TVP Nieuwsbrief  
7e jaargang - April 2019

 
In deze editie: 
 • Voorwoord redactie
 • Jouw artikel in de Nieuwsbrief
 • Sponsors & Adverteerders
 • Vals spel viert de boventoon bij IQuiz
 • Wederom applaus voor het Cappi Baard TVP Open
 • Uitslagen Cappi Baard TVP Open 2019
 • Geen kattenpis van de OC in 2018
 • SponsorKliks
 • Alleen de paashaas ontbrak nog op het Openingstoernooi
 • Ramón Heins 25 jaar bij TVP
 • Jeugdcommissie weer op volle sterkte
 • TVP op Facebook
 • Worden het rode, groene of toch blauwe banen?
 • Wedstrijd na wedstrijd na wedstrijd
 • Bardienstindeling 2018
 • TVP foto's
 • Thijs houdt net iets meer van voetbal dan van tennis
 • Clinic Sjeng Schalken op TVP daverend succes
 • Bediening LED verlichting
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Klaverjassen
Oktober 2018 t/m april 2019
 
Klik HIER om alle TVP activiteiten te zien
 

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Voorwoord van de redactie
De eerste drie maanden van 2019 leek het of de herfst en de lente om voorrang streden om zich in deze wintermaanden te manifesteren. Het was vlees noch vis. Dan weer zwiepende regens en straffe winden die afgewisseld werden met een zonnetje en een milde bries, maar winter is het nooit geworden.
Een duidelijke afspiegeling van dit weertype ondervonden we tijdens het Cappi Baard TVP Open 2019 toernooi dat als wintertoernooi te boek staat. Ondanks het weer werd het toernooi weer druk bezocht door zowel deelnemers als publiek. Een verslag van het Cappi Baard TVP Open vind je terug in deze Nieuwsbrief.
Marc Drenth en Rodney van Nielen zijn ook weer terug in Nederland. Na een aantal maanden in het buitenland te hebben vertoefd zijn deze leden weer terug op hun post in de jeugdcommissie. In dit nummer lees je hun ervaringen in het buitenland.
Hoewel Maarten Mellaard zes weken geleden een zware operatie moest ondergaan waarvan hij nu weer goed herstellende is, heeft hij toch nog tijd vrij gemaakt om met de onderhoudscommissie terug te blikken op 2018 en wat er door de OC allemaal is uitgevoerd. Thijs de Boer is in dit nummer het jeugdlid dat zich van een andere kant laat zien. Is Thijs een braniemaker, is Thijs een praatjesmaker of is Thijs gewoon een heel aardige jongen? In dit nummer geeft Thijs er zelf antwoord op.
Naast een verslag over de clinic die Sjeng Schalken aan onze eigen TVP heeft gegeven, dat is tevens de reden dat deze Nieuwsbrief dit keer iets later uitkomt, wordt in deze Nieuwsbrief ook de kleurkeuze van de nieuwe banen onthuld. Onze voorzitter Annemarie Klaassen schrijft in deze Nieuwsbrief of de banen geel-rood, blauw-groen of wellicht pimpelpaars met een goud randje worden.
 
Veel leesplezier!
De redactie

 

Jouw artikel in de volgende TVP Nieuwsbrief?
De redactie stelt het heel erg op prijs als ook jij een keer een artikel voor de nieuwsbrief schrijft. TVP organiseert jaarlijks zo’n 10 tot 12 activiteiten. Dit naast de voorjaars- en herfstcompetitie en de verschillende toernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen. Heb jij hier iets leuks over te melden of op of rond de tennisbaan iets opmerkelijks meegemaakt, schroom niet en laat het de redactie weten. Misschien sta jij met jouw artikel dan in de volgende uitgave. De volgende nieuwsbrief, hoogstwaarschijnlijk in een nieuw jasje gegoten, verschijnt december 2018. Alle kopij is van harte welkom op redactie.tvp@gmail.com
 
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 14 JUNI 2019 -
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.

Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de nieuwe TVP website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die TVP kent. (zie bovenaan de startpagina het kopje "Over ons" en klik dan door naar "Sponsors")

Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.

Vals spel viert de boventoon bij IQuiz
Hoewel een aantal teams bevreesd waren om nog een keer tegen het team Hatseflats het onderspit te moeten delven, bleken er nog genoeg teams over die het wel aan durfden om de degens met Hatseflats te kruisen. Zou het Hatseflats voor de derde keer op rij lukken de IQuiz te winnen, de slimste van TVP te worden en de wisseltroffee nu als eigendom mee naar huis te mogen nemen?
 
