Nieuwsbrief Juni 2014
 
Juni, Chipmaand
Juni is zoals de voorgaande jaren weer uitgeroepen tot "chipmaand". Het laten chippen van dieren is iets wat wij van harte aanbevelen. Immers een gechipt dier is herkenbaar voor het leven, en bij vermissing wordt de eigenaar snel weer herenigd met zijn huisdier. Het is natuurlijk wel belangrijk om naast het laten chippen van uw dier er ook voor te zorgen dat uw adresgegevens worden gekoppeld aan het chipnummer. Dit kan bijvoorbeeld via www.ndg.nl.
Op www.chipnummer.nl kunt u in de verschillende databanken kijken of de chipnummers van uw huisdieren goed geregistreerd staan. Sinds 1 april 2013 is er bovendien een wettelijke verplichting om pups voor hun 8e levensweek te laten chippen. Ook alle honden die naar het buitenland mee gaan dienen een chip te hebben.
Wist u dat niet alleen honden en katten gechipt kunnen worden maar ook konijnen, vogels en reptielen. Voor sommige beschermde diersoorten die op de CITES lijst staan is het zelfs verplicht.
Kijk u voor meer informatie over chippen op de site van het LICG.
 
In de gehele maand juni kost de chip + registratie slechts 25,00 euro.
Maakt u voor het plaatsen van de chip graag even een afspraak.
 
 
Nieuwe tablet tegen vlooien én teken
De strijd tegen vlooien en teken zullen we wel nooit helemaal winnen. Maar we blijven ons best doen om uw huisdieren zo goed mogelijk te beschermen tegen deze parasieten. Er is een nieuwe tablet verkrijgbaar die beide plaaggeesten in 1x aanpakt.Deze smakelijke tablet werkt een maand. U kunt voor meer informatie over deze nieuwe tablet bij onze balie terecht.  
 
Bescherm uw konijn tegen vliegen en maden
De zomer brengt naast lekker weer ook een aantal specifieke problemen bij dieren met zich mee. Oververhitte honden in afgesloten auto's, katten die uit openstaande ramen vallen en konijnen met maden. Tegen het laatste probleem hebben we nu een oplossing. Wanneer konijnen geen mooie droge keutels produceren maar plakkerige diarree blijft deze vaak hangen in de vacht. Als dit niet meerdere keren per dag wordt schoongemaakt bestaat het risico dat vliegen hun eitjes afzetten in deze besmeurde vacht. Uit de eitjes komen maden die zich vervolgens een weg gaan banen in het lichaam van het konijn. Een hele nare en vieze aandoening dus.Sinds kort bestaat er een spray waarmee u dit kunt voorkomen, "NoMyiasis". Dit middel kan preventief gebruikt worden en de spray moet in de risicovolle periodes (juni, juli, augustus en september) één keer per maand toegediend worden. Het zorgt ervoor dat de maden gedood worden en dat eitjes zich niet verder kunnen ontwikkelen tot volwassen maden. Behalve bij konijnen, kan deze spray ook bij kleine knaagdieren, hobbypluimvee en postduiven gebruikt worden.
 
 
Tevredenheidsonderzoek
Het team van Dier Medisch Centrum doet altijd zijn uiterste best voor u en uw huisdier. Maar het kan altijd beter. Daarom zijn wij gestart met een korte enquete naar aanleiding van uw bezoek. Steeksproefsgewijs zullen wij, in de week na uw bezoek aan de praktijk, een mail sturen met 2 korte vragen. Met uw input hopen wij u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.  
 
 
Cat Friendly Practice, het juiste gebruik van de kattenbak
Zoals u in onze vorige nieuwsbrief heeft gelezen zijn wij een erkende Cat Friendly Practice. Daarom geven wij u graag elke nieuwsbrief een tip of advies over kattengedrag. Is uw kat wel eens onzindelijk? Leest u dan onze adviesbrief over het juiste gebruik van de kattenbak. Met tips over het juiste aantal, en hoe u de kat kunt stimuleren op de bak te gaan.
 
Asieldier van de maand: Kobus
Kobus is een Amerikaanse bulldog reu van 7 jaar.
Hij is via een uitwisseling in het Kerbert Dierentehuis gekomen om zijn kansen op een nieuw thuis te vergroten.
Kobus is een schat van een hond en heel vriendelijk naar mensen.
Hij is een vrij rustige hond die netjes aan de riem meeloopt.
Kobus kan bij kinderen boven de 12 jaar; hoe hij met kleinere kinderen is weten we niet. Kobus heeft moeite met andere reuen maar reageert goed op teefjes.
Katten en Kobus zou met goede begeleiding mogelijk zijn; hij is hier geintereseerd en voorzichtig maar wil soms toch wel even pesten.
Het alleen zijn moet kobus weer opnieuw aanleren; hij heeft al heel lang in een kennel gezeten.
Wie geeft deze kanjer een nieuwe kans?
 
Interesse in Kobus? Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744. Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.