Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Vi är redan en bra bit in på stickåret 2019, hoppas det har börjat bra för er allihop. Det blir lite ljusare dag för dag, men vinterkylan verkar ha bitit sig fast hos oss för ett tag framöver. Många vill sticka mössor och vantar nu, och jag vill därför slå ett slag för några av våra mössfavoriter, Enkla mössan och Tuva, samt garnet Cumbria worsted som passar finfint till mössor.
 
Årets första kurs blir en garnprovning, ta chansen att utforska vårt fiberuniversum och frossa i olika provlappar :) Läs mer om kursen och anmäl dig nedan. Och missa inte att boka ditt ex av nästa Laine Magazine!
 
 
Sunday Sweater
Mitt första tröjprojekt år 2019 är en Sunday Sweater, jag är säker på att den kommer att bli en av årets stora hitar! Jag stickar min i Kos och Tynn Silk Mohair från Sandnes garn, en mycket tillfredsställande garnkombination, lätt och luftigt och det går undan när man använder stickor 6 mm. Det är den norska designern Mette Wendelboe Okkels, mer känd som PetiteKnit, som står bakom Sunday Sweater, beskrivningen köper du direkt via Ravelry, eller hos oss i butiken. Det finns en mängd snygga färgkombinationer att välja bland...
 
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Garnprovning!
Torsdag 31 januari kl 18.30-21
Välkommen till en inspirerande kväll fylld av härliga, fiberrika garnupplevelser! Stickning och virkning är som bekant materialsporter, och med kunskap om olika material är det lättare att få ut bästa möjliga glädje och resultat av sitt handarbete. Under kvällen går vi igenom olika sorters garner och naturfibrer som ull, alpacka, mohair, cashmere och silke, men även mer udda garnråvaror som mjölkfiber, bambu och nässlor. Vi pratar om fibrernas olika egenskaper, vad de passar bäst till, hur du kan kombinera olika garner och hur du bäst sköter om dina plagg. Självklart får du också klämma, känna, provsticka och blanda olika garnsorter. Alla deltagare får med sig en godispåse med mininystan på garnkvaliteter i olika naturmaterial. Kursledare är Karin Larsson.
 
Läsa mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Gleener - noppornas nemesis
Noppor är väl inget som någon gillar, men tyvärr blir ibland stickade plagg lite noppiga, särskilt om de är stickade i mjuka material som merinoull eller angora. Som tur är finns det effektiva "vapen" mot nopporna. Vi har testat Gleener, en ny noppborttagare som är effektiv mot noppor men ändå skonsam mot plaggen. Det är en slags hyvel med utbytbara huvuden som passar olika material och storlek på noppor. Ta hand om dina favoritplagg så håller de längre!
Första sändningen sålde slut på ett kick, men en ny omgång är på väg och kommer till oss inom kort.
Om du vill beställa din egen Gleener så maila till order@litetnystan.se, den kostar 199 kr.
 
 
 
Nytt nummer av Laine Magazine snart här!
Laine Magazine Issue 7 finns nu att förbeställa, tidningen släpps den 15 februari. I nr 7 kan du bland annat läsa en intervju med Vera Välimäki, ett reportage om The Fibre Company, reseguide till London och inte minst ta del av 12 beskrivningar av internationellt kända designers som Carol Feller, Kristin Drysdale, Nancy Marchant och Stephen West. 
 
Tidigare nummer har sålt slut snabbt. För att boka ditt exemplar är du välkommen att maila till order@litetnystan.se, tidningen är på engelska och kostar 280 kr. Vi behöver din beställning och betalning senast den 28 januari.
 
 
 
 
Organisera dina stickprojekt med My Knitting Notes!
Vill du också få struktur och ordning på dina projekt på det nya året så rekommenderar vi den fina stickdagboken My knitting notes från Laine Magazine. Den innehåller allt du behöver; gott om plats för anteckningar, måttband i cm och tum, ordlista med förkortningar, rutat papper för egna mönsterskisser mm. Allt i en fint inbunden bok. Priset är 199 kr och kan köpas i butiken eller beställas via mail till order@litetnystan.se 
 
 
 
Enkla mössan
Här ser ni vår Enkla mössan i tre olika varianter. Till vänster i Borstad Alpakka, garnkostnad 85 kr, i mitten Kos, 81 kr bägge från Sandnes garn, och till höger Amelie 199 kr från Illimani Yarns. Beskrivningen är gratis vid köp av garn. Det här är en snabbstickad, mjuk och varm mössa, perfekt för kalla vinterdagar! 
 
 
Mössan Tuva
Mössan Tuva är en av mina favoritmodeller. Jag använder min mössa stickad i Baby Lama varje dag. Nu har jag stickat upp den även i Angelina från Lang Yarns. Det är en väldigt mjuk och skön mössa, och mönstret är roligt att sticka. Eftersom garnet är så drygt räcker det med bara ett nystan av Angelina! Garnkostnad 99 kr i Angelina och från 124 kr i Baby Lama från Sandnes garn. Beskrivningen kostar 29 kr och säljs tillsammans med garn.
 
 
Mössor i Cumbria worsted
Jag har stickat klart en Fither hat till äldsta dottern. Garnet är Cumbria worsted från The Fibre Co ett fantastiskt trevligt garn till mössor. I samma garn har jag tidigare stickat Seathwaite hat, en riktigt bra modell för dig som gillar att sticka flätor. En härva räcker till en mössa och kostar 199 kr.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16