Voor zondag 21 februari 2021
   ....   
Dag Oppepper-lezers,
 
  
Vorige week ijs en sneeuw, nu lente. Met dit filmpje zijn we eigenlijk te laat, maar is toch nog wel grappig.
 
 We zijn nu toe aan sneeuw-klokjes...
 
Fijne zondag, dat wensen u de samenstellers: Henja, Henk, Claire, Helmi, Freek en Ineke.
 
 
 
Wie is er al gevaccineerd?
We vroegen aan de Oppepper te melden als u al gevaccineerd bent.
Marinus Jagt schrijft dat hij op 2 februari zijn eerste vaccinatie tegen het coronavirus heeft gekregen. De tweede ontvang ik op 10 maart. Riet Streef schrijft: "Ja hoor, ik ben bijna 14 dagen geleden al geweest voor de 1e prik in Bussum, alles is heel goed geregeld daar, ben wel erg moe geweest van die 1e prik. Over ruim een week heb ik een oproep voor de 2e prik bij Visio in Huizen. Zal wel niet de enige zijn!" Ook Susan Hosang heeft begin februari haar eerste prik gehad, de tweede volgt half maart.

Truus en Jaap Lankreijer sturen een verslagje:
"Vorige week viel een brief van het Ministerie van Volksgezondheid  in de bus. Of ik gevaccineerd wil worden. Een verslag erbij wat je dan moet doen.
Gelijk gebeld om een afspraak te maken en gevraagd of wij samen gevaccineerd konden worden. Omdat Truus in dezelfde leeftijd zit. Was goed. Er was nog een plekje in Bussum.
Woensdag 17 februari mochten wij komen. De tweede prik een maand later in Huizen. Dus eerst woensdag op weg naar Bussum. De organisatie daar is geweldig.Ook de informatie die je mee krijgt zowel daar als naar huis. Het kan zijn dat sommige ouderen de aankomende dagen wat bijwerkingen krijgen. Wij hebben er niets van gemerkt en weten ook dat het niet zoveel voorkomt.
Van te voren hadden we al besloten om ons te laten vaccineren. Op na de tweede prik."
Groet van twee tevreden mensen, Jaap en Truus Lankreijer.
 
Gouwe ouwen -  Sound of Music
The Sound of Music is volgens mij (schrijft Henja) de grootste musical smartlap aller tijden. Dat vond Christopher Plummer, Canadees, acteur en toneelschrijver die als Kapitein Von Trapp in The Sound of Music wereldberoemd werd, ook. Eigenlijk had hij  niets met dit genre alhoewel hij de film op latere leeftijd meer ging waarderen.  Begin deze maand is hij op 91 jarige leeftijd overleden. Daarom vandaag The Sound of Music. Vanavond is ook de talentenjacht voor 'Maria' in een nieuwe uitvoering van de Sound of Music.


Henja Kronenburg

 
Klassieke muziek van Claire - Groot Omroepkoor

Vriend zijn van het Groot Omroepkoor (35 euro per jaar zie hier) heeft zo zijn voordelen: bijwonen van repetities, korting op concerten, nieuwsbrieven. Dus aarzel niet, en regel het nu.

In coronatijd maken ze nu ook podcasts om de band met hun publiek niet te verliezen. Via deze link kom je op de pagina KOORZAKEN, waar de podcasts staan die nu af zijn. Zeven koorwerken waarin zangers vertellen waarom ze gehecht zijn aan dit stuk; of hoe ze het hebben leren kennen; of wat de moeilijkheden van een stuk zijn. Elke stemgroep komt een keer aan de beurt en de gemiddelde lengte is ongeveer 20 minuten.  Lees verder over het Omroepkoor.
 
En dan nog wat anders: Het is weer filmmuziekweek.
Vanaf tot en met vrijdag 26 febr kun je op de website van radio 4 interessante video's zien over filmmuziek. En nog belangrijker: stemmen op je lievelingsfilmmuziek. Je kunt wel 50 fragmenten even horen en dat is heel leuk. Je herkent vast meer dan je gedacht had. Daarna kun je stemmen.
   
 
Iets met kunst - door Henk Roos: Michelangelo en Mohamed
Het is alweer bijna een jaar geleden – vlak voor de eerste lockdown – dat ‘De Kern van…’ de Michelangelo-dag organiseerde.
’s Morgens de documentaire in het Filmtheater, daarna een heerlijke lunch in koffiehuis Presto, en ’s middags de lezing in sociëteit De Unie. In de lezing werd ook aandacht besteed aan Michelangelo’s fresco in de Sixtijnse Kapel, ‘De Schepping van Adam’.

De Soedanese imam Mohamed al-Amin gaf daar vorige maand een heel andere lezing over. Dat de afbeelding in een nieuw geschiedenisboek bij hem in het verkeerde keelgat schoot blijkt uit dit filmpje.
De Soedanese directeur van het instituut voor leerplanontwikkeling werd met de dood bedreigd en heeft inmiddels ontslag genomen.
 
 
Puzzelfoto van de week
Freek maakt het ons deze keer niet makkelijk met zijn puzzelfoto.

Hoe heet de straat, waaraan dit flatgebouw is gebouwd?

Aan deze straat stond rond 1879 een ziekenhuis met barakken voor patiënten met een besmettelijke ziekte.
Als je deze straat helemaal uitliep kwam je in Loosdrecht uit.

 
Stuur je antwoord naar oppepper@senver.nl
      

    
 
Feuilleton III, aflevering 23. Door Helmi Duijvestein
             
Anneke betwijfelt of ze dat allemaal wel op kunnen – maar Bram lacht haar toe: ‘Dat gaat wel lukken hoor, als je jouw boterhammentrommeltje maar dicht laat!’
Pam lacht wat schaapachtig het gezelschap toe. Eigenlijk weet ze niet goed raad met haar houding in deze situatie. Bram hier juist op een moment dat haar wereld lijkt in te storten! Bram, haar lieve  oude vriend uit haar studententijd! Het kan bijna geen toeval zijn dat juist hij haar waarnemer is.
Maar nu  eerst de overdracht van haar patiënten zodat Bram weet waar en bij wie soms de knelpunten zitten. Daar kwam ze uiteindelijk voor naar de praktijk.