‘ik niet, jij wel (niet)’ [I don’t, you do (not)], 2023 – ecoline, pen, paper, 15*20 cm each

Expo 4-18 feb 2024 
Wim Hooghwinkel 
Marijke Hooghwinkel

 
 
4 Februari – 18 februari 2024 in de ruimte van Projectspace LOKAAL in Utrecht.
 
Opening 4 februari vanaf 14:00
Afsluiting 18 februari vanaf 14:00
 
Dagelijks open. Voor bezoek, stuur een app of bel naar +31652036811 dan weet je zeker dat er iemand is.
 
 
 
Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd van 4 tot 18 februari voor de tentoonstelling met nieuw werk van de Utrechtse kunstenaar Wim Hooghwinkel. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Wim zijn zus, de Bredase kunstenaar en dichter Marijke Hooghwinkel uitgenodigd om een aanvullend geluidswerk te maken. De tentoonstelling wordt gehouden in de ruimte van Projectspace LOKAAL, aan de Jan van Galenstraat 83 in Utrecht.
 
Uit de artist statement van Wim:
“Ik doe mezelf graag als schilder voor, maar mijn eigenlijke werk bestaat uit het drogen van theezakjes, mandarijnen en grapefruits. En dat al sinds 1985.”
 
Wim gunt ons een blik op het proces en toont naast verf op doek of op papier werk uit de serie ‘The unpainted’ waarbij het schilderij zelf object is geworden. Tijdens de tentoonstelling gaat het werk gewoon door onder de noemer ‘continuous work in progress’ en het kan zomaar zijn dat de kunstenaar bezoekers uitdaagt om zelf aan de slag te gaan. 
 
Uit de artist statement van Marijke:
“… geluid bevindt zich tussen twee uitersten. De stilte en wat je ziet. Dat wat daar tussen ligt veroorzaakt wrijving en resulteert in iets wat je klank noemt. Ik wil geluid zichtbaar maken, wat een contradictie is, want het zal altijd iets zijn wat zich vormt in mijn hoofd. Ik maak beeld van hoe mijn tijd klinkt.”
 
Marijke Hooghwinkel is een multidisciplinair kunstenaar die werkt met geluid, video en andere relevanties zoals teksten, 3D-opstellingen en 2D-werken. Voor deze tentoonstelling reageert ze op het werk van Wim met een op de locatie afgestemde geluidsinstallatie.
 
De feestelijke opening is op zondag 4 februari vanaf 14:00.  Zondag 18 februari is er een afsluitende activiteit met dichters en muziek. 
 
Meer over de kunstenaars
 
 
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - 
 
Voor een afspraak of meer info, bel Wim Hooghwinkel: +31652036811
 
Nieuw werk
4-14 februari 2024
Projectspace LOKAAL
Jan van Galenstraat 83
3572 LD Utrecht
Dagelijks open en op afspraak.
The artist in his studio 2023 – 50*70cm each Acrylic on paper
 
 
 
Deze eenmalige mail is verstuurd naar  . Ik stuur je later nog een mail met een update van het programma. Wil je in de toekomst geen mailing meer ontvangen van Wim Hooghwinkel reageer dan op deze Uitschrijflink. Hier kan je ook eventueel je gegevens aanpassen.