Be-Sync en SharePoint Web Parts
November 2011
Met de komst van SharePoint 2010 zijn er ook weer nieuwe kansen ontstaan met betrekking tot het uitbreiden van functionliteiten. SharePoint is een geweldig systeem, echter voldoet het niet altijd voor de volle 100% aan de behoeftes van de gebruikers. Vaak zijn deze behoeftes niet met de standaard SharePoint in te vullen. Om deze behoeftes toch te kunnen vervullen kan er gebruik gemaakt worden van zogehete 'Web Parts'. 
 
Wat is een SharePoint Web Part?
Een SharePoint web part is een kleine webtoepassing, ontwikkeld in ASP.NET, welke door de sitebeheerder óf door de gebruiker zelf ingezet kan worden.
 
Be-Sync en Web Parts
Be-Sync heeft de afgelopen periode weer tal van SharePoint projecten mogen doen bij haar klanten. Binnen deze projecten heeft Be-Sync veel kennis opgedaan met betrekking tot wat de behoeftes zijn van de gebruikers. Deze behoeftes konden soms niet met de standaard ingevervuld worden. Daarom heeft Be-Sync de ontwikkeling van
SharePoint web parts gestart. Dit met als doel onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De klant en de gebruiker staan namelijk altijd centraal in een SharePoint project.
 
Voorbeeld Web Parts:
 • Microsoft Word generator: vanuit een SharePoint lijst uw metadata koppelen aan een gewenst Microsoft Word sjabloon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brief, offerte of fax waarbij de klantgegevens al voor u zijn ingevuld.
 • Urenregistratie: muteer uw uren online in SharePoint en verwerk deze in uw ERP systeem.
    
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk ook onze EINDJAARSACTIE onderaan in deze nieuwsbrief!!
 
Web Part: Microsoft Word Generator
 
 
 
 
 
 

ddd

De Microsoft Word Generator is een oplossing van Be-Sync waarmee eenvoudig gekoppeld kan worden aan uw Word sjablonen. Denk hierbij aan een brief, offerte of orderbevestiging.
 
Usecase:
 1. U heeft (bijvoorbeeld) een klantenlijst in SharePoint en maakt gebruikt van verschillende sjablonen.
 2. In deze klantenlijst zijn de volgende velden: Klantnaam, Klantnummer, Adres, Contactpersoon etc.
 3. In de geïnstalleerde configuratielijst koppelt u de SharePoint metadata aan de 'bookmarks' in uw Word sjabloon.
 4. In de klantenlijst selecteert u een klant.
 5. U klikt in de Ribboninterface op het gewenste sjabloon. Voorbeeld: brief, offerte etc.
 6. Na het klikken op het gewenste sjabloon wordt het nieuwe Word document geopend met de bijbehorende metadata.
 7. U kunt het document nu rechtstreeks opslaan in SharePoint.
De Microsoft Word Generator van Be-Sync maakt het voor de gebruiker zeer eenvoudig en vele malen sneller om vanuit SharePoint sjablonen en documenten te kunnen genereren met de daarbij behorende informatie (metadata).
 
Wilt u meer weten over SharePoint en wat dat voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op of bel 0318 - 43 82 26.
 
Be-Sync in de prakthijk
Met gepaste trots willen wij in deze nieuwsbrief aandacht besteden aan onze succesvolle migratie bij het lichtreklame bedrijf 'Haco' en blikken we vast vooruit op de toekomst. 

Haco Lichtreklame
Haco lichtreklame is een bedrijf dat zich vanaf het eerste moment gespecialiseerd heeft in het produceren en monteren van lichtreklame voorzieningen. Het bedrijf heeft meer dan 50 werknemers, die nog steeds met enthousiasme en vakkennis staan te popelen om elk lichtreklame project weer tot een succes te brengen. (bron: www.haco.nl)
 
Haco Lichtreklame is in 2007 begonnen met SharePoint met als doel een projectportaal te implementeren welke voorziet in het centraal opslaan/delen/verspreiden van projectinformatie. In 2011 is de keuze gemaakt om te overstap te maken naar SharePoint 2010 met als belangrijkste doel: het huidige projectportaal uitbreiden met nieuwe functionaliteiten, om efficiënter en effectiever te kunnen werken met online opgeslagen projectinformatie. 
 
