Torsdagen den 17 november 2011
Innehållet i detta nyhetsmail:
  • Fisket just nu. Brrr kallt!
  • De hetaste produkterna just nu, se listan.
  • Julklappstips!
  • 50% på allt sportfiske. Prissänkning i alla våra butiker från idag kl 14.00
  • 50% klädrean fortsätter på alla kläder, fleece, vinterparkas, mössor mm.
  • Martins gädda
 
Fisket just nu
Vädret har blivit kyligare. Trots detta raporteras det rapporter från hela Sverige på fina fångster. I en av Stockholms största gäddtävlingar Trexgäddan gjorde grabbarna ett bra jobb: Vinnare blev Team HoT Sugar med 110cm gädda och Team Slips 2: med 110cm. Team Slips sällade till den unika klubben att få 3 gäddor över 100 cm. ( gäddor på 108,5 och 101cm). Vi från Beoutdoors gratulerar vinnarna.
 
Vid samma tidpunkt som Tailar och Jerkbaits ven i luften i Furan (där tävlingen avgjordes), var jag själv ute och fiskade. Målet för dagen var att fånga 3 arter, på listan stod 3 givna mälarfiskar, gädda, gös och abborre. När vi backade ner båten (jag och min fiskebroder Daniel) var det 0-gradigt i luften, vattentempen pendlade mellan 8-9,5 grader och hela Mälaren såg ut som en isländs värmekälla, där dimman låg tät. Vi var lite oroliga att navigera oss in i ett stort fartyg, då sikten som värst var 15 meter. det blåste inte mycket och vi hade lite svårt att veta var kasten skulle när vi låg på grynnorna och snurrade runt, då vi befann oss i en dimkupol på 30 meter i diameter.

Tackar gud för att vi har GPS, annars hade vi hamnat i Sigtuna när vi skulle hem (utgick från Södertälje).
 
Vid första grynnan så landades en mindre gädda. Det hade inte varit på prisplats i Trexgäddan kan man lugnt säga. Men det gav oss tecken på att det fanns fisk som var på hugget. Normalt sett är dimma ingen direkt höjdare att fiska i. Efter 5 timmar så besannades myten att dimma är DEFINITIVT ingen höjdare att fiska i. Vi hade endast några få påslag av abborrar och gädda. Inget större att rapportera. Vi provade allt, jerkbaitsfiske, tailar, dropshot, jag gick så långt att jag till och med luftade ett gammalt Atom, som jag ansåg var världsklass för 25 år sedan.
 
Vi fiskade allt från 1 meter ner till 15 meter. På lodet såg vi endast några enstaka fiskar, men dom hade säkert magen redan full av betsfisken nors. Det var inte lätt att veta var de hade klumpats ihop. När vi väl fick hugg, var vi inte på hugget själva med våra frusna fingrar, som knappt kund greppa om den kalla jerkrullen. Istället började jag och min fiskebroder diskutera varför det inte görs spön och rullar som det ligger värmerslingor i? Man vill ju fiska varje dag, även om det är -25 grader. En fråga som sannolikt borde lösas, eller vara på gång, någon som vet.
 
Att vara varm är ju A och O när man skall utsätta sig för tortyr under vädrets makter. Dock glada i hågen var vi alltid positiva och såg nästa destination som "det är där det kommer att hända". När inte ens vår paradgren "sista kastet" fungerade (det brukar verkligen göra det. Vi säger högt till varandra, så att till och med firrarna borde höra: Nu kör vi sista kastet). Vi insåg att denna dag skulle vi inte landa några 10+ gäddor och att det inte skulle bli någon gös på middagsbordet, gav vi helt enkelt upp efter 6 timmar.
 
Det jag dock fick med mig var att jag skall köpa sådan där kängor från Move Mountain som vi säljer som klarar ner till -74 grader, klarar de hälften är jag lycklig. Dessutom införskaffade jag ett par extravantar i veckan. Man känner sig själv patetisk och tror att man skall kunna hålla sig varm i ett par blöta handskar efter några gällgrepp i 8-gradigt vatten. Återigen spön och rullar med värmerslingor: ja tack!
 
