Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Sommartiden är här, idag är det årets ljusaste dag och vi närmar oss midsommarafton! När jag var liten tyckte jag alltid att det var så konstigt att helgen heter Midsommar, för sommaren har ju bara precis börjat så här års. Det lät nästan lite deppigt att tänka att man redan var mitt i sommaren och bara hade hälften kvar :)
 
Men ingen anledning till oro, det finns mycket sommar kvar och förhoppningsvis gott om tid för både sol och regn, vila, stickning och vad man nu i övrigt vill fylla sina lediga dagar med.
 
I midsommarveckan har vi lite annorlunda öppettider: 
Torsdag 22 juni har vi öppet kl 11-15
Midsommarafton och Midsommardagen är butiken stängd
 
Från midsommar och till och med augusti stänger vi en timme tidigare på lördagar, alltså är våra ordinarie sommartider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Jag vill också redan nu passa på att förvarna om att vi även i år kommer att ha semesterstängt två veckor i juli, närmare bestämt 9-23 juli, så planera era garnbehov i god tid innan vi stänger så ni inte drabbas av garnbrist ;)
 
 
Waiting for rain
Min sjal Waiting for Rain är färdigstickad och blockad och jag gillar den skarpt! Jag älskar både garnet, Twister Lace, och den fina färgen som min mamma färgat. Det var en rolig stickning med spännande kombination av spetsstickning och förkortade varv, med en tydlig och bra beskrivning, som du såklart köper via Ravelry.
 
 
Sticka dina egna alternativ till plastpåsar!
Du har säkert märkt hur det efter den 1 juni gäller nya regler för att butiker och konsumenter tillsammans ska hjälpas åt att minska användningen av plastpåsar? Vi är stolta över vår fina papperskasse som vi tycker fungerar fint som alternativ till plastkassar, men i andra shoppingsammanhang är ju plastpåsar onekligen praktiska, t ex när man handlar frukt och grönt i matvaruaffären. Men nu har det snabbt vuxit fram en trend att sticka sina egna små påsar till frukt och grönt, en himla kul och praktisk grej! Att det gör det lättare att plastbanta gör ju inte saken sämre! Jag har redan gjort två påsar, en stor och en liten, och är inne på min tredje nu.
 
Restgarner funkar utmärkt, jag har använt Tynn Line från Sandnes Garn, och utgått från beskrivningen till Weightless Pruduce Bag från Simply Notable, beskrivningen finns även översatt till svenska!
 
 
Meadow - härligt garn med spännande fiberblandning!
Vi har fått in ett nytt spännande garn från The Fibre Company! Meadow är ett vackert garn av merinoull, babyllama, silke och lin. Det har fin glans men samtidigt lite rustik struktur tack vare linet. En härva är 100 g och 498 m, kostar 249 kr och passar till stickor 2.5-4 mm. En härva räcker till en sjal och 2-3 till en top eller tröja.
Här nedan är några mönsterförslag som finns på Ravelry, till vänster sjalen Twinleaf och till höger koftan Hifotude.
 
Från The Fibre Company har vi även fyllt på med härliga Knightsbridge och Cumbria Worsted. Jag planerar att sticka mig en Siri-kofta i petrolblå Cumbria Worsted under sommaren :)
 
Garnmuggar och garnskålar i keramik
Nu hittar du supersnygga och smarta garnskålar i keramik hos oss, samt fina muggar som gjorda för garnälskare! De är handgjorda såklart, av Julia på SemicoolCeramics. Materialet är tåligt stengods som är ugnssäkert, kan diskas i maskin och användas i mikrovågsugn. Garnskålarna kostar 500 kr styck och muggarna 350 kr styck. Perfekt till dig själv eller som present till någon garngalning i din närhet.
 
 
 
Nytt: Findley
Vi har fått in flera nya färger i den populära blandningen merinoull och silke. I korgen samsas nu nyheten Findley från Juniper Moon Farm och Forest Hills från Cascade Yarns. Det är lika delar merinoull och silke på 100g-nystan med drygt 700 m och priset är 189-199 kr. Passar finfint till skira sjalar eller lätta plagg.
 
 
REA - utgående kvaliteter!
Vi passar på att rea ut en del kvaliteter som gjort sitt i vårt sortiment, för att skapa utrymme för nya spännande garner. Passa på att fynda kvalitetsgarner till bra pris! Erbjudandena gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter.
 
Klompe Lompe Merinoull
Passa på att fynda mjuk superwash merinoull i användbar DK-grovlek till 20% rabatt. Ett nystan kostar nu 46 kr istället för ord pris 57 kr. Det finns massor av mönster som passar till garnet i Sandnes eller Klompe Lompes mönsterhäften. 
 
Eco babyull
Ekologisk babyull från Marks & Kattens hos oss! M&K Eco Babyull och Eco Babyull Color kostar nu endast 25 kr istället för ordinarie 35 kr för de ofärgade, och ett kulört nystan kostar nu 29 kr istället för 39 kr. Eco baby Ull är entrådig ekolologisk ull och passar till stickor 3-4.5 mm. Ett nystan är 25 gr och 83 m. Det finns flera gratismönster på Marks & Kattens sajt, och en del mönster att köpa i butiken.
 
Merino Soft
Handfärgad obehandlad merinoull från Sheep Uy Colors i Uruguay kan du nu fynda hos oss för 125 kr per härva istället för ordinarie pris 175 kr. Merino Soft är 220 m per 100-gramshärva och passar till stickor 3.5-5 mm. Garnet är väldigt mjukt och skönt till exempel till vantar eller mössor.
 
 
Observera att det inte är någon bytesrätt på REA-garner eller garn köpta till kampanjpris.
 
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15