Lieve iedereen,

Deze brief bevat een spiksplinternieuwe weekend-workshop! Samen met Gwendoline Remmerie van omni terra zullen we luisteren naar "De stem van het kind in jezelf".

De datum voor de workshop "Klankgeoriënteerd Zingen" is geprikt en de 1 year course Complete Vocal Technique start eind augustus.

Uiteraard vind je in deze brief ook de foto's van de CVT-masterclass van juli en een interessante zangtip!


*

DE STEM VAN HET KIND IN JEZELF
van vrijdag 24 september (20 uur)
tot zondag 26 september (17 uur)

Deze workshop draait rond loslaten, vertrouwen, durven, connectie maken met je onderbewuste, je innerlijke kind. Als volwassene is het soms moeilijk om vrij te handelen zonder angst. Angst voor veroordeling, angst voor wat de anderen zullen denken, angst om “belachelijk” te zijn,...

De stem van het kind in jezelf kan op vele manieren naar buiten komen. Eén daarvan is zingen. Wil dat zeggen dat je zal moéten zingen op deze workshop? Nee, maar het mag. We gaan ademen, bewegen, klanken maken, proberen, spelen, creëren en vooral ontdekken!

Een andere manier om de stem van het kind in jou te laten spreken is naar dat kind - of je 'zelf' - leren luisteren. Dit gaat om voelen, verwonderd zijn, spontaan handelen en onze controlerende ratio beheersen.

Locatie:
Kasteel Mariagaarde
Hoepertingen

Meer info & inschrijven:
Klik hier.

In samenwerking met:
omni terra

Deze workshop op Facebook:
Klik hier.


*

WORKSHOP KLANKGEORIËNTEERD ZINGEN
zondag 22 augustus 10 - 17 uur

Deze Lichtenberger-methode gaat uit van zelforganisatie. Dat betekent geen oefeningen doen om de stem onder controle te brengen, maar juist leren die controle los te laten om zo te ontdekken hoe krachtig en vrij de stem uit zichzelf kan zijn. De klank zelf wijst hierbij de weg. Daarom spreken we ook wel van een klankgeoriënteerde stempedagogiek. Het is de klank die ordent. Het effect is gemak en vrijheid in zingen, een groot vocaal bereik en een stemkwaliteit die onafhankelijk is van leeftijd.

Locatie:
Enjoy Today
Oudenaarde

Meer info & inschrijven:
Klik hier.

Deze workshop op Facebook:
Klik hier.

Op Facebook vind je ook foto's van de vorige workshop.


*

1 YEAR SINGER COURSE CVT
6 seminaries van 3 dagen - Gent
start: 27 augustus 2010

Zoek je een intensieve CVT-opleiding, maar heb je geen tijd om voor 4 maanden naar Kopenhagen te trekken om te studeren aan de Complete Vocal Academy?

Deze cursus is bedoeld voor zangers van alle genres die een hoger en professioneler niveau van zingen willen bereiken. Het belangrijkste doel is de individuele technische en artistieke ontwikkeling van elke deelnemer. Je bereikt een diepgaand inzicht in je eigen stem, waardoor je in staat zal zijn het volle potentieel van je stem te benutten, en problemen op te lossen.

De cursus wordt gedoceerd in groepjes, waarin een open en vertrouwelijke sfeer centraal staat. Je deelt diepgaande kennis over de leerprocessen en leert uit elkaars artistieke sterkes en zwaktes. Deze cursus is intens en efficiënt, en zal je bijgevolg in staat stellen om de aangeleerde technieken en kennis meteen toe te passen.

Meer info :
Klik hier.

Deze cursus op Facebook:
Klik hier.


*

FOTO'S CVT MASTERCLASS

In juli vond de 2de officiële CVT-masterclass plaats in Gent, gedoceerd door Eva Wilms. Nieuwsgierig naar de foto's? Hier vind je ze op Facebook! Taggen maar :-)


*

ZANGTIP
Aanzet

Er zijn 2 soorten aanzetten die we best vermijden: Een té harde glottislag en een onopzettelijke sleur (je noot te laag beginnen en naar omhoog trekken).

Beiden zijn vaak een teken van onzekerheid. Onbewust denk je "Ik heb een aanloopje of een kickstart nodig om een toon te vormen." en làp, daar heb je het al. Als je het moeilijk vindt om dit af te leren, probeer dan eens dit trucje:

Terwijl je inademt, hoor je de klank al in je hoofd en probeer je hem zelfs al te voelen. Zo is de klank er eigenlijk al en moet jij enkel inpikken. Zoals zovele zang-trucjes, gaan we hiermee een beetje onze hersenen bedotten door gedachtenpatronen die ons blokkeren te omzeilen ;o)