Nieuwsbrief, Juli 2015

Snel naar:
15-16 augustus: Fietstochten Emmen
26 september: Opening IJsbaan Haarlem
5 oktober: Opening Schaatshal Leiden
27 oktober: Algemene Ledenvergadering STS-KGM
 

 
Sponsors van de STS-KGM

Van de Voorzitter
Beste STS-KGM-ers,
 
Midden in de zomer en dan toch alweer aan schaatsen denken, zal dat ooit wennen? Het seizoen 14/15 lijkt alweer een eeuwigheid geleden en inmiddels zien we allerlei verschuivingen binnen onze club. Britt Huurman heeft de stap gemaakt van de baanselectie naar het Challenge Team, een stap die wij met veel enthousiasme volgen (alleen de pakken zijn al mooier!).
 
Floris Root (zie foto) is van het Challenge Team naar Schaatsteam Loon uit Hoorn gegaan, weer een stapje richting de absolute schaatstop, beide heel veel succes toegewenst!
 
Natuurlijk zien wij ook bij de jongere rijders veel progressie. Veel enthousiasme bij de zomertrainingen want iedere rijder snapt natuurlijk dat als hij/zij in de winter weer PR’s wil rijden hier in de zomer hard voor getraind moet worden. Zelfs bij temperaturen van boven de 30 graden zijn de inspanningen van de gezichten af te lezen.
 
Seizoen 2015/2016 staat voor de deur. De KNSB en de IJsbaanbaan Haarlem hebben veel wijzigingen doorgevoerd. Nieuw licentiebeleid, nieuwe trainingsuren en nieuwe wedstrijdindelingen. Heel veel vernieuwing voor zo’n traditionele sport als het schaatsen is, maar ik denk dat de meeste veranderingen wel positief zijn voor het schaatsen. Hoe onze trainingen er precies uit gaan zien weet ik (nog) niet. Dat is een taak van de Technische Commissie, die zal ongetwijfeld snel met een mooi plan komen.
 
Verder wil ik er eigenlijk niet zo’n lang verhaal van maken. Ik wil iedereen een geweldige vakantie toewensen en tot snel op het ijs!
 
Met sportieve groet,
Jeff van Nobelen
 
Wijzigingen licentie-aanvraag KNSB
Vanaf dit seizoen heeft de KNSB de aanvraag van licenties veranderd. Schaatsers die wedstrijden willen rijden zijn nu zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van hun eigen licentie. Geen licentie betekent ook geen wedstrijden rijden!
De KNSB heeft alle schaatsers die afgelopen jaar een licentie hebben afgenomen per e-mail benaderd en de mogelijkheid gegeven een nieuwe licentie aan te vragen. Mocht dit bij jou niet het geval zijn: laat het s.v.p. even weten, dan zullen we dit bij de KNSB melden.
 
Een andere belangrijke wijziging betreft het onderscheid dat gemaakt gaat worden tussen een trainings- en een wedstrijdabonnement. Indien je van plan bent wedstrijden te gaan rijden (en daarvoor ook een licentie hebt aangevraagd) dien je een wedstrijdabonnement aan te vragen. Als je geen wedstrijden gaat rijden, maar wel graag met de wedstrijdgroep blijft trainen kun je ook een trainingsabonnement aanvragen. Om toch mee te kunnen doen aan (bijvoorbeeld) de clubkampioenschappen kun je dan een daglicentie aanvragen.
 
Veranderingen IJsbaan Haarlem
Voor het komende seizoen heeft de IJsbaan Haarlem veel wijzigingen doorgevoerd. Hieronder volgen de belangrijkste:
 
Wedstrijdrijders
De trainingsuren zijn op de doordeweekse dagen flink gewijzigd. Dit leidt ertoe dat we vanuit de STS-KGM ook op woensdagavond om 18.15 uur een training zullen gaan aanbieden. Ook op andere dagen zijn er meerdere opties bijgekomen. Vanuit de Technische Commissie zal op korte termijn een indeling gemaakt worden welke uren we zullen gaan aanbieden. Vervolgens zal ook een voorstel voor de groepsindeling gemaakt worden.
 
IJskonijnwedstrijden
De wedstrijden die voorheen op vrijdagmiddag gereden werden worden verplaatst naar de zondagmiddag. Dit biedt voor meer schaatsers de mogelijkheid om aan de wedstrijden deel te nemen.
 
Recreanten
Het late-avond abonnement komt te vervallen. Er zal nog maar 1 10-rittenkaart worden verkocht die voor de gehele avond (en ook andere vrije uren) geldig is. Naar aanleiding van een korte enquete onder de recreanten op woensdag hebben we er vervolgens voor gekozen om het trainingsuur te vervroegen naar 20.30 uur. We verwachten dat schaatsers die eerder vanwege het late tijdstip zijn afgehaakt mogelijk weer zullen gaan deelnemen aan de woensdagtraining. De training op vrijdag blijft om 21.50 uur starten.
Vanaf dit seizoen zal de STS-KGM niet meer het trainingsabonnement voor de recreanten bestellen. Dit dient u in het vervolg zelf aan de kassa of op de website van de IJsbaan (http://www.ijsbaanhaarlem.nl/tickets) te regelen.

Veranderingen Schaatshal Leiden
Ook in Leiden zal er wat veranderingen. Deze betreffen hier met name de verhoging van het abonnementsgeld. De Schaatshal is hiertoe helaas genoodzaakt vanwege een teruglopende bezetting van de baan en het wegvallen van subsidiegeld. 
 
