Nieuwsbrief, September 2015

Snel naar:
26 september: Opening IJsbaan Haarlem
2 oktober, 19.00 - 20.00 uur: Informatieavond (jeugd)leden en aanschaf nieuwe kleding, Clubhuis Kagerweide, Sassenheim
5 oktober: Opening Schaatshal Leiden
27 oktober: Algemene Ledenvergadering STS-KGM
 

 
Sponsors van de STS-KGM

Van de Voorzitter
Beste STS-KGM-ers,
 
Nog een paar weken en we mogen weer! Na een mooie zomer met prima weer om te trainen zullen de meesten “goed beslagen” ten ijs komen, klaar om weer 5 maanden te knallen over het ijs. De zomertrainingen zijn goed bezocht door groot en klein en normaal gesproken staat dat garant voor mooie prestaties op het ijs!
 
Zoals de wedstrijdrijders al gemerkt hebben is er veel veranderd voor het komende seizoen. Zo is het vanaf dit seizoen zo dat je zelf je licentie aangevraagd hebt en zijn er meer trainingsuren beschikbaar gekomen. Omdat we niet beschikken over een onuitputtelijke hoeveelheid trainers kunnen wij nog niet al die uren aanbieden. Een mooie uitdaging voor het volgende seizoen dus om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden.
Ook voor de recreanten is er veel veranderd, maar dat staat verderop in de nieuwsbrief heel duidelijk omschreven.
 
Voor de jongste jeugd is de IJskonijn-cup in Haarlem verplaatst van vrijdag naar zondag. Dit om op die manier deelname voor meer kinderen mogelijk te maken. Voor ons als Sassenheimse club was het altijd enorm uitdagend om op tijd (16:30 uur) op het Haarlemse ijs te staan. Meestal dus zonder coach, want ook die hebben gewoon een normale werktijd en een beperkte hoeveelheid vrije dagen. Kortom: de zondag gaat veel mogelijkheden geven!
 
Na 7 jaar heeft onze vertrouwde clubsponsor JWMS besloten zijn bijdrage aan de STS-KGM te beëindigen. Via deze weg wil ik Jan Warmerdam van JWMS nogmaals hartelijk bedanken voor zijn jarenlange steun aan de STS-KGM! Hierdoor is ook de weg vrijgekomen voor een nieuwe sponsor. Met ingang van komend seizoen hebben we een heel mooi bedrijf uit de regio als sponsor gevonden: de firma Van Lent uit de Kaag zal vanaf nu op alle nieuw te bestellen kleding komen te staan. Op de rug komt “Feadship” en op de borst “Van Lent” zoals in bijgaande voorbeeld.
Alle bestaande kleding kan natuurlijk gewoon gedragen worden, maar alle kleding die we nieuw gaan bestellen komt met de nieuwe naam. Zoals je ziet blijven de unieke STS-KGM kleuren zoals ze zijn. We zouden ook niet anders willen!
 
Ik kan me heel goed voorstellen dat je mensen in je omgeving hebt (broer/zus, vader/moeder, vriendje/vriendinnetje, etc.) die ook graag eens zou willen schaatsen. We hebben best weer wat ruimte gekregen op de diverse trainingsuren, zowel in Leiden als in Haarlem. Een proefles is zo geregeld (even in overleg met de trainer natuurlijk). 
 
Nu, van achter mijn schermpje wil ik iedereen een geweldig seizoen toewensen en graag tot ziens op het ijs in Leiden of Haarlem!
 
Met sportieve groet,
Jeff van Nobelen
 
Aanvragen licentie KNSB
Zoals ook in de vorige Nieuwsbrief gemeld moeten de wedstrijdlicenties vanaf dit seizoen door de schaatsers zelf te worden aangevraagd. Geen licentie betekent ook geen wedstrijden rijden!
Het aanvragen van de licentie kan eenvoudig via de site van de KNSB. Mocht je toch problemen ondervinden, laat het dan even weten (secretaris@sts-kgm.nl).
 
Bestellen abonnementen recreanten Haarlem
Voor de IJsbaan Haarlem zal nog maar 1 10-rittenkaart worden verkocht die voor de gehele avond (en ook andere vrije, publieke uren) geldig is. Het trainingsabonnement zal, zoals ook in de vorige Nieuwsbrief gemeld, niet meer centraal door de STS-KGM besteld worden. Deze kunt u zelf via de website van de IJsbaan bestellen. 
 
We bieden vanuit de STS-KGM 2 trainingsmogelijkheden aan voor de recreanten:
Woensdagavond van 20.30 - 21.30 uur
Vrijdagavond van 21.50 - 23.00 uur
 
Met de 10-rittenkaart heeft u de mogelijkheid om al eerder op het ijs te stappen of (in ieder geval op woensdag) langer door te rijden.

Openingsweekend Haarlem: schaatsen voor slechts € 1,-!!!
Op 26 september opent de IJsbaan Haarlem weer zijn deuren voor het publiek. In het openingsweekend (26 en 27 september) kan er tijdens de publieksuren voor slechts € 1,- per persoon per dag geschaatst worden. Zaterdag is de baan voor het publiek geopend van 12.00 tot 16.00 uur en op zondag van 09.30 tot 16.00 uur.
 
Op zaterdag 26 september zal de STS-KGM ook op de IJsbaan aanwezig zijn om informatie te geven aan geinteresseerde schaatsers. Neem dus iedereen mee die je kent en kom gezellig schaatsen!
 