Förhoppningsvis kommer det lossna i helgen, då lite mer förberedd med varmare fötter och händer!    
Klicka på hetast-listan, så får du se våra storsäljare och som ligger rätt för säsongen. Fina investeringar för dig själv och säkerligen ett antal bra uppslag för dina julklappar.
    Hetaste produkter just nu
1   Cormorant x-power s     11   Ul set 
2   Fladen 848r     12   Komplett pimpelutrustning 
3   Move mountain seeglo 339tpr     13   Svart zonker tail 
4   Kinetic waterspeed X2     14   Cormoran blackmaster 8 
5   Jaxon jerkset     15   Proguide rapala 3 pack  
6   Esox lucius    16   Devilfish ismete set 
7   Shimano beastmaster     17   True north underställ  
8   Canada leather hat     18   Norfin handske 703056    
9   Move mountain Snowactive    19   Norfin classic warm hat  
10   Toread minos 40liter    20   Salmo slider 3pack 
Julklappstips
Har ni dammat av Jullådan ännu.. snart skall halmbocken upp och första advent står för dörren. Varför inte låta vi lös dina julklappsproblem hos oss, vi har allt vad en man behöver. Fiskegrejor, knivar, luftvapen, varma skor, vinterjackor, underställ, mössor, spön, rullar, garanterat 4000 beten som han inte har. Hos oss kan man klara av samtliga julklappsinköp gällande den manliga delen som snart sitter med glöggkoppen i hand och suktar efter hårda paket från Beoutdoors.
 
För tjejerna så finns det Fiskegrejor, knivar, luftvapen, varma skor, vinterjackor, underställ, strumpor, ryggsäckar, mössor, handskar, halsdukar, spön, rullar och garanterat 4001 beten som hon inte har. Kolla in våra julklappstips
 
 
 
 
 Förra veckan startade vi vår stora höstrea/lagerrensning. Vi satt nya försäljningsrekord för November, som normalt sett är en månad som inte tillhör de bästa (trots att fisket är grymt bra). Vi har dessutom fyllt på med nya grejor under hösten, så det finns massor av varor att fynd.  Rean gäller allt!
En fin gädda tagen av Martin "Bevertz" Emmertz som jobbar i våra butiker i Malmö och Lund. Läs mer om hans fångst på vår hemsida och under våra nyheter.
 
Succén fortsätter 50% på alla kläder i alla butiker.
Vi har köpt in stora partier av vinterkläder och skor. Se till att fynda dessa till kanonpriser. Passa på att fynda en vinterjacka till 50% rabatt. Vi har massor med flera produkter i butikerna, speciellt otkyrka som har en kläddavdelning på hela 400 m2. Se delar av vårt sortiment här.
 
 
Välkomna!
BEOUTDOORS CREW
 
 

Våra butiker & öppettiderhttp://www.beoutdoors.se

BeOutdoors SÖDER, Segersbyvägen 15, STOCKHOLM. Må-Fr 10-19, Lö-Sö 10-16
BeOutdoors NORR, Valhallavägen 46, STOCKHOLM. Må-Fr 10-18, Lö 10-15
BeOutdoors VÄSTERÅS, Gjutjärnsgatan 5, VÄSTERÅS. Må-Fr 10-18, Lö 10-15
BeOutdoors LUDVIKA, Grängesbergsvägen 4, LUDVIKA. Må-Fr 10-18, Lö 10-14
BeOutdoors GÖTEBORG, N. Allégatan 5, GÖTEBORG. Må-Fr 10-18, Lö 10-15
BeOutdoors MALMÖ, Köpenhamnsvägen 5, MALMÖ. Må-Fr 10-18, Lö 10-15
BeOutdoors LUND, S. Esplanaden 20, LUND. Må-Fr 10-18, Lö 10-15
BeOutdoors, Segersbyvägen 15, STOCKHOLM. newsletter@beoutdoors.se