Fase 1: Migratie naar SharePoint 2010
De migratie van het huidige projectportaal bij Haco Lichtreklame is zeer interessant te noemen. Dit met als voornaamste reden dat de omgeving uit meer dan 10.000 teamsites bestond. Be-Sync is dan ook zeer trots dat deze migratie met succes is uitgevoerd. Haco Lichtreklame draait nu een aantal maanden met SharePoint 2010 en is zeer tevreden.
 
Fase 1.1: Procesdigitalisatie
In deze fase zijn er verscheidene maatwerkoplossingen geïmplementeerd. Deze oplossingen hebben het voor de gebruiker eenvoudiger gemaakt om te werken met SharePoint 2010. Een voorbeeld hiervan is het managen van 'taken' per project. Gebruikers hebben één interface gekregen waarin zij in één oogopslag kunnen zien welke taken er voor hem of haar uitstaan en welke status deze hebben. Tevens is deze interface voorzien van alle 'taken' die door de specifieke gebruiker zijn uitgedeeld. Het geweldige van deze oplossing is het feit dat deze werkt met circa 10.000 projectsites.

Fase 2: De toekomst
Haco Lichtreklame wil de komende tijd meer en meer uit SharePoint gaan halen. Wij zijn dan ook erg blij te mogen vermelden dat de samenwerking de komende tijd zal voortduren. Enkele functionaliteiten voor de komende tijd zullen zijn: het automatisch ontsluiten van projectinformatie richting de klant m.b.v. klantportalen, het koppelen van metadata aan Microsoft Word en het versturen van nieuwsbrieven uit SharePoint.
 
Tot slot willen wij van de gelegenheid gebruik maken Haco Lichtreklame te bedanken voor het vertrouwen en wij kijken uit naar de verdere samenwerking.

 
 
 
 

 
Eindejaarsactie!!
 
 
 

ddd

Be-Sync wil dit jaar afsluiten met twee geweldige acties:
 • Be-Sync Project-Teams®
  Be-Sync Project-Teams®
  biedt u de mogelijk uw projectdocumenten en projectinformatie, op een centrale plaats, online te delen met uw partners en/of collega's.
  ACTIE: de eerste drie maanden 25% op uw maandbedrag.
 •  SharePoint basis intranet
  Be-Sync is van mening dat elke organisatie een intranet moet hebben. Dit met als voornaamste doel het communiceren richting de organisatie. Een basis intranet bij Be-Sync bevat:
  - SharePoint 2010
  - Smoelenboek
  - Handige links
  - Documentmanagement
  - Plaatsing nieuwsberichten
  ACTIE: een compleet ingericht SharePoint basis intranet voor € 3500,-
Wilt u meer weten over deze actie? Neem dan contact met ons op of bel 0318 - 43 82 26.
 
Be-Sync laatste nieuws
Koppel uw PowerProject planning aan SharePoint
Be-Sync heeft weer een module gemaakt. Veel bouwbedrijven werken met PowerProject als het standaard planningspakket.
 
Met deze op webservices gebaseerde koppeling kunt u een 2-weg relatie leggen tussen SharePoint en Powerproject.
 
Be-Sync ontwikkeld de SharePoint Word Generator
De SharePoint Word Generator maakt het mogelijk uw SharePoint metadata te koppelen aan uw Word sjablonen.
 
Genereeer eenvoudig een Word document vanuit SharPoint met uw metadata, waarbij de klantgegevens al voor u zijn ingevuld.
Lees meer...  
SharePoint web part voor online materieel bestellingen
Be-Sync heeft een "webmaterieel" module ontwikkeld. Met deze nieuwe module kunnen materieel verhuurbedrijven hun materieel bestellingen 24 uur per dag binnenkrijgen.
 
Deze module is speciaal ontwikkeld in een SharePoint omgeving.
Lees meer...
 
Flexibele oplossing voor uw urenregistratie
Be-Sync heeft een flexibele urenregistratie module ontwikkeld in SharePoint. Met de module is het mogelijk om uw uren online te registreren en te verwerken in uw ERP systeem. De module bevat o.a.: registreren van uren, goedkeuringsproces, uren boeken op projecten en is meertalig inzetbaar.

Klik hier voor alle nieuwsberichten van Be-Sync.
 
Copyright ©Be-Sync B.V. 2011