In de week na de opening van de IJsbaan Haarlem kan er van maandag 28 september t/m 2 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur geschaatst worden door de leden van de ijsclubs voor € 6,30 per keer. Dit tarief geldt voor alle leeftijden. Bij aankoop van twee entreebewijzen voor deze schaatsuren, krijgt de sporter een gratis ticket voor de reguliere publieksuren.
 
Opening Schaatshal Leiden 4 oktober
De Schaatshal Leiden zal op 4 oktober voor het eerst open gaan voor het publiek. Op deze dag kan iedereen tussen 12.00 en 17.00 uur gratis terecht om te schaatsen. Maak hier dus gebruik van en nodig ook vriendjes en vriendinnetjes uit om te gaan schaatsen! Schaatsen kunnen in de Schaatshal gehuurd worden bij Ooms Sport.

Algemene Ledenvergadering STS-KGM (27 oktober)
Reserveer hem alvast in je agenda: op dinsdag 27 oktober vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de STS-KGM weer plaats. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het clubgebouw aan de Kagerweide in Sassenheim.
 
Naast de gebruikelijke agendapunten zullen er diverse mutaties in het bestuur worden aangekondigd. De complete agenda, alsmede het verslag van de vergadering van vorig jaar, zal binnenkort op de website terug te vinden zijn.
 
Start trainingen Haarlem en Leiden + informatieavond
Nog heel even en dan gaan de trainingen weer van de start. Hieronder vind je de trainingsuren die door de STS-KGM worden aangeboden en per ijsbaan de startdatum:
 
IJsbaan Haarlem
Start trainingen vanaf 5 oktober
Maandag: marathontraining, 20.05 - 21.10 uur
Woensdag: wedstrijdtraining, 18,15 - 19.15 uur
Woensdag: recreanten, 20.30 - 21.30 uur
Vrijdag: recreanten, 21.50 - 23.00 uur
Zaterdag: wedstrijdtraining, 7.00 - 8.10 uur
Zaterdag: jeugdschaatsen, 9.25 - 10.25 uur
 
Schaatshal Leiden
Start trainingen vanaf 12 oktober
Dinsdag: jeugdschaatsen, 19.00 - 20.00 uur
Donderdag: jeugdschaatsen, 19.00 - 20.00 uur
 
Op vrijdag 2 oktober van 19.00 tot 20.00 uur is een informatieavond voor alle (nieuwe) jeugdleden. Dan kunnen tevens de toegangspassen voor de IJsbaan Haarlem voor het jeugdschaatsen worden opgehaald. De informatieavond is in het clubgebouw aan de Kagermeer in Sassenheim. Tevens kan bestelde kleding worden opgehaald en nieuwe kleding worden aangeschaft of besteld.
 
Verslag Fietstocht Emmen 
Dit jaar zijn we niet naar Emmen gefietst, maar vrijdag met de auto, bus, campers vertrokken naar camping Loeksham. Vrijdagavond was iedereen er. Het was prachtig weer en na een gezamenlijke gezellige maaltijd met veel koolhydraten en het bijpraten over al de ijsavonturen was het zo laat.
 
Zaterdag gingen we een rit fietsen van 154 km, grotendeels door Duitsland. Nadat we met de bus hadden afgesproken waar de 1e en 2e picknick zouden zijn, vertrokken we. Het was prima fietsweer, we waren zo in Duitsland.
 
Terugblik Duintrainingen
Ergens in april zijn we begonnen met de duintrainingen. Iedere donderdagavond om 19:30 op de parkeerplaats van Duindamseslag stond een groep van gemiddeld 10 schaatsjunioren weer klaar om een uur lang de conditie te verbeteren in voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. Meestal duurden de trainingen een stuk langer, omdat het in de duinen en op het strand altijd erg prettig toeven is. Dit seizoen werd er getraind onder leiding van Michel Hulshof en Henk Schaap. Daar waar Henk nog wel eens met de junioren mee deed, deed de andere trainer dat natuurlijk niet. Waarom niet?
 
 
Terugblik Droogtrainingen Jeugd
Na de meivakantie zijn we gestart met de droogtrainingen voor de jeugd op het ijsbaanterrein van de Sassenheime IJsclub. Voor het derde achtereenvolgende seizoen werden die geleid door Michel en Richard, dit seizoen aangevuld met Rinus Mazee. Daardoor konden we de groep opsplitsen naar leeftijd en niveau. En dat was ook wel nodig, want op sommige droogtrainingen stond er een groep van bijna 20 schaatsers!
 
Ledenaanbieding: snijvaste handschoenen
We hebben de mogelijkheid om deze Hunter snijvaste handschoenen aan te bieden voor de zeer speciale prijs van € 9,95 (normale verkoopprijs € 17,95). De handschoenen zijn beschikbaar in maat S, M, L en XL. Op de informatieavond (2 oktober, 19.00 - 20.00 uur) zullen we de handschoenen ook beschikbaar hebben om te passen. Mocht je ze sowieso willen bestellen dan kan dat door een mail te sturen naar nieuwsbrief@sts-kgm.nl o.v.v. je naam en gewenste maat.
Deze zeer dunne handschoenen voldoen aan de ISU reglementen voor snijvaste handschoenen.

Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl
Volg ons op Twitter:  @stskgmlsb
Volg ons op Facebook:  Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer