Nieuwsbrief GV Delta Sport
Spannend bij kind- en oudergym iedere woensdag- en vrijdagmorgen
Lees over de sportverkiezing vrijdag 3 februari
Iedereen is welkom. Acroselectie groep(en) geven Demo
  
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                 
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 3 februari  2023 nummer 407
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                      
             
                                                                                         Kom ook kijken op vrijdag 3 februari
                                                                                                     Gratis toegang. Lees verder in de nieuwsbrief                                                                                      
          
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?                    Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                              Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                                Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
De laatste plaatsing was op 30 januari 2023
https://www.sportemotion.com/products.asp?ID=1814&AppMode=PRODLIST&ItemGroupId=01070249&RESULTS=1&CatGroupId=1080
De trainingspakken en andere kleding koop GV Delta Sport in bij Sportemotion in Barendrecht. Om het gemakkelijk te maken kan iedereen daar turnkleding kopen met 10% korting. Inmiddels staat aan de linkerkant van de website het logo dat je verbind met die webshop. Even registreren daar en dan kan je inloggen.
GV Delta Sport turners gaan op voor
2e voorjaarswedstrijd in Weert
 
Weert - Zo'n 130 turners uit Limburg, Brabant en Zeeland komen voor de 2e  voorjaars competitie KNGU wedstrijd naar Weert op zaterdag 4 februari. Om 8.30 starten de eerste wedstrijden in teamverband en duren tot ongeveer 19.30 uur. Er wordt geturnd op zes onderdelen, vloer, ringen, sprong, voltige, rekstok en brug. 
Van GV Delta Sport komen zes turners uit. In het team van de 1e divisie instap wordt er samengewerkt met Turning Point Tilburg. Het team bestaat uit de Delta Sporters Lemmy Coomans, Joas Hout, Thijmen de Jonge , Dex Karma aangevuld met Hylke de Rouw uit Tilburg. Dit team start om 8.30 aan de zes onderdelen. In wedstrijd 4 om 16.00 uur start twee turners van Delta Sport in de pupil b-klasse namelijk Ian Geertse en Jack van Uffelen in samenwerking met Dynamo Roosendaal turners Zito Saarloos, Dylan Meesters en Kaylo Kromoredjo.
 
GV Delta Sport turnsters uit turndames
actief in Kaatsheuvel op meerkamp
Kaatsheuvel - Op zaterdag 4 en zondag 5 februari komen GV Delta Sport turnsters uit op de meerkamp bij de plaatsing en team wedstrijden KNGU. Op zaterdag komen Indy Smits, Nienke Grauss, Rosanne Mol en Xinda van der Wekken (allen  3e divisie junioren D) uit bij de wedstrijd 3 en Senna Poortvliet (4e divisie senioren D) turnt in wedstrijd 4. Op zondag 5 februari start Floor de Bruine, Jennifer van Alphen, Lisa de Bruine, Quinty van der Wekken, en Yasmijn van de Guchte op de meerkamp in de categorie 3e divisie jeugd.
 
Sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland
op vrijdagavond 3 februari in hal 4 Laco Sportcentrum
--Babette Verkerke en Saphira van Dam genomineerd sportploeg
--Acrogymdemo tijdens avondvullend programma
 
De sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland krijgt weer een nieuw jasje in 2023. De organisatie heeft gekozen om bij de verkiezingen van sportman/vrouw, sportploeg en andere prijzen ook dans en acro demo te laten uitvoeren. De dans wordt uitgevoerd door Move-IT en de acrodemo door Delta Sport. De avond start met inloop van 19.00 uur en toegang i gratis. Natuurlijk vragen we onze leden om aanwezig te zijn. We gaan duimen of onze acroteam Babette Verkerke en Saphira van Dam als genomineerde bij de sportploegen, in de prijzen gaat vallen. 
Alle C-categorie acroteams gaan gezamenlijk een demo geven bij de sportverkiezing
Babette Verkerke en Saphira van Dam genomineerd namens de Nederlandse kampioenstitel
 
Imke van Dijk wint meerkamp turnen in Terneuzen
- Nine van der Veen Zilver en Mya Klijn brons
Een volle dag turnen in sporthal De Vliegende vaart in terneunzen heeft 10 medailles opgeleverd. Alle twaalf turnsters van Derlta Sport ging terug met edelmetaal waarvan vier goud, 1 zilver en twee brons bij de indivduele turnster en in team verband 1 goud en 2 zilveren medailles.
 