De messen waren geslepen. Zelfs in het team Hatseflats was de spanning voelbaar. Heftige discussies waren binnen team Hatseflats aan de orde van de dag om uit te maken welke deelnemers nu oorspronkelijk in het winnende team hadden gezeten. Hoorde Liselotte Straathof nu wel tot het team? Was Mieke Waltmans samen met Hennie Grinwis de drijvende kracht of was het Mark Waltmans die met Rodney eigenlijk de punten voor het team binnen hadden geroeid. Ook Tijmen Rasser, Elisa en Trudie Sturkenboom alsmede ondergetekende hadden hun vingers opgestoken en meenden aan de basis van team Hatseflats te hebben gestaan. Na vele uren gekibbel besloot dit gezelschap zich over twee teams te verdelen waarbij Vincent Hoogenboom kon worden overgehaald om de teams compleet te maken. Team Hatseflats had nu haar eigen concurrentie gecreëerd door team Flatsehats in het leven te roepen. Niets kon nu nog een derde triomf in de weg staan. Hoe anders liep dit echter allemaal.
 
Antoinette en Rik hadden weer de complete organisatie op touw gezet en alle vragen verzonnen. Cock was bereid gevonden de bar te bemannen dus het feest kon beginnen. Al gauw bleek dat het vanuit de organisatie niet de bedoeling was de beker weer met team Hatseflats huiswaarts te laten keren. Zowel Hatseflats als Flatsehats waren achterin de kantine gepositioneerd waardoor niet alle vragen even verstaanbaar de oren van de deelnemers bereikten. Toen hierover een opmerking werd gemaakt werd dat naar mijn bescheiden mening iets te makkelijk weggewuifd. Verbazingwekkend was het ook dat dit keer de mobieltjes niet behoefden te worden ingeleverd wat voorgaande jaren wel altijd het geval was. Wij hadden zelf wel al een zakje meegenomen om daar onze telefoons in te doen terwijl anderen de telefoon doodleuk op tafel hadden liggen. Ik zag dan ook met name bij de teams met overwegend mid-dertigers, en ik zeg niet dat het het team van Tobias de Wit alleen was, die zo nu en dan de telefoon op hun schoot ‘bewaarden’. Verder was het erg doorzichtig van de jury om het team van Ton Vuik niet te wijzen op het feit dat zij de meegenomen Winkler Prins niet mochten raadplegen. Enfin, sommigen zullen dit als kinnesinne beschouwen maar het was wel frappant.
Ook de vragen die de revue passeerden waren plots van een geheel ander kaliber dan dat deze in de twee voorgaande sessies het geval was. Het leek wel of sommige teams over enige voorkennis beschikten omdat ik al antwoorden hoorde fluisteren op vragen die nog gesteld moesten worden.
Maar laat ik mijn wanhopig lijkend verslag maar afronden want anders sta je zo dadelijk nog te boek als slecht verliezer en ben jij de gebeten hond. Inderdaad, noch Hatseflats, noch Flatsehats kwam als winnaar uit deze, enigszins ongelijke strijd. Zelfs de witte lantaarn is bij geen van de twee een keer op tafel terecht gekomen. Nee, de winnaar, hoe verrassend kan het zijn, was het team van Annemarie Klaassen, Theo Scheurwater, Casper Scheurwater en… Inderdaad, organisatrice Antoinette is de zus van Annemarie en Rik is de zwager van Annemarie. I rest my case. Graag roep ik nog meer onafhankelijke teams op om zich in te schrijven voor de volgende IQuiz om deze kwade praktijken met kennis van zaken te bestrijden!
 
Piet Waltmans

Wederom applaus voor het Cappi Baard TVP Open
Het KNMI had code oranje afgekondigd, de City-Pier-City was afgelast, in Noord Brabant werden bomen ontworteld maar het Cappi Baard TVP Open 2019 toernooi ging gewoon door. Zaterdag 9 maart om 11.30 uur precies startten de eerste twee partijen waarin Lennart Koudijzer en Casper Scheurwater het moesten opnemen tegen Dietmar van Eijsden en Paul Kuhlmann in de herendubbel 5. Op baan 2 startten Ante Bosnjak met Yannick le Cocq D’ Armandville tegen Mario Napan met Goran Stojadinovic in de herendubbel 8. Dat waren de eerste twee wedstrijden van in totaal 110 partijen die in dit toernooi werden afgewerkt.
 
Terwijl slagregens de ramen van de kantine geselde en de felle rukwinden het groen rondom ons park af en toe vervaarlijk lieten kraken speelden de deelnemers alsof er niets aan de hand was. Iedereen was goed gemutst en afmeldingen waren er nauwelijks. De kantine bood voor zowel de spelers als voor het publiek een warm honk waar men, op momenten dat het echt te heftig werd, kon schuilen en zich ook kon laven aan de glühwein. De kantine was nog eens aangekleed met maskers, ballonnen en slingers waardoor deze bonte kleurenpracht TVP een post-carnavaleske interieur bezorgde.
 
