Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Lagom när skolavslutningar och studentfiranden är avklarade är det dags att fira igen!
 
Nästa vecka är det midsommar! Då har vi lite andra öppettider än vanligt:
 Torsdag 18 juni har vi öppet kl 11-15
Midsommarafton och Midsommardagen är butiken stängd
 
Imorgon, lördag 13 juni, är det World Wide Knit In Public Day - hela världen stickar offentligt! Det är tionde året i rad som arrangemanget hålls, och det vill vi och många andra små garnbutiker runt om i landet fira med att erbjuda 10% rabatt på ordinarie priser under WWKIPD.
 
Ta med dig din stickning ut och umgås med andra garnälskare, och visa alla de som ännu inte upptäck det hur roligt det är att sticka! I Stockholm ordnas träffar på olika platser, bland annat på Mariatorget kl 11-15.
Läs mer här! 
 


Erbjudandet gäller endast lördag 13 juni på ordinarie priser med undantag för beställningsvaror och stickset från KnitPro och HiyaHiya. Kan ej kombineras med andra rabatter.
 
Vi har laddat upp med våra egna nyfärgade, handmålade garner i massor av vackra färger och härliga kvaliteter; sockgarn, merinosilk, baby alpaca silk och babyalpaca/Blue Faced Leicester.
 
 
 
Spännande garnnyheter - japanska bomullsgarner!
Gima Cotton är det första av våra två nya japanska garner. Gima, som betyder band på japanska, är ett tunt bandgarn, 1 mm brett, i ren bomull. Det ger plagg med stadga och spännande struktur, garnet har nästan lite papperskänsla men är ändå mjukt när det är stickat. Passar till stickor 3-5 mm och kan stickas enkelt eller dubbelt eller blandas med något anant garn, t ex silke eller mohair.
 

Ett nystan Gima är 30 gram, ca 255 m och kostar 79 kr.
 
Det finns några fina modeller i design av leverantören Marita Rolin, se bilder nedan.
Beskrivningarna är på svenska, kostar 45 kr och säljs tillsammans med garn.
 
 
Ännu fler förslag hittar du på Ravelry, sök på Gima 8.5, det finns flera leverantörer men det är samma garn och mönsteridéerna funkar fint även till "vår" Gima.
 
Nästa japanska garnnyhet är Cotton Core Silk från Karen Noe. En silketråd lindas runt en kärna av bomull och vi får ett garn med spännande struktur och vackra färgskiftningar. Cotton Core Silk är 65% bomull och 35% silke, ett nystan är 50 gram och 270 m och kostar 165 kr. Garnet kan stickas med stickor 3-5 mm beroende på om man önskar ett tätt eller glest resultat, och den går utmärkt att blanda med andra kvaliteter, t ex lin, silke eller tunn mohair. Färgerna passar finfint till Gima, till exempel.
 
 
Garnåtgången är 3 nystan för en top i stl M. Under juni månad bjuder vi på valfri beskrivning, på danska, för Cotton Core Silk, (värde 25 kr) när du köper garnet!
 
 
  
Stickcafé på Kristinehovs Malmgård 
Söndag 14 juni är säsongens sista Kultursöndag och stickcafé på Kristinehovs Malmgård!
Kl 14-16 kan du njuta hembakt fika och trevligt garnrelaterat sällskap.
 
Ingen föranmälan behövs, medtag kontanter för köp av fika. Adressen är Kristinehovsgatan 2, närmaste t-bana är Hornstull.
   
 
Kalaserbjudanden!
Vi fortsätter med våra kalasfina erbjudanden på kvalitetsgarn, vänta inte för länge om du vill kunna välja och vraka bland många färger -  först till kvarn, gäller så långt lagret räcker...
 
Sockgarnet Pallas kostar nu 25 kr per nystan istället för ord pris 29-35 kr.  
Ragg från Hjertegarn kostar nu endast 25 kr mot ord 33 kr.  
 
Shetlandsull! Köp 5 st 50g-härvor (eller fler) så kostar de endast 39 kr styck, ord pris 59 kr.  
 
Det vackra handknutna garnet Alp Natural kostar nu endast 90 kr, ord pris 185 kr/härva.
Vill du så får du vårt fiffiga sjalmönster "bara en enkel sjal" med på köpet.  
 
Manos Silk Blend DK och Manos Silk Blend Fino kostar från och med nu 79 kr/50 g (ord 99 kr) och 145 kr/100 g (ord 180 kr).   
25% rabatt på Noro Silk Garden Sock/4 ply. Nu kostar ett 100g-nystan 150 kr och ett 50g-nystan 90 kr.
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15