Zondag 14 juni 2020

   ....   
Goedemorgen allemaal,
 
We hebben twee goedemorgen-filmpjes om wakker te worden, kies maar:
Een fijne zondag gewenst.
Henja, Helmi en Ineke
Soms wordt deze Oppepper niet bij iedereen afgeleverd. Hoe dat kan, dat weten we niet. Je kunt deze mails wel altijd vinden op de website van Senver, bij Oppepper - de mails.
 
Seniorencafé in de Jonge Haan is weer begonnen
Het Seniorencafé in de Jonge Haan is weer gestart. De zaal is zo ingericht dat er genoeg ruimte is tussen de bezoekers. Het restaurant mag maximaal 30 personen in huis hebben. Dat maximum geldt niet voor het terras, dus bij mooi weer zijn er meer mensen welkom.

Afgelopen maandag waren er twaalf Senver-leden gekomen, en die vonden het heel gezellig. Onder hen ook twee mensen die voor het eerst het seniorencafé bezochten.
Voor die eerste keer moest je je aanmelden, maar dat doen we niet meer. Ben je morgen op tijd, dan kun je erbij, en anders heb je pech. Bij mooi weer zijn er veel meer mensen welkom vanwege het terras. Aanvangstijd gedurende de coronacrisis is 10.00 uur en afsluiting om 11.30 uur. Betaling bij voorkeur met pin.


Jonge Haan of Eendracht?
We hielden een kleine peiling wat u vond van de nieuwe naam 'De Eendracht'. 94% vindt dat de naam De Jonge Haan moet blijven, 6% vindt dat De Eendracht wel kan. Zie hier.
Ach, er zijn belangrijker dingen in het leven, maar het is toch jammer dat sommige vastigheden verdwijnen.
  
 
Onderzoek naar zorg
Senver-enquête over ándere zorg dan corona-zorg
Vorige week kondigden we een onderzoek aan naar ándere zorg dan die samenhangt met corona. 84 mensen hebben erop gereageerd. Ze hadden vooral ervaring met fysiotherapie. De beantwoording ging over zoveel verschillende zaken dat we er niet een goede rapportage over hebben kunnen maken. Blijkbaar hadden we de vragen te ruim gesteld. Dank als u meegewerkt heeft.

 
Ballet om van te genieten
Annelies Mersel koos voor deze zondagmorgen twee balletten.
 
Introdans danst END OF SEASON 2019. Een opwarmertje:
Laat de zomer sprankelend beginnen na het zien van de END OF SEASON-voorstelling van Introdans. In goede traditie sluiten de dansers het dansseizoen af met een avond vol aanstekelijke balletten. Voel de blauwe, zwoele bries van Azul (Jorge Pérez Martínez), laat je meevoeren door de opzwepende tonen van Daylight (Ben Holder) en verwonder je over het fascinerende Rushes (Inbal Pinto, Avshalom Pollak en Robby Barnett).


Met als slotstuk het hilarisch, swingende Chapeau (Jiří Kylián) dat uitblinkt in glitter en koninklijke glamour. Na het zien van END OF SEASON heb je extra zin in de zomer!

Matthew Bourne΄s Swan Lake, 2012 - P. I. Tchaikovsky - Richard Winsor, Dominic North (HD 1080p)
Hier moet je even voor gaan zitten, een lang stuk, maar dan krijg je ook wat.
  
 
Klassieke Muziek - special: Maastricht
We kregen laatst een bericht dat de oppeppers ook gelezen worden door een groep bridge-spelers uit Maastricht. Dat hebben we aan Claire Verlinden verteld die uit Echt komt. Dat was niet aan dovemansoren.
Kom met me mee naar Maastricht, schrijft ze.  Ode aan Maastricht door Benny Nyman en André Rieu.

Maar op zondagmorgen kunnen we beter anders beginnen, vindt ze bij nader inzien: Hier Vir pretiosis door de Scola Maastricht (gregoriaans) in de Keizerzaal van de St Servaas.
In september hopen wij allemaal dat Musica Sacra door kan gaan. Dit is een jaarlijks festival met sacrale muziek. Het thema is dit jaar zeer toepasselijk: Aanvaarding & Berusting.  
Uit 2012 hier het slotconcert in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Ensemble Elyma met Latijns-Amerikaanse barok van Roque Jacinto de Chavarria (1688-1719), ter ere van de Maagd van Guadalupe. Het is heel lang, maar scroll er eens door. Het is verrukkelijke muziek.Docenten van de muziekschool in Maastricht spelen de canon van Pachelbel op veel  manieren: lieve cursisten wij missen jullie!
Studenten van het conservatorium van Maastricht: The seal lullaby  van Eric Whitacre.
Tot slot om echt heimwee te krijgen:  Maastricht in coronatijd
 
 
Knutselrubriek van Ella
Een portemonne voor vaderdag
Deze keer maakt Ella van den Bogaard een portemonnee voor vaderdag. Of maak er een zonen-dag van of een kleinzonen-dag. In ieder geval leuk om cadeau te geven.
Of in ieder geval leuk als verpakking wanneer je iemand geld wil geven.
 
 
Gouwe ouwen
Henja is weer in de gouwe ouwen gedoken. Ze had weer de nodige verzoeknummers ontvangen.
 

 
Victoria geniet zo van de Oppepper dat ze de makers het heerlijke lied The Last Farewell van Roger Whittaker aanbiedt. Hier de versie met de tekst, om mee te zingen.
 
Gerda uit Loosdrecht heeft warme herinneringen bij When a man loves a woman van Percy Sledge. (En wie nog eens wil zien wat ie nu zingt, kijkt hier.)
 
En tot slot gaan we genieten van Carl Perkins, Blue Suede Shoes. Zing het refrein mee:

Well it's one for the money, two for the show
Three to get ready, now go cat go
But don't you, step on my blue suede shoes
You can do anything but lay off of my blue suede shoes.

 
Introductieles stoelyoga
Vorige week kondigden we 'stoelyoga' aan. Maar er is iets misgegaan met het e-mailadres waarop de aanmeldingen binnen kwamen.
Hebt u belangstelling om aan een introductieles stoelyoga mee te doen, wilt u dan even reageren naar oppepper@senver.nl - dan weten we wie zich aangemeld had.
 
Feuilleton, het Corinna-verhaal

 
Vandaag is Bea Rigter aan de beurt. Ze borduurt voort op het einde van gister:
Wat als er wél iets heel raars aan de hand is? Je hoort van die vreemde verhalen over de maffia en zo….
Ze kan het natuurlijk ook gewoon terugbrengen naar Corinne’s appartement.
 
Kerkdiensten
R.K kerkdienst in de Vitus
Sinds 1 juni mogen de kerken weer vieringen houden, met maximaal 30 personen. Je kunt je voor vieringen in juni met dit formulier aanmelden.

Op GooiTV
GooiTV zendt een kerkdienst uit om 10.30 en deze wordt een paar maal herhaald.  De dienst vanuit de Spieghelkerk in Bussum wordt voorgegaan door ds. Riegonda van Weelie. Op GooiTV.nl zijn de uitzendkanalen te vinden, zie hier.

 
Corona-dashboard Gooi-en Vechtstreek
Wil je weten hoe het er voorstaat met de besmettingen in onze regio?
Klik hier voor het actuele regio-overzicht Gooi-en Vechtstreek.
 
Gedicht en limericks om af te sluiten
Van een Engelse dichter uit de Middeleeuwen is dit gedicht (tip van Giel Clijsters)

Westenwind wanneer zult ge waaien
En de regen neer doen slaan
God, lag mijn lief weer in mijn armen
En ik in mijn bed.
 
Dan twee limericks

Helga Elzinga
heeft de smaak te pakken:
 
Er woont een man op een eiland in Loosdrecht
die verwoed elke dag tegen ‘t kroos vecht.
Dan roept hij heel blij:
De vaargeul is vrij
eer ‘t waterschap één keer de sloot dregt.
 
En Marie-Cécile Moerdijk stuurt ons de volgende:
Er was eens een slager uit Petten,
wiens vrouw niet goed koffie kon zetten,
hij zei: "Hou  jij maar je mond,
anders maak ik terstond 
van jouw body nog eens coteletten."
(De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze zelf wat moeite had met 'coteletten', en ging voor 'korte metten'. Maar coteletten is poëtischer, vond de redactie.)