Introductie nieuwe bestuursleden
Op de Algemene Ledenvergadering zullen in totaal 3 nieuwe bestuursleden worden voorgedragen. 1 daarvan (Martijn de Smit) heeft zich al eerder voorgesteld. Hieronder stellen de 2 anderen zich voor:
 
Michiel Veenstra, Vice-voorzitter
Als kersvers bestuurslid van STS-KGM wil ik me graag langs deze weg voorstellen. Mijn naam is Michiel Veenstra, 42 jaar, en woon in Voorhout met mijn vrouw Debbie en 4 kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar oud. In ons gezin is sport belangrijk maar helaas ben ik de enige schaatser – wellicht gaat dat nog eens veranderen! Na een aantal jaar met plezier lid te zijn van STS-KGM vind ik het tijd om eens wat meer te doen. Ik zal daarom het komende seizoen de rol op me nemen van vice-voorzitter om op die manier de vereniging en de leden beter te leren kennen. Ik hoop jullie dus allemaal vanaf oktober te ontmoeten op het ijs  - en als het even kan op de natuurijsbaan in Sassenheim natuurlijk!
 
Miriam Duiker, Bestuurslid Leiden
Mijn naam is Miriam Duiker en ik woon in Leiden. Als kersvers bestuurslid zal ik me dan ook vooral inzetten voor de activiteiten in de Schaatshal Leiden.
Wellicht herkent een aantal van jullie mij als aanmoedigende moeder bij de dinsdagavondlessen (en de droogtraining). Mijn kinderen Merle en Thibaut schaatsen namelijk sinds vorig seizoen bij STS-KGM op de dinsdagavond. Zelf ben ik pas 2,5 jaar geleden begonnen met schaatsen. Met ingang van komend seizoen doe ik dat natuurlijk ook bij STS-KGM en ga ik achter de vrijdagavondgroep in Haarlem aan schaatsen.
Het afgelopen jaar heb ik ervaren hoe leuk en actief STS-KGM als vereniging is, ik kijk ernaar uit daaraan bij te dragen!

Invoering Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
In de afgelopen jaren is er veel te doen geweest omtrent ongewenst gedrag bij sportverenigingen. In veel gevallen gaat het dan om ongewenste intimiteiten, maar ook anderssoortig gedrag kan de grens van het toelaatbare overschrijden. Als STS-KGM voelen wij ons verantwoordelijk voor de veiligheid en het plezier van onze leden, zowel jong als oud. We zijn verheugd nooit met ontoelaatbaar gedrag te maken hebben gehad en hebben ook geen aanleiding dat er op dat gebied dingen spelen. Wel zijn we van mening dat we er alles aan moeten blijven doen voor onze leden om veilig en met plezier hun sport te kunnen bedrijven.
 
Om deze reden zullen we met ingang van komend seizoen starten met de invoering van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Allereerst zal het voltallige bestuur, alsmede de trainers en begeleiders op het ijs verzocht worden deze VOG te overhandigen. We vertrouwen erop dat dit voor de betrokkenen geen probleem zal opleveren.
 
STS-KGM-LSB op schaatskamp in Goirle
Ook dit jaar zijn we weer met een grote groep jeugd van STS-KGM en Lisserbroek op schaatskamp geweest. We verbleven het weekend van 26 tot 28 juni in een groepsaccommodatie op campingboerderij de Breehees in het Brabantse Goirle. Op vrijdagmiddag voor vertrek was er een aantal licht gespannen gezichtjes te zien. Er waren dit jaar namelijk redelijk wat jeugdschaatsers die voor het eerst meegingen op kamp: extra spannend dus! Na het inladen van de bagage en racefietsen op en in de mooie aanhangers van de familie De Vogel en Richard Jansen konden we vertrekken. Onderweg naar Brabant wat file maar dat mocht de pret niet drukken. Na aankomst in Goirle een slaapplek veroveren en eten koken.
 
Fietstochten in Emmen 
Schaatsers, we zijn alweer druk aan het trainen om van de winter weer makkelijk onze rondjes te kunnen draaien op de ijsbaan. We gaan ook ter voorbereiding op 15 en 16 augustus 2 fietstochten maken vanuit Emmen, Duitsland in. Dat zijn tochten op de racefiets voor de geoefende fietser, zaterdag 150 km en zondag 80 km.
We kamperen dan op de prachtige camping Loeksham bij Jeanine en Harke die daar ook ons ontbijt en avondeten verzorgen. Wil je ook mee, of wil je meer informatie, mail dan naar devogelannie@gmail.com.
 
Ledenaanbieding STS-KGM ProSkating Magazine
Het schaatsseizoen 2015/2016 komt snel dichterbij en de eerste voorbereidingen voor ons eerste magazine van het seizoen 2015/2016 zijn in volle gang. Het wordt wederom een dik magazine met daarin natuurlijk de ploegenpresentatie van alle marathon- en langebaanteams.
 
ProSkating Magazine is het enige schaatsmagazine op de markt en daarmee en must have voor alle schaatsliefhebbers. Zes keer per jaar een magazine vol achtergrondverhalen, columns, technische informatie en prachtige beelden. Voor de leden van de STS-KGM hebben we nu een speciale kennismakingsactie.
Een abonnement op ProSkating kost normaal €19,50 per jaar, maar als lid van de STS-KGM kunt u eenmalig lid worden voor slechts €16,95 voor het eerste jaar. Door lid te worden sponsort u ook automatisch de STS-KGM.
 
Via deze link kunt u heel gemakkelijk lid worden. Met de speciale code STS-KGM krijgt u vervolgens de korting op lidmaatschap. Het eerstvolgende magazine komt uit in oktober.
 

Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl
Volg ons op Twitter:  @stskgmlsb