De Nederlandse Vereniging voor Hart- en Vaatverpleegkundigen (NVHVV) is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en diegenen die  beroepsmatig betrokken zijn bij de cardiovasculaire zorg.


 
Continuing Nursing Education
Jaarlijks organiseren de werkgroepen van de NVHVV een aantal scholingsdagen. Door de wisselende samenwerking tussen werkgroepen staan er elk jaar weer andere interessante onderwerpen op het programma. Het bestuur van de NVHVV nodigt alle hart- en vaatverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en overige belangstellenden van harte uit om deel te nemen aan één of meerdere nascholingen van deze “Continuing Nursing Education”. In verband met Covid-19 worden de CNE's in het voorjaar digitaal georganiseerd. Op 13 april a.s. staat de eerste digitale CNE gepland.
 
Dinsdag 13 april - CNE werkgroep Vasculaire Zorg
"Perifeer arterieel vaatlijden: van diagnose tot behandeling"
De eerste CNE van de vasculaire werkgroep in 2021 legt de focus op perifeer arterieel vaatlijden. Allereerst bespreken we de anatomie van het arteriële vat en de pathologie van perifeer vaatlijden. Vervolgens bespreekt een ervaren vaatlaborant de diagnostiek van perifeer vaatlijden. Welke onderzoeken worden in een ziekenhuis gedaan. Maar ook welk onderzoek er in de eerste lijn gedaan kan worden. Uit onderzoek is gebleken dat looptraining zeer effectief is als behandeling van perifeer vaatlijden. Vandaar dat we graag meer vertellen over Chronisch ZorgNet: het netwerk van gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding biedt.  Tot slot gaan we terug naar een belangrijke oorzaak van perifeer vaatlijden: roken. Wat is de slimste aanpak in de spreekkamer om patiënten richting stoppen met roken te bewegen. Welke hulpmiddelen staan ons ter beschikking. Waarheen kunnen wij mensen verwijzen. Hoe verhoog je het slagingspercentage. De laatste spreker helpt ons met het adviseren, motiveren en het verwijzen van onze patiënten naar goede ondersteuning om te stoppen met roken.
 
Voor meer informatie over het programma, ga naar www.nvhvv.nl/scholing. Hier kunt u zich ook aanmelden voor deze CNE. Tevens treft u hier een overzicht van alle scholingsdagen dit jaar.
 

 
 
EAPCI Certification
European Association of Percutaneous Cardiovascular Interventions
 
The first European certification of professional excellence in the field of interventional cardiology.
The EAPCI's goal is to guarantee an optimal quality in interventional cardiology by assessing the competence, knowledge, skills and attitudes of physicians and allied professionals. Registration is open for the exam. It is virtual this year.
 

 
Accreditatiecommissielid, hoofdredacteur Cordiaal en werkgroepleden
 
Lid accreditatiecommissie Kwaliteitsregister
Wij zijn op zoek naar een nieuw lid voor onze accreditatiecommissie. De commissie beoordeelt het niveau van bij- en nascholingen, symposia en congressen die voor accreditatie aan de NVHVV worden aangeboden en kent hier accreditatiepunten aan toe. Klik hier voor meer informatie over deze vacature.
 
Vacature hoofdredacteur Cordiaal
Gaat jouw bloed sneller stromen van Cordiaal, een vakblad met alle ins en outs binnen de cardiovasculaire zorg? Solliciteer naar de functie hoofdredacteur bij het vakblad Cordiaal van de NVHVV. Voor een uitgebreide beschrijving van de functie, klik hier.
 
Vacatures bij de werkgroepen
Graag verwelkomen een aantal werkgroepen nieuwe werkgroepleden. Kijk hier naar de beschrijving van de vacatures. Het is ook altijd mogelijk informatie op te vragen of een open sollicitatie te sturen naar de werkgroepen die niet vermeld staan, ga naar de pagina van de werkgroep waar uw interesse naar uitgaat voor het mailadres of stuur uw bericht naar secretariaat@nvhvv.nl.
 
Deze werkgroepen zijn op zoek naar nieuwe werkgroepleden:
  • Redactielid Cordiaal
  • Werkgroepleden werkgroep Acute Cardiale Zorg
  • Werkgroepleden werkgroep Hartfalen
  • Werkgroeplid werkgroep ICD-begeleiding & Elektrofysiologie
  • Werkgroepleden werkgroep Vasculaire Zorg

 
Survey for Nurses and Allied Professionals - EAPCI
In Europe the mix of Nurses and Allied Professionals (NAPs) working in the cath lab differs. The differences vary not only amongst countries but also within countries. The skills mix and job descriptions of the nurses and allied professions (NAPS) are often not defined or standardized. The number of NAPs providing care during procedures varies. We have had many questions asked to our group as to whether there are recommended standards. In order to provide answers we need your help by filling out this survey
 

 
Samen sta jij sterker!
NU’91 komt op voor de belangen van alle zorgprofessionals in Nederland en helpt om zorgprofessionals hun stem en vak terug te geven. NU’91 behartigt de belangen van zorgprofessionals in verschillende sectoren. Voor deze sectoren zitten ze aan de onderhandelingstafel als het gaat over een nieuwe CAO. En dat is zeker niet alles.
 
Kies nu voor een combilidmaatschap NVHVV-NU’91
Voor alle leden van de NVHVV behartigt NU’91 de collectieve arbeidsvoorwaardelijke belangen. Deze belangenbehartiging vindt voor het grootste deel plaats aan de CAO-tafel, maar ook aan andere sociale tafels bijvoorbeeld over pensioen, de arbeidsmarkt, opleidingen en de inhoud van ons beroep.
 
NU’91 kan ook voor jou als individu veel betekenen wanneer je kiest voor een combinatielidmaatschap NVHVV & NU’91. Ben je al lid van de NVHVV en van NU'91, geef dan nu via secretariaat@nvhvv.nl door dat je graag combilid wilt worden o.v.v. je lidnummer van de NVHVV en van NU'91. 
 
Klik hier voor meer informatie en lid worden van NU'91.
Klik hier voor meer informatie en lid worden van NVHVV.
 

 
NIEUWSBRIEF
Maart 2021
 
In deze nieuwsbrief

 
VACATURES
Klik hier om naar de vacatures te gaan.
 

 
CarVasZ 2021 - SAVE THE DATE
Vrijdag 19 november 2021
 
 

 
Abstracts CarVasZ 2021
Heb je als Verpleegkundige of Verpleegkundig Specialist een onderzoek, kwaliteitsverbeterproject of afstudeerproject uitgevoerd en wil je de resultaten delen met collega’s, dan nodigt de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek je van harte uit om een samenvatting (abstract) in te sturen voor een presentatie tijdens CarVasZ en/of publicatie in het congresboek CarVasZ 2021. 

Ga voor meer informatie naar www.carvasz.nl
 

Agenda Congressen en scholingen
(onder voorbehoud Covid-19 ontwikkelingen)
 
13 maart en meer data
ILS: Immediate Life Support
Amsterdam UMC VUmc academie
 
15 maart en meer data
Basistraining Motivational Interviewing
Academie voor Motivatie & Gedragsverandering
 
23 maart en meer data
Diabetes kennis en motivational interviewin
AstraZeneca
 
25 maart en meer data
ALS: Advanced Life Support
Ikazia Ziekenhuis Rotterdam - Leerhuis
 
7 april
NVVC Voorjaarscongres 2021
NVVC - 4pulse
 
13 april
CNE werkgroep Vasculaire Zorg
NVHVV
 
15 april
SGLT2i in de cardiologische praktijk
AstraZeneca
 
15 april
Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen, ZonMw
 
10+11 juni
Dres en CathlabSymposium 2021
Mediscon
 

E-learning
- Online WMO/GCP-training
- WMO GCP Herregistratie Training voor Klinisch Onderzoek in Nederland
www.gcpcentral.com
 
- WebTV: De cardio-renale revolutie in diabetes: bent u er klaar voor?
Voor deze scholingen is/wordt accreditatie aangevraagd bij de NVHVV. Zie voor meer informatie en data de PE-Online agenda.
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HART- EN VAATVERPLEEGKUNDIGEN
U ontvangt dit bericht omdat u lid bent / bent geweest van de NVHVV of hebt deelgenomen aan CarVasZ of op andere wijze hebt aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de activiteiten van de NVHVV.