Maar voordat het knalfuif met karaoke op vrijdagavond zou losbarsten moest menig deelnemer met zijn zwemracket door de plassen waden. Maandagavond was het gelukkig een keer nagenoeg windstil en viel er geen spatje regen. De weergoden hadden slechts een avond op de rem getrapt want een dag later was het alweer raak. Snoeiharde wind en flinke buien hielden de wedstrijden weer in hun greep maar desondanks bleven spelers en publiek naar TVP komen.
De feestavond, die traditiegetrouw altijd op de vrijdag plaatsvindt, was ook weer een doorslaand succes. Dit keer nam de jeugd bezit van het podium om hun zangtalent naar voren te brengen. Popmuziek werd afgewisseld met Nederlandse rap waarbij teksten als “Duurt te lang”, “Sexy als ik dans”, “Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets” uit de speakers knalden. Het was een happening waarbij zoals vanouds Rik weer de aanjager van alle muziek was. Opgejaagd door de muziek ging menig voetje van de vloer en swingde jong en oud zich in het zweet.
 
Op de finaledag stond de zon hoog aan de hemel en leek het alsof op dat moment de lente zich daadwerkelijk aankondigde. Op de meeste fronten moest de beslissing, over wie zich kampioen zou mogen noemen, nog vallen. Er waren dan ook meeslepende partijen te beleven waarbij op het scherpst van de snede werd gestreden. Dit overigens zonder buiten de lijntjes te kleuren. Discussies over in of uit waren sporadisch en alleen de klassieke kreten van een van de sponsors waren zo nu en dan in Poortugaal hoorbaar.
Voor de statistici onder ons nog even een opsomming van de clubs waarvan leden bij de prijsuitreiking mochten aanzitten om de aangeboden bittergarnituur te nuttigen en het glas met hun tegenstanders te toosten: TV Zalmplaat, TV Smitshoek, LTC Naaldwijk, C.C. uit Dordrecht, T.C. Schiebroek, L.T.V. De Hartel, L.T.C. Rhoon, T.V. Barendrecht, T.V. Laatjeskaai. De kampioen van de heren dubbel 8 kwam wel van TVP: Andrew van der Schalk met zijn partner van De Hartel, Wesley Louter. Ook de dubbel gemengd 6 werd door TVP binnen geroeid: Caspar van Leeuwen met Elles van Rennes evenals de heren dubbel 6. Deze kwam op naam van de maatjes Rodney van Nielen en Mark Waltmans. Tenslotte was ook de heren dubbel 5 een succesnummer voor TVP. Daar won Oscar van Dijk met zijn partner uit Naaldwijk, Joost Roemer. Al met al zijn de prijzen met deze uitslagen behoorlijk over de diverse verenigingen verspreid. Zo verspreid ook het ‘nieuws’ hoe goed TVP zijn toernooien organiseert en hoe gezellig onze vereniging is!
 
Zonder onze vrijwilligers waaronder de Technische commissie had dit toernooi niet tot stand kunnen komen. Eén van de leden van de TC, Vincent, Luuk, Paul of Oscar was vaak als eerste op de vereniging om de gasten te ontvangen en altijd was het ook weer een lid van de TC die, soms in de nachtelijke uren, afsloot.
 
Ook onze dank nogmaals naar de hoofdsponsors en naamgevers van het wintertoernooi: Caspar van Leeuwen (Cappi) en Fred Baird (Baard). De inmiddels zeer populaire mascottes van het toernooi, de twee capibara’s zijn met alle finalisten op de foto gegaan. Menigeen had graag deze beestjes als trofee naar huis mee willen nemen maar dat is wellicht iets voor volgend jaar.
 
 
 
Piet Waltmans

Uitslagen Cappi Baard TVP Open 2019

Geen kattenpis van de OC in 2018
Het afgelopen jaar hebben de zes vrijwilligers van de onderhoudscommissie met plezier de nodige karweitjes gedaan. Piet Bijl, Rinus Keehnen, Bertus Luijten (reeds 25 jaar lid van de OC, tennist nog als een jonge hond en wordt dit jaar 80!), Wicher Kiers, Lex Vaessen en Maarten Mellaard hebben in 2018 ons complex weer piccobello onderhouden. Hieronder uit de pen van Maarten een korte opsomming van hun ‘werkweek’ voor TVP.
 
Het gehele jaar door wekelijks de vuilnisbakken en de peukenemmers legen, straatjes en terras vegen, dakgoten reinigen, gras maaien en alle begroeiing rond het park kortwieken, de grond schoffelen en de nodige kleine reparaties aan kantine en verlichting. Helaas hebben we het snoeien van de bovenkant van de heggen in andere handen moeten leggen dit was ons net iets te veel dit klusje, zeg maar gerust klus gaat de firma Henk IJzendoorn doen zodat we daarna de heggen weer zelf bij kunnen houden. Dan zijn er nog de vaste werkzaamheden die afhankelijk van het weer niet allemaal op maandag worden gedaan zoals blad blazen, banen borstelen en deze regelmatig van zand voorzien.
 
