthouden met een 'tunnel' tussen hen in, waarin de scrum half de bal gooit. De voorste rij spelers (de front row) mogen met hun voeten proberen balbezit te krijgen. Het team dat de bal in de scrum gooit, is in het voordeel omdat dat team precies weet wanneer de bal gegooid gaat worden. Bovendien is de scrum zo opgezet dat de bal altijd iets dichterbij de hooker van dat team terecht komt.

Tactisch biedt de scrum meer dan genoeg ruimte voor de aanval aan het team dat balbezit wint, want er zijn negen spelers druk bezig op een klein plekje op het veld, en dat laat maar zes spelers over voor de verdediging.

De scrum moet stabiel en recht zijn voor de scheidsrechter toestemming geeft de bal in te gooien. Tijdens de scrum moet de scheidsrechter zorgen dat de scrum stabiel blijft, hij moet weten waar de bal is en hij moet erop toezien dat alle spelers elkaar op een correcte manier vasthouden. Als de bal uit de scrum komt, moet hij ook nog in de gaten houden of de andere spelers niet buitenspel staan.

De regels voor scrums zijn lang en ingewikkeld - en het is lastig om alles te zien wat gebeurt tijdens een scrum. Alles bij elkaar is de scrum dus altijd een favoriet onderwerp voor scheidsrechters onder elkaar!
 
Week 7/2017
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl