Nieuwsbrief februari 2015
 
Februari maand van het gebit
Februari is zoals elk jaar weer onze gebitsmaand. U kunt de hele maand bij ons terecht voor gratis gebitscontroles van uw hond, kat of konijn. Het gebit van uw dier wordt goed nagekeken en onderzocht. Er wordt gekeken naar de stand en conditie van de tanden en kiezen, het tandvlees en een eventuele behandeling wordt besproken. Na afloop krijgt u een gratis tasje met tandverzorgingsproducten mee naar huis.
Maakt u voor de gebitscontroles wel even een afspraak om wachttijden te voorkomen!
Dus: wilt u weten waarom uw kat zo moeilijk doet met de brokjes, of waarom uw hond uit zijn bek stinkt en hoe u het beste de tanden kan poetsen?
Maak een afspraak voor een gratis controle!
 
 
TIEN JAAR DIER MEDISCH CENTRUM
Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd was, ook deze maand weer een leuke actie ter ere van ons tienjarig bestaan:
 
Op dinsdag 10 februari ontvangt u na afloop van de gratis gebitscontrole een tasje met gebitsverzorgingsproducten ter waarde van 10 euro.
(De overige dagen ontvangt u na afloop een kleiner tasje met gratis producten. )
 
 
 
 
 
Seniorenonderzoek laatste maand
In januari hebben wij een flink aantal oudere honden en katten mogen onderzoeken. Vaak konden we de eigenaar goed nieuws geven: hun oude hond of kat was topfit. Een aantal malen hadden we echter wat minder postief nieuws maar konden we gelukkig wel starten met medicatie om de hond of kat snel te behandelen. Heeft u een oudere hond (ouder dan 7 jaar) of kat (ouder dan 10 jaar)? Dan bent u in februari voordelig uit om hem of haar uitgebreid na te laten kijken. Het consult inclusief bloedonderzoek en urineonderzoek kost nu 85 euro voor de hond en 95 euro voor de kat. Kijkt u op onze website voor meer informatie over dit onderzoek.
 
 
Dagje meelopen?
Heeft u altijd al eens willen weten waar wij de hele dag nou zo druk mee zijn? Of was het als kind uw droom om dierenarts of dierenartsassistente willen worden maar is het er niet van gekomen? U bent van harte welkom om een dag(deel) met ons mee te lopen. Velen zijn u voorgegaan: alle rijders en bijrijders van de ambulances maatschappelijke stages, snuffelstages, kinderen die een spreekbeurt houden. U kunt meekijken met zowel de dierenarts als de assistentes en vaak kunt u zelfs een handje meehelpen.
Heeft u interesse om een dag(deel) mee te kijken? Stuur dan een mail naar de vestiging van uw voorkeur en wij nemen contact met u op!
 
 
Klantpanel
Wij zijn altijd benieuwd naar de mening, adviezen en tips van ons klanten. Daarom hebben wij een klantpanel opgericht. Ons klantpanel is een diverse groep van diereigenaren die ons kunnen helpen nog klantvriendelijker te worden. 2-3 x per jaar zal het klantpanel samenkomen op de kliniek. Op zo'n avond hopen we natuurlijk tips en ideën te horen waar wij zelf nooit aan gedacht zouden hebben. Wat waardeert u bij ons en wat slaat helemaal niet aan? Heeft u interesse om mee te doen in ons klantpanel? Stuurt u dan een email naar info@dierenartsbeverwijk.nl met uw naam en adres. En wie weet zit u binnenkort met ons aan de tafel!
 
Voor u gelezen: Stress treft een kat harder dan ziekte
Rust en regelmaat, dat heeft een kat nodig. Alleen dan levert hij de reinheid er zelf bij: zelfs katten met chronische blaasproblemen doen het netjes op de bak als ze op vaste tijden eten krijgen en een vast persoon die met ze speelt. Hun vacht ziet er dan ook beter uit en ze braken niet meer. Daar staat tegenover dat gezonde katten vaak onzindelijk en ziek worden als hun dagelijkse routine wordt doorbroken of als ze tijdelijk een andere verzorger krijgen.
Dierenartsen ontdekten toevallig dat katten met chronische blaasontsteking sterk opknapten door vaste routines. De katten waren door hun baasjes weggedaan omdat ze onzindelijk waren, maar dat was niet per se nodig geweest, schrijven de onderzoekers in het Journal of the American Veterinary Medical Association (januari).
De katten verbleven in een kooi van 70 bij 75 bij 78 cm met een kattebak en volop speeltjes, waar ze één à anderhalf uur per dag uit mochten om (als ze wilden) met andere katten en hun vaste verzorger te spelen. Dat lijkt schraal, maar de dieren werden er duidelijk beter van. De katten uit de studie vonden klassieke muziek bij het spelen ook fijn ,vooral Vivaldi.

 
 
Cat Friendly Practice: maak uw huis Kat Vriendelijk
Dat wij in de kliniek Cat Friendly werken weet u misschien al. Voor degene die het nog niet weten: Cat Friendly Practice is een manier van werken in de dierenkliniek die erop gericht is katten het zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt op onze website heel veel informatie vinden over katten en Cat Friendly Practice. Maar ook thuis kunt u uw huis door wat kleine aanpassingen Cat Friendly maken. Kijkt u op onze site voor tips en maak van uw huis een klein kattenparadijs. En zo extreem als op de foto hoeft het natuurlijk niet :-)
 
Asieldieren van de maand: Saartje
Dit keer een langzitter. Deze volwassen dame is achtergelaten bij een verhuizing.
Ze is ontzettend bang en durft niet bij je te komen.
Ze kan wel heel goed met andere katten overweg maar is niet geschikt voor een gezin met kinderen.
We zoeken mensen die het willen proberen om haar weer op de rit te krijgen.We kunnen niet garanderen dat ze heel aanhankelijk word.

Heeft u interesse in Kira? Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744. Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.