Het afgelopen jaar hebben we ook grotere werkzaamheden onder handen gehad.
De nieuwe bedrading voor de betere stroomverdeling, met natuurlijk de hulp van vele leden bij het graven wat wij als OC fantastisch vonden. De rest van het aansluiten is professioneel door een bedrijf gedaan. Ook heeft deze firma de voorziening gemaakt voor de heaters onder de afkapping van het terras zodat deze met een tijdschakelaar kunnen worden bediend. Het onnodig laten branden van de heaters kan zo worden voorkomen.
Bij de vernieuwing van de keuken is ook nog hier en daar een handje toe gestoken.
Er zijn nieuwe tennisnetten op de 4 banen opgehangen en ook de borstels waar de banen mee worden geveegd zijn vernieuwd. De zitbanken op de banen zijn waar nodig gerepareerd en van een verfje voorzien. Voor de parasols is er een rek gemaakt zodat deze netjes bij elkaar staan.
 
De bedieningsknop van het kleine toegangshek bij de entree van het tennispark is iets verplaatst en in een kastje gemonteerd zodat er van buiten af niet met een lange stok door onverlaten het hek kan worden open gemaakt. Hier naast is er een hekje geplaatst omdat er door de heggen naar de banen gelopen werd en met name baan 4 hierdoor erg vuil werd. Het gras van de baan in het oefenhok is zo goed mogelijk met de hoge drukreiniger schoon gemaakt en we hebben een oud net op maat gemaakt en opgehangen zodat de kleinere kinderen ook een tennisbaantje hebben om te spelen.
In 2018 hebben we (het leek meer dan anders) heel veel blad moeten blazen en opruimen. Hierbij is helaas onze rijdende bladblazer na vele jaren dienst te hebben gedaan stuk gegaan en hebben we een nieuwe moeten aanschaffen. Om het terras makkelijker schoon te kunnen maken is ook een handbladblazer gekocht zodat de tafels en stoelen nu kunnen blijven staan. Het laatste karweitje dat in 2018 is afgerond was het maken van drie houten kerstbomen met verlichting zodat de sfeer in onze kantine tijdens de donkere dagen nog gezelliger werd.
 
Al met al hebben we met ons groepje in het afgelopen jaar aardig wat zaakjes voor elkaar gekregen. En ook dit jaar zullen wij met elkaar proberen, de klussen die zich voor doen, met plezier weer zien te klaren.
 
Namens de Onderhoudscommissie, Maarten Mellaard

SponsorKliks
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt TVP een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
Shop dus via onze TVP website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor onze vereniging.

Alleen de paashaas ontbrak nog op het Openingstoernooi 
24 maart was een zonnige zondag waarop zo’n twintig jeugdleden het racket pakten om een balletje te slaan op het openingstoernooi. De jeugdcommissie zorgde voor een zeer afwisselende zondag waaraan alle kinderen enthousiast meededen.
Paaseieren zoeken, paaseitjes snoepen, warming-up, wedstrijdjes spelen, broodje knackworst, siroop, trefballen, King of the court en als afsluiting ‘rondom het net’.Het zonnige weer bracht veel supporters naar TVP die genoten van alle actie op de banen.

Het was leuk voor de nieuwe jeugdleden om kennis te maken met het spelen van wedstrijdjes en een goede training voor de kids die competitie gaan spelen.

Namens de jeugdcommissie, Mark Waltmans
 
 
 

Ramón Heins 25 jaar bij TVP
Tijdens de Algemene Ledenvergadering, die in februari plaatsvond, is Ramón Heins in het zonnetje gezet. Ramón is namelijk (ruim) 25 jaar lid van TVP. Eigenlijk is het al bijna 30 jaar, maar hij heeft een kort uitstapje gemaakt naar L.T.C. Hoogvliet en toen hij terugkeerde naar TVP zijn we weer opnieuw gaan tellen. Hij staat binnen TVP nog steeds bekend als de man met de hardste service binnen de vereniging en de man die al 10 jaar (!!) 2x per week in 24 minuten van TVP naar zijn woonplaats Woerden rijdt. Gelukkig is dit per begin September 2019 over, want dan komt hij met zijn vrouw Anne en zijn zoontje Boris in/op Rhoon wonen. Verder is Ramón binnen onze club actief als redactielid van de Nieuwsbrief.
 
 
Ramón van harte gefeliciteerd!

Jeugdcommissie weer op volle sterkte
Sinds januari is de jeugdcommissie weer voltallig aanwezig. Hoewel het laatste half jaar Walther de Haan als interimlid vele uurtjes in de commissie heeft gestoken en daarmee het tijdelijk wegvallen van Rodney van Nielen en Marc Drenth voor een groot deel heeft ingevuld, is het toch fijn dat beide mannen weer terug zijn van hun buitenlandse avontuur. Ik sprak met hen hoe zij één en ander hebben ervaren en of zij weer veel zin hebben in hun vrijwilligerswerk bij TVP.
 
Piet: ‘Rodney, waarvoor ging jij het afgelopen jaar naar het buitenland?’
 
Rodney: ‘Ik volg de opleiding International business and languages en daar ben ik voor een stageplak naar Keulen gegaan.’
 
Piet: ‘Wat zeg je nou? Internesjinol bisnis ent lengwizjis? Wat is dat?’
 