Terneuzen - Bij de meerkamp turnen dames in Terneuzen heeft GV Delta Sport turnster Imke van Dijk met een knappe score van 49.600 punten de wedstrijd gewonnen. Van Dijk zette in sporthal De Vliegende Vaart een knappe meerkamp neer in de 6e divisie pupil 3. Vooral de brugoefening zorgde voor een mooie prestatie met 11. 850 pnt. Haar clubgenoot Mya Klijn wist in dezelfde categorie de bronzen medaille te winnen met 48.325 pnt. Amy van Almenkerk werd vijfde en zette de beste vloeroefening neer met 12.600 pnt. June van de Vate eindigde als zevende in de sterke groep turnsters. In de 6e divisie bij de pupil 2 was het Nine van der Veen die op het erepodium mocht staan om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Van der Veen zette op de meerkamp een 1e plaats neer bij de sprong (13.500) en pakte zowel op de brug-, balk-, als vloeroefening de tweede beste prestatie neer. Met 46.200 pnt op de vier toestellen stond ze glundert op het podium. In de categorie 6e div. pupil 1 eindigde Anna Hoekman als 6e met 45.325 pnt. Hoekman zette een mooie balkoefening neer met derde beste in 11.150 pnt. De zes turnsters klommen met zijn allen nog een keer het erepodium op om als team de tweede plaats te bemachtigen met 146.800 pnt.
 
Wedstrijdronde 3 in Terneuzen
-Individueel goud voor Fay van de Vaate en Ilona Hoogerwerf
-Team jeugd/junior pakt gouden medaille
Ook in de derde wedstrijdronde bij de plaatsing- en teamwedstrijd in Terneuzen was er voor het team jeugd/junior H voor iedereen een gouden medaille op de meerkamp. Het erepodium werd eerst door Fay van de Vate bezet op de hoogste trede bij de jeugd H en daarna was het bij de junioren H de gouden medaille voor Ilona Hoogerwerf. Het hele GV Delta Sport team aangevuld met Ruth Simmelink en Leonie Vrolijk won het team-klassement met 128.75 punten waarmee ze het team uit Roosendaal achter zich lieten. Fay van de Vaate was opnieuw de sterkste turnster nadat zij de brug-, balk-, en vloeroefening won. Op de sprong werd zij 2e maar had al voel doende punten verzameld (44.650 ). Ilona Hoogerwerf was de beste bij de junioren met 40.400 pnt met een sterke oefening op brug (10.300) en balk (10.350). Ruth Simmelink eindigde als vijfde (jeugd) met een keurige balkoefening (10.650) waar ze beste vierde jury waardering kreeg. Leonie Vrolijk eindigde als de nummer 15e en liet ook een mooie brugoefening zien met als derde plaats en 10.850 pnt.
Wedstrijdronde 4 in Terneuzen
-Mirthe de Jonge wint goud 
-Deniz Vaane pakt het brons
-Combinatieteam WIK/DS/UDI zilver
GV Delta Sport turnster Mirthe de Jonge heeft in Terneuzen de meerkamp turnen gewonnen in de categorie jeugd supplement G. Clubgenoot Deniz Vaane liet het erepodium blauw kleuren met een bronzen medaille. Als combinatieteam Delta Sport/WIK St Annaland en UDI Bergen op Zoom wonnen de vier turnsters (Madelief de Rijcke WIK en Julie Heijboer UDI aangevuld) de zilveren medaille met 127.050 net achter de winnaars Voorwaarts uit Axel (127.500). Was vorige week in Vlijmen nog Deniz Vaane de beste en Mirthe de Jonge als derde, in Terneuzen draaide het om en mocht De Jonge het goud pakken met 43500 punten en Vaane het brons. Vaane kreeg over de vier toestellen 42.600 punten. Beide Delta Sport turnsters bleven dicht bij elkaar maar uiteindelijk besliste de brugoefening het verschil waar De Jonge 11.150 kreeg van de jury en Vaane 10.400 punten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iedere woensdag- en vrijdagmorgen bewegen
voor nijntje beweegdiploma bij Delta Sport
 
 
 
 
 
 
 
Kind- en oudergym bij GV Delta Sport is ontzettend leuk voor de kinderen van 1,2,3 en 4 jaar. De docenten doen er alles aan om weer zoveel mogelijk uitdagingen op te bouwen in de turnhal. Oefenen zoveel mogelijk voor nijntje beweegdiploma. 
 
OZAK-commissie evalueert de succesvolle
6e OZAK acrokampioenschappen
 
Tijdens een gezellige etentje bij onze sponsor Hector in Zierikzee werd de 6e OZAK geévalueert. De tips, verbeteringen en eventuele kleine veranderingen werden doorgesproken. Daarna verhuisde de commissie na Café De Biet waar het wat later werd dan bedoeld. 
 
Absoluut een topfoto van Jan Duivenvoorde
Nog steeds druppelen de foto's binnen van de 6e OZAK. Fotograaf Jan Duivenvoorde bewerkt ook de foto's wat steeds weer een onverwachte superfoto voor de dag komt.
 
GV Delta Sport is gestart met kleurenturnen
Afgelopen maand is er hard gewerkt om kleurenturnen op het programma te krijgen bij Delta Sport. een mooie groep trainers heeft de cursus gevolgd en zijn momenteel bezig om het in de praktijk te brengen.
Zet alvast in je agenda: Zaterdag 4 maart van 14.00-17.00 uur diplomaturnen en meetmomenten. De kinderen die er voor in aanmerking komt krijgen via hun trainer een uitnodiging. Ouders mogen dan die middag meekijken op de tribune.
Vanaf de Basis tot Turnen
Kleur Niveau Voor wie Doelen les Activiteiten
ROZE 6 Getalenteerde turn(st)ers Mini’s en/of voor-instappers Voorbereiden voor uitstroom in regionale of nationale wedstrijdsport. Diploma Turnen en/of Wedstrijden
ROOD 5 Turn(st)ers R1 Nieuwe elementen, technisch verbeteren, fysiek en coördinatie ontwikkelen, uitdagen en gericht trainen.
ORANJE 4 Turn(st)ers R2
GEEL 3 Turn(st)ers R3
GROEN 2 Basisbeginselen turnen Motorische ontwikkeling & Basisbeginselen van het turnen leren. Diploma Turnen
BLAUW 1 Beter leren bewegen en basisbeginselen turnen.
PAARS 0 Nieuwe turn(st)ers Instromen in passend plekje.
LILA -1 Motorisch onderontwikkelde kinderen Beter leren bewegen, motorische ontwikkeling.
 
 
Freerunnen op maandag- en
dinsdagavond in de turnhal 
 
Kom een proefles volgen maandag 19.30-21.00 uur en dinsdag 19.00-20.30/21.00 uur
 
 
Ritmische Gymnastic iedere dinsdagmiddag
van 15.00-17.00 uur in de turnhal
  
Kom een proefles volgen vanaf 6 jaar en ouder
 
Acrodemo groep twee keer per maand op
zondag van 10.00-12.00 uur in de turnhal
Kom een proefles volgen op zondag  12 feb., 26 feb., 12 maart, 26 maart
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 10.00-12.00 uur . 
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 25 maart districts finale Zuid turnen dames in de turnhal
 
Programma Acroselectie
 11/12 februari zuid west kampioenschap Oss  ABCDE
11/12 maart districtsfinale  Uden/Volkel  CDE 
18/19 maart  1e en 2e Plaatsingswedstrijd  Leek  AB
22/23 april  3e en 4e Plaatsingswedstrijd    Den Bosch  AB
13/14 mei  ½ finale  Zwolle  D+ en DE                      
27/28 mei  5e en 6e Plaatsingswedstrijd  Oss  AB 
3/4 juni  ½  finale Oss  C
10 juni  finale  Oss  D+ en DE 
24 juni finale  AHOY Rotterdam  BC
25 juni  finale AHOY Rotterdam  A
 
Agenda
Zaterdag 4 februari heren turnwedstrijd in Weert met deelname delta Sport turners
Zaterdag 4 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 4 maart kleurenturnen met diploma en meetmomenten voor vele kinderen in de turnhal 14.00-17.00 uur
Zaterdag 11 maart OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal Zierikzee
Zaterdag 18 maart districtswedstrijd turnen dames in Breda met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 25 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 25 maart District Zuid finale turnen dames in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
       
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.