Nieuwsbrief oktober 2014
 
Zaterdag Dierendag
Aanstaande zaterdag is het dierendag! Zoals elke zaterdag is onze vestiging in Velserbroek geopend van 9-17 uur. U bent van harte welkom om wat lekkers te komen halen voor uw huisdier, of om last minute nog een kleurplaat in te leveren (klik hier en print de kleurplaat) of natuurlijk voor een afspraakmet uw huisdier!
 
Nieuwe bedrijfskleding
 
Wellicht heeft u het al gezien? Wij hebben nieuwe bedrijfskleding. En dat is niet zomaar omdat de oude kleding versleten was. We zijn STERKLINIEK geworden. Wilt u meer weten over het concept Sterkliniek? In onze volgende nieuwsbrief zullen wij u er uitgebreid over informeren! Bent u erg benieuwd? kijk dan op www.sterkliniek.nl
 
 
Vlooien in de herfst!
Momenteel is het een veel gezien probleem in de spreekkamer: honden en katten met jeuk! De oorzaak is gelukkig meestal snel gevonden: er worden vlooien in de vacht aangetroffen. Helaas denken nog veel eigenaren dat na de zomer er gestopt kan worden met de vlooienbestrijding. Zeker als de vlooienbestrijding in de zomer niet heel goed is toegediend kunnen nu de paar vlooien die de dans ontsprongen zijn, zich met deze temperaturen en vochtigheidsgraad razendsnel vermenigvuldigen. Een vlooienplaag of op zijn minst flink wat jeuk is het gevolg. Katten staan er bekend om regelmatig vlooien op te lopen en mee naar huis te nemen. Maar ook honden kunnen flink last hebben van deze plaaggeesten. Dus ons advies: bescherm uw dier het hele jaar rond tegen vlooien. Dit kan op verschillende manieren: met pipetten, tabletten, banden en voor de katten bestaat er ook een half jaarlijkse injectie. Informeer bij de balie naar de beste oplossing voor uw dieren-huishouden, of lees hier onze informatiebrief over vlooien(bestrijding).
 
Een assistente op bezoek?
Onze paraveterinairen zijn goed opgeleid, worden regelmatig bijgeschoold, kunnen en weten ontzettend veel. Zonder hen zouden de dierenartsen op de praktijk hun werk niet kunnen doen. Onze assistentes hebben ook hun eigen spreekuur. Ze doen bijvoorbeeld puppy- en kittenconsulten, begeleiding bij overgewicht en ze knippen nagels. Nieuw is nu dat onze assistentes deze afspraken ook bij u thuis kunnen doen. Zij kunnen u helpen bij het toedienen van ontwormtabletten, het injecteren van bepaalde medicatie en nog veel meer. Heeft u bijvoorbeeld een kat die niet in een mandje durft of een hond die op de hoek van de straat al autoziek is en heeft u hulp nodig van een assistente? Neemt u dan contact op met onze praktijk. Het huisbezoek van de assistente kost 25,=.
 
 
 
Cat Friendly Practice, Hoe breng ik mijn kat naar de dierenarts
Voor veel eigenaren is het lastig om hun kat in het transportmandje te krijgen als een dierenartsbezoek op de agenda staat. Bij onze kittenvoorlichting benadrukken we ook het belang van een goede socialisatie van de kat met het mandje. Hier kunt onze adviezen lezen over het juiste gebruik van een transportmandje bij katten.
 
Asieldieren van de maand: Jaros
Jaros is een gecastreerde reu van 3 jaar.
Hij is bij ons gekomen via een uitwisseling.
Jaros is een vrolijke, enthousiaste herder die graag met zijn baas op pad gaat.
Ballen apporteren vind hij helemaal geweldig.
Jaros is wel een sterke kerel die een baas zoekt met ervaring en voor al een consequente en zachte hand. Hij kan bij oudere kinderen.
Met andere honden is Jaros wisselend; hij kan nogal fel uit de hoek komen aan de riem en hier moet zeker aan gewerkt worden.
Het alleen thuis zijn moet opnieuw opgebouwd worden omdat hij veel buiten zat.

Heeft u interesse in Jaros?  Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.