Rodney: ‘Nou Marc, misschien handig als jij ook even aan Piet vertelt wat jij hebt gedaan dan hoeven we de Engelse termen maar een keer uit te leggen.’
 
Marc: ‘Dat is wel zo verstandig Rod.’
 
Piet: ‘Doen jullie dan dezelfde studie Marc.’
 
Marc: ‘Nee, dat niet maar mijn studie roept bij jou, vermoed ik zo maar, ook vragen op. Ik ben afgestudeerd in International Public Management and Policy.’
 
Piet: ‘Ook al internesjinol en iets met politie begrijp ik nu.’
 
Marc: ‘Nee, Piet, ik studeerde bestuurskunde maar dan gericht op internationale betrekkingen. Hoe zijn de verhoudingen op bestuurlijk gebied bijvoorbeeld tussen Amerika en de Europese Commissie. Daarnaast bevatte mijn studie hoe je organisaties kan opzetten in de publieke en semipublieke sector.’
 
Piet: ‘Ok, maar vertel het dan ook in gewoon Nederlands gast. En jij Rodney, wat is dat met die bisnis en lengwizjis.’
 
Rodney: ‘Net als bij Marc is mijn studie meer internationaal georiënteerd. Het betreft dan het internationale zakenverkeer waarbij sales, marketing en economie om de hoek komen kijken.’
 
Piet: ‘Ja hoor, ‘sales’, niet gewoon verkoop maar ‘sales’. Waarom nou?’
 
Rodney: ‘Omdat er meer is dan alleen maar Nederland Piet.’
 
Piet: ’Prima Rodney, ik vind het goed. Ben jij nu ook afgestudeerd?’
 
Rodney: ‘Nee, ik hoop dat ik volgend jaar maart mijn scriptie af heb en dan is het voor mij ook klaar. Maar eerst ga ik half september nog een semester in Texas studeren.’
 
Piet: ‘Je bent net terug man. Naar Amerika?’
 
Rodney: ‘Met jouw topografische kennis is niks mis Piet. Om precies te zijn het westen van Amerika.’
 
Piet: ‘En jij Marc, solliciteren?’
 
Marc: ‘Ja, ik zoek iets in de advisering bij de overheid of gemeente maar het kan ook in de semipublieke sector zijn. Of een traineeship, dat zou ook mooi zijn. De komende week heb ik twee gesprekken op stapel staan dus ik heb wel goede hoop dat ik snel wat heb.’
 
Piet: ‘Hebben jullie nog wat opgestoken van jullie buitenlandse avontuur?’
 
Rodney: ‘Ik trof de voorbereidingen voor collega’s die de straat op gingen om donateurs te werven. Daarnaast maakte ik analyses van hoe zaken beter konden worden opgepakt. In ieder geval weet ik nu wel wat ik niet wil. Ik heb een aardig kijkje gekregen in de wereld van het werven van donateurs en dat is niet mijn wereld. En daarnaast was mijn verblijf in Duitsland ook wel zinvol om mijn netwerk uit te breiden.’
 
Piet: ‘Veel met studenten en andere stagiaires opgetrokken zeker?’
 
Rodney: “Met name op andere locaties heb ik mijn netwerk erg vergroot. Zo blijkt het Oktoberfest een inspirerend evenement waar je snel vrienden maakt. En ook op de tribunes van Borussia Dortmund kom je enorm veel mensen tegen. En op die manier word je ook de Duitse taal snel machtig. Prachtig toch?’
 
 
Piet: ‘Was voor jou het buitenland ook echt een avontuur te noemen?’
 
Marc: ‘Zeker wel Piet. Ik studeerde publieke economie aan de Corvinus University of Budapest. En daarnaast heb ik de omgeving met name verkend. Zo heb ik Servië bezocht en ben ik in Bosnië geweest. In Sarajevo heb ik de Memorials bezocht en dat was behoorlijk indrukwekkend. Naast de dingen die ik heb beleefd was het ook goed om een keer op mezelf aangewezen te zijn, weg van het ouderlijk huis.’
 
Rodney: ‘Op jezelf aangewezen Marc. Kom op man, je was volgens mij geen dag zonder Theresa.’
 
Piet: ‘Theresa?’
 
Rodney: ‘Ja, zijn nieuwe liefde uit Duitsland, zij studeerde ook in Boedapest.’
 
Marc: ‘Bedankt Rod!’
 
Piet: ‘Ok mannen, jullie hebben de draad in de jeugdcommissie weer opgepakt. Bevalt het weer?’
 
Marc: ‘Ja superleuk weer. Zoals vandaag, tijdens dit openingstoernooi, met al die kinderen die het zo super naar de zin hebben, dat is zo inspirerend, daar word je alleen maar vrolijk van.’
 
Rodney: ‘We moeten alleen de namen weer een beetje ophalen van die kinderen, dat is wel een dingetje.’
 
Piet: ‘Met die hersens van jullie moet dat appeltje eitje zijn. Mooi jongens bedankt en fijn dat jullie weer terug zijn.’
 
