Hej,
 
Sista kursen ut under mars månad är en efterlängtad fortsättningskurs i tvåändsstickning. De grundläggande kurserna Ivar haft under hösten och vintern har varit mycket populära så vill du ha en plats på fortsättningskursen gäller det att vara snabb i vändningarna :) Se inbjudan nedan.
 
Stickning och virkning är materialsporter, både är det gäller verktyg och garn, det råder det inget tvivel om. Läs mer nedan om våra nya, fyrkantiga stickor och kort-korta rundstickor till vantar eller sockor.
 
I väntan på att våren ska släppa loss på allvar har vi fyllt på i vår stora korg av handmålade garner. Njut av sockgarn med bambu och silke samt tunna, skira sjalgarner i ull, babyalpacka och silke i våriga, ljusa färger.  
 
 
Mönsterinspiration!
Nu finns Made by Me, tidningen som länge saknats; ett magasin på svenska med inspiration och mönster till snygga, trendiga och moderna plagg att sticka, virka eller sy själv. Jag har fått ett blädderex till butiken och jag tycker den ser riktigt lovande ut. Första numret innehåller hela 192 mönster och beskrivningar!  Läs mer på: www.tidningenmbym.se
 
Nya Knitty Spring +Summer bjuder också på flera fina mönster till vår- och sommarplagg. Jag fastnade direkt för den vackra sjalen Good Day Sunshine, vem behöver inte sprida solstrålar över axlarna så här års? Den söta koftan Petal är en annan favorit, och kan man bli annat än glad över de snurriga sockarna Carousel?
 
 
 
Fyrkantiga trästickor från Knit Pro!
Vi utökar nu sortimentet av stickor och tillbehör med KnitPro's fyrkantiga trästickor Cubics.
De kantiga stickorna ger ett bättre grepp, förebygger ledbesvär och stickningen blir jämnare. Dessutom är de ju så snygga :) Knit Pro Cubics finns som strumpstickor och utbytbara spetsar som används med KnitPro's kablar.
Cubics kostar från 95 kr
 
 
Kort-korta rundstickor för dig som inte gillar strumpstickor
Japanska kort-korta rundstickor i bambu finns nu i fler olika grovlekar. De är 23 cm långa (eller snarare korta) och har assymetriska spetsar som gör att det faktiskt går att "nå runt"  och sticka till exempel sockor eller strumpor utan strumpstickor. Priset är från 110 kr.
 
  
 
   
AKTUELLA KURSER & AKTIVITETER
 
 
 
Nästa stick- & virkcafé onsdag 21 mars kl 17.30-19.30
Du och din stickning eller virkning är välkomna att slå er ned en stund och umgås med likasinnade. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
 
 
 
 
 
Fortsättningskurs!
Tvåändssticka mönster med två färger
Torsdag 29 mars kl 18.30-21.00
Det här är kursen för dig som redan är biten av tvåändsstickning och som är nyfiken på hur tekniken kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bl. a igenom geometriska mönster med djupmaskor samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. Kursledare är Ivar Asplund.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15