Marc: ‘En vanaf deze plaats willen wij Walther natuurlijk nog super bedanken voor zijn invalbeurt!’

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van T.V. Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van TVP
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

Worden het rode, groene of toch blauwe banen?
TVP was even Nederland in het klein. Er kon worden gestemd! Niet voor politieke partijen maar voor de baankleur(en) op TVP. Het bestuur had in de Algemene Ledenvergadering aangekondigd dat de banen deze zomer vervangen gaan worden. Binnen de vereniging waren al diverse geluiden gehoord over een mogelijk nieuwe baankleur van “We gaan toch zeker niet de kleur veranderen?” tot “Zo, dan is dit het goede moment voor een andere kleur op de baan”, en verder nog vele varianten hiervan.
 
Omdat er zoveel verschillende meningen waren heeft het bestuur, met goedkeuring van de aanwezigen tijdens de Algemene Ledenvergadering, besloten een enquête onder onze seniorenleden te houden voor de kleurkeuze van onze nieuwe banen. Afgesproken werd dat de kleur(en) met de meeste stemmen onze nieuwe banen zullen gaan worden.
 
Van de 202 senior-leden hebben 112 senior-leden gestemd op één van de vier mogelijkheden gestemd.
 
En de uitslag is...
 
 
Bijna de helft van de stemmers heeft voor deze kleuren gekozen. Dit betekent dat het bestuur met diverse aanbieders in onderhandeling zal gaan om de nieuwe banen (kleuren) te kunnen realiseren. Wij hebben de verwachting dat de banen in de zomerperiode zullen kunnen worden vervangen. We houden je op de hoogte.
 
Annemarie Klaassen, voorzitter

     

Wedstrijd na wedstrijd na wedstrijd
Het Cappi Baard T.V.P. Open 2019 toernooi is amper afgesloten of we hebben reeds het volgende toernooi op ons park aan te kondigen. Als het aan de Technische commissie van TVP ligt wordt het 6e Bonn & Mees Open dubbeltoernooi in juni net zo’n succes wordt als het afgelopen toernooi! Voor dit toernooi kan inmiddels al via toernooi.nl worden ingeschreven. Net als voorgaand jaar is het de bedoeling om alleen met pouleschema’s te spelen. Dat betekent dat je altijd meer dan 1 wedstrijd zal spelen. Wees er dus snel bij en schrijf je op tijd in!
 
Over enkele dagen begint de voorjaarscompetitie weer. Maar liefst 16 senioren competitieteams zijn ingeschreven. Deze teams zijn verspreid over de dagen dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Kom dus gezellig langs als onze teams weer gaan strijden om het kampioenschap. Houd er wel rekening mee dat tijdens de competitie geen, of beperkte baanbeschikbaarheid is voor het vrijspelen. Tot ziens bij de competitie en/of ons 6e Bonn & Mees Open dubbeltoernooi!
 
Met sportieve groeten van de Technische commissie, Oscar, Paul, Luuk & Vincent

Bardienstindeling 2019
Wat een gezelligheid voor en achter de bar
 
Een balletje slaan is natuurlijk heerlijk maar voor velen is het ook prettig na afloop iets in de kantine te kunnen drinken. Dan is het ook prettig als je met je bestelling kan worden geholpen door een medelid die op dat moment zijn bardienst draait. Daarom is het ook heel fijn als de bardiensten ook daadwerkelijk door de leden worden ingevuld. Prettig voor degenen die wat willen gebruiken, prettig voor de coördinator van de bardiensten en daarnaast is het vaak ook gezellig om de bardienst te draaien.
 
Alle bardiensten zijn altijd terug te vinden op de website van TVP Daarnaast krijgt een ieder in de week voorafgaand aan zijn of haar bardienst per email een herinnering om de dienst te draaien. Ben je verhinderd dan kunt je altijd de lijst raadplegen waarop een aantal enthousiastelingen staan vermeld, die de bardienst tegen betaling willen overnemen. Maar we vinden het uiteraard fijner als jij de bardienst zelf voor jouw rekening neemt.

De bardienstindeling van 2019 kun je hier vinden en de lijst met invalkrachten op deze plek.

TVP Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten op de nieuwe website van TVP (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u bovenaan deze pagina klikken op "Nieuwsbrief en Foto's" en vervolgens kunt u kiezen voor "Foto's".
U kunt ook HIER klikken om direct naar de foto pagina van TVP te gaan.
 
Omdat er zoveel foto's zijn gemaakt, treft u deze in diverse mappen aan.
 
Veel kijk plezier!!


Thijs houdt net iets meer van voetbal dan van tennis
Zo van de baan geplukt worden en dan horen dat je aan een diepte-interview zal worden onderworpen. En als je tennisleraar Peter Schlee ook nog eens weet te vertellen dat je alles goed moet nalezen omdat er ook weleens antwoorden kunnen worden verdraaid dan is het ook wel spannend. Dat overkwam Thijs de Boer. Een blonde jongen die al bijna 4 jaar een knappe bal bij TVP slaat. En toch vindt hij in zijn hart voetbal nog net even leuker. Hoe kan dat nou? Ik vroeg het Thijs.
 
Thijs, hoe oud ben jij?
10 jaar.
Speel jij ook wedstrijden?
Ja, ik speel competitie (oranje 1) met Dane, Isa, Lieke, Josefien en Sara. Ook heb ik meegedaan met het ouder-kindtoernooi, de clubkampioenschappen en het pannenkoektoernooi.
Dan heb je al heel wat wedstrijden erop zitten. Ben jij een talentje?
Dat mogen anderen over mij zeggen maar ik vind eigenlijk van niet.
Wat is jouw sterke punt met tennis?
Mijn forehand vind ik wel goed gaan maar mijn service mag nog wel veel beter worden.
Zijn er nog meer sporten die jij beoefent?
Ik heb eerst judo beoefend en daarna ben ik gaan tennissen. Ook zit ik bij SV Poortugaal op voetbal.
Wat vind je leuker, voetbal of tennis?
Toch eigenlijk wel voetbal.
Fout antwoord Thijs, nog een keer, welke sport vind je leuker?
Voetbal.
Weer fout Thijs, volgende vraag dan maar. Sta jij in de spits?
Nee, ik moet de ballen juist tegenhouden, ik ben namelijk keeper.
Zijn je ouders ook zo sportief?
Jazeker, mijn moeder heeft veel getennist maar is nu geblesseerd en mijn vader voetbalt met vrienden en zit hier op TVP ook op tennis. Alleen heeft hij er niet zoveel tijd voor.
Op welke school zit jij?
Op Zuider Gymnasium Basisschool in groep 8.
Heb jij de Cito-toets al gehad Thijs?
Ja, ik mag naar het VWO. Nu volg ik op de middelbare school ook al wiskunde en Nederlands. Alles met getallen vind ik erg leuk om te doen.
Wat vind jij het allerleukst? 
Eigenlijk vind ik heel veel dingen wel leuk, voetbal, tennis, buiten spelen maar ook Fifa spelen.
Wat eet jij het liefst?
Spinazie en alle soorten soepen. Maar spruitjes vind ik ook lekker.
Waar kijk jij op tv het liefst naar?
Voice of Holland vind ik erg leuk en samen met mijn ouders kijk ik ook naar de Luizenmoeder.
Wat mag je van je vader wel wat je van je moeder niet mag?
(Na diep gepeins) Ik zou het niet weten.
Wat mag je van je moeder wel wat je van je vader niet mag?
Ik mag wel eerder van mijn moeder een snoepje dan van mijn vader.
 
Dan zou ik dat ook maar lekker aan je moeder blijven vragen Thijs, bedankt voor jouw antwoorden.

Clinic Sjeng Schalken op TVP daverend succes
Natuurlijk is Walter de Haan één van onze beste tennisspelers die we bij TVP hebben, maar ook hij moest toch diep buigen voor de kwaliteiten die Sjeng Schalken in huis heeft. Op 31 maart verscheen dit oud-lid van het Nederlandse Davis Cup-team op de banen van TVP om een aantal gelukkigen van onze vereniging te onderwerpen aan een leuke maar ook zeer leerzame clinic.
 
Sjeng stond in 2003 nog als 11e op de ATP-wereldranglijst en is heel wat grote namen uit de tenniswereld tegengekomen waaronder Roger Federer, Andy Roddick, Lleyton Hewitt en Juan Martin del Potro. Hij stond op alle vier de Grandslamtoernooien: Roland Garros, Australian Open, Wimbledon en in de US Open waar hij zelfs tot de halve finale wist door te dringen. Na zijn profcarrière is Sjeng begonnen met een eigen bedrijf ‘Sjeng Sports’ dat handelt in tenniskleding. In 2017 is hij door de KNLTB benaderd om de jeugdopleiding binnen de KNLTB verder vorm te geven door binnen gecertificeerde scholen de beste jeugd te trainen.
 
 
De clinic is door TVP gewonnen omdat meer dan 65% van onze leden binnen enkele maanden na introductie van de Club app deze in gebruik heeft genomen. Dit om de communicatie binnen de club en met de KNLTB te bevorderen. De clinic was gelukkig niet slechts voorbehouden aan enkele leden die al een hele mooie bal kunnen slaan maar ook voor degenen die nog maar aan het begin van hun tenniscarrière staan. Het bestuur had ruim 50 leden voor de clinic uitgenodigd. Hierbij zijn met name leden benaderd die in hun vrije tijd een functie, binnen de vele commissies die TVP rijk is, vervullen. Zo is de voltallige technische commissie als ook de jeugdcommissie uitgenodigd met Sjeng Schalken de rackets te kruisen. Maar ook alle clubkampioenen waren opgeroepen om dit evenement te beleven. Verder zijn uiteraard ook jeugdleden door middel van loting geselecteerd.
 
Sjeng Schalken werd gedurende de clinic geassisteerd door onze tennisleraar Peter Schlee, Mark Waltmans, Rodney van Nielen en Walther de Haan. Sjeng speelde op baan 1 tegen elke deelnemer een korte wedstrijd waarbij hij niet naliet in het begin nog een aantal tips aan eenieder mee te geven. Op baan 2 acteerden Rodney en Mark als tennisleraar en gaven de netspelers ballen die meteen moesten worden gevolleerd of hoge ballen waarbij de smash het begin van het potje was. De vonken spatten er bij deze partijtjes vaak vanaf. Baan 3 was toebedeeld aan parttime tennisleraar Walther waarbij ook de opbouwende volleys en de afrondende smashes centraal stonden. Ook hier leek het of bij menig smash verschillende spelers geen bespanning in hun racket hadden gedaan wat leidde tot hilarische taferelen. En op zijn eigen vertrouwde baan 4 gaf onze echte tennisleraar Peter Schlee aan, hoe de cross-rally moest worden gespeeld maar ook series slagenwisselingen op de halve baan werden hier beoefend.
 
Familie, vrienden, kennissen en natuurlijk heel veel leden genoten van deze schitterende dag in een vrolijke ambiance. Uiteraard waren de ‘tribunes’ op baan 1 volledig bezet maar ook langs de andere banen was volop enthousiasme te zien. Naast de gratis bruintint die werd opgedaan en het leuke spel werd het publiek ook culinair in de watten gelegd. Menig schaal met koude en warme hapjes gingen rond en geen hapje ging terug naar de keuken.
 
 
Aansluitend op de twee uur durende tenniscarrousel speelde Sjeng twee demonstratiewedstrijden. De eerste wedstrijd was een mix partij waarbij Eline den Ouden samen met Sjeng het moest opnemen tegen Sonja van Rennes en Ryan Lalay. Eline zag het helemaal zitten. Dit moest haar dag worden om eindelijk een keer van Ryan te winnen. Met Sjeng aan haar zijde zou dit een makkie moeten zijn. Helaas voor Eline, maar des te mooier voor Ryan en Sonja, Sjeng liet het liggen en Sonja en Ryan wonnen de partij.
 
 
De tweede wedstrijd, eveneens als super tiebreak, was een single tussen Sjeng Schalken en Walther de Haan en Ryan Lalay waarbij Walther en Ryan om de twee punten wisselden en de enkel met Sjeng aan gingen. Machtige slagen werden over en weer gegeven waarbij het een geluk was dat TVP over kunstgras beschikt want anders was het toegestroomde publiek rood van opspattend gravel geweest. In het begin leek het er op dat TVP-spelers Sjeng weer zouden verschalken maar bij de stand van 4-0 zette Sjeng een tandje bij. Ryan leefde even in de veronderstelling dat hij van de kanonskogel die hij bij zijn service afschoot kon genieten, maar voordat hij zijn racket weer omhoog had gehaald om een mogelijke return te beantwoorden sloeg de bal met duizelingwekkende snelheid boven op de baselijn naast hem neer: Sjeng vond het wel genoeg. Ook Walther moest eraan geloven. Na een schitterende passing van Walther waarbij zelfs de 1,93 lange Sjeng niet bij kon, herpakte Sjeng zich weer. Walther moest vier keer op rij de baseline op en neer om de uitgemeten ballen van Sjeng te kunnen retourneren. Met een slim lobje over het net had de rappe Walther helaas het nakijken. Sjeng Schalken kon met opgeheven hoofd van de baan. De beminnelijke tenniscoryfee nam na de clinic en de wedstrijdjes nog alle tijd voor een praatje met wie dat maar wilde. TVP kijkt terug op schitterende dag.
 
Piet Waltmans

Bediening LED verlichting                 
Zoals jullie inmiddels wel weten, worden de banen van TVP inmiddels verlicht d.m.v. LED verlichting. LED-verlichting staat voor een hogere lichtopbrengst en is daarbij ook nog eens energie zuinig.
 
Hieronder treft een beschrijving over hoe u de nieuwe LED verlichting kunt bedienen: 
 • Naast het afhangbord hangt een tablet. Indien de tablet niet al aan staat, kunt u deze aanzetten d.m.v. de grote knop in het midden onderaan de tablet, het systeem start vervolgens op
 • Haal uw pas door de pas scanner
 • Nu komen onze 4  banen in beeld, selecteer de baan waar u op wilt gaan spelen
 • Vervolgens krijgt u 3 keuzes in beeld: 
  • Loop verlichting (deze optie NIET gebruiken a.u.b.)
  • Recreatie verlichting (alleen de verlichting van de gekozen baan gaat aan)
  • Wedstrijdverlichting (een combinatie van banen gaat aan, 1+2 of 3+4)
 • In beeld staat ook in het rood “Alle banen uit”. Dit graag uitvoeren indien u als laatste het park verlaat. De verlichting zal automatisch uitgaan om 23:15 uur.
Voor vragen of problemen bel Ton Vuik: 0610390811

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603   

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester T.V.P.
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester T.V.P.