AGENDA WEDSTRIJDEN  
 
Zaterdag 7 november
Rugby Development Day
 
Zondag 8 november
13:00 uur: Oisterwijk Oisters - Colts
13:00 uur: Duckes Legends 1 - Wasps 1
veld: Limietlaan, Den Bosch
13:00 uur: WAD 2.01 - Dames
14:30 uur: Dukes 3 - SVRC 1
14:30 uur: RC Hilversum 2 - Dukes 2
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1; 't Gooi - The Dukes 1: 22-37
Dukes 2; The Dukes 2 - USRS:  15-5
Duckes Legends: NSRV Obelix 2-Duckes Legends 1: 5-41
 
DUKES LADIESNIGHT
 
WEDSTRIJDVERSLAG
Legends boeken 5de overwinning
Afgelopen Zondag mochten de Legends aantreden tegen Obelix 2. Ondanks het vroege tijdstip van de kick-off - 10:30 uur - en wat brakke Legends als gevoilg van de finale van het wereldkampioenschap, hadden we 18 man op het kunstgras staan in Nijmegen. Dit alles onder een waterig zonnetje. De Legends komen wederom bijzonder snel uit de startblokken en weten binnen twee minuten de eerste try te drukken.
 
Het is duidelijk dat de mannen van Obelix nog wakker moeten worden. Ondanks dat de line-outs en scrums redelijk in balans zijn, weten we voor de rust een voorsprong op te bouwen tot vijf try’s tegen nul. Na de rust komt Obelix feller uit de startblokken en wordt er steviger gespeeld. Hebben ze elixer gedronken? De Legend moeten in ieder geval stevig aan de bak. Desalniettemin weten we de voorsprong vast te houden door te geloven in ons game-plan in een sportieve wedstrijd.
Na 80 minuten stoeien op de plastic weide fluit de ref, oud-Duke Thall Berendsen, de wedstrijd af met een eindstand van 5-41. Het voordeel van vroeg spelen is dat we om 14:00 alweer thuis achter de geraniums zitten...Maar niet nadat we onder het genot van een biertje en een boodschappenmandje met worst van Obelix (waarvoor dank) nog even hebben nagebabbeld.
 
Wil je ons live zien spelen? Zondag spelen we  om 13:00 thuis tegen de Wasps. Tot dan.
 
OPLEIDING START BINNENKORT
 
Zoals we allen weten zijn referees en linesmen bij de club hard nodig. We hebben toch nogs steeds een nijpend te kort en dit resulteert in onnodige NRB boetes die The Dukes veel geld kosten.
 
Nu is er door diverse clubs in Zuid-Nederland het initiatief genomen om regionaal opleidingen te gaan geven waaronder referee IRB 2 en linesman. De referee opleiding zal 1 weekend duren van 10:00 tot 16:00 uur. Lees meer op de website.
 
JEUGDNIEUWS 
INFORMATIE OVER DE JEUGDTRIP.
 
De jaarlijkse jeugdtrip vindt plaats in het weekend van vrijdag 29 april tot en met dinsdag 3 mei 2016: de "mei-vakantie". Al jaren - en ook dit jaar - gaan we met de jeugdspelers op rugbytrip naar het buitenland. Maar ook dit jaar houden we de details weer geheim.
 
We zijn dus druk bezig voor onze jeugd weer een mooie rugby trip te organiseren! Deze trip is bestemd voor de spelers die in een Turven, Benjamins, Mini's, Cubs, Junioren of Colts team van RC The Dukes spelen.
 
Meer informatie vind je vanaf dit weekend op onze website. Daar kan je jezelf opgeven door het inschrijfformulier uit te printen, in te vullen, te ondertekenen en in te leveren met de machtiging en een kopie van een geldig legitimatie bewijs.
 
Inleveren aan de bar in het clubhuis in het bakje “Jeugdtrip 2016“ of bij de organisatoren Joyce, Simone, Olga, Robin of Anton.
 
Voor alle belangrijke informatie en afspraken kijk op de website en geef je snel op want er kunnen maximaal 100 leden mee gaan.
 
NL U19 ZESDE PLAATS OP EK.
Afgelopen week heeft Nederland U19 met als captain onze clubgenoot Aidan Scanlan in Lissabon (Portugal) een gooi gedaan naar het Europees Kampioenschap.
Wedstrijd 1 werd gespeeld op 25 oktober en de tegenstander was Portugal. Helaas werd deze wedstrijd, ondanks goed spel van Nederland, verloren met 17-3.
Op woensdag 28 oktober nam Nederland het op tegen Polen; een overduidelijke uitslag 66-7 in het voordeel van Nederland.
Bij wedstrijd 3 op 31 oktober was Duitsland de tegenstander. Een bloedstollende wedstrijd die eindigde in een gelijkspel van 22-22. Helaas had Duitsland een hoger aantal try's waardoor Nederland uiteindelijk op de 6e plaats belandde.

De einduitslag in het EK zag er als volgt uit:
1. Spanje
2. Romenië
3. Portugal
4. Rusland
5. Duitsland
6. Nederland
7. België
8. Polen
 
STAGE DUKES MEIDEN DANKZIJ SPORTFONDS 
Dank aan het Leo van de Kar sportfonds.
 
In 1960 werd het Leo van der Kar Sportfonds opgericht. Dit fonds biedt jonge, talentvolle sporters door middel van een buitenlandse stage of een stageweek in Nederland een kans om serieus kennis te maken met de topsport en de topsportcultuur. De afgelopen 5 weken zijn " onze"  dames Lisa van Helvoort en Pleuni Kievit down under geweest. In Australië werd o.a. gespeeld en getraind met en in Tribes, Reds en Noose. Een mooie sportieve ervaring!
 
Meer over het Leo van de Kar Sportfonds lees je hier. 
 
 
 
DUKES BEANIE BIJ WERELDKAMPIOEN
Na de clinic in Rotterdam heeft een van de oud All Blacks-spelers een collecters item meegekregen. 
 
Een beanie in the Dukes-kleuren, gehaakt door Ika. 
Vele spelers van The Dukes zijn al voorzien van een Dukes Beanie.
Ook trotse eigenaar worden van een beanie? Voor 12 euro (waarbij 2 euro naar de jeugdpot gaat) krijg je een beanie.
Je kan kiezen voor de kleuren van The Dukes, de kleur van je pompoen, maar andere kleuren kan ook.
Stuur een mail naar  familie_hoos@tele2.nl met daarin je naam, kleur pompoen en team. 
 
 
 
HELLUP VAN ZAPPSPORT
Ga jij samen met JayJay Boske aan de slag?
 
Heb jij ook zo genoten van het WK rugby, maar ben je misschien nog net niet zo goed als de ‘All Blacks’? Geef je dan nu op voor de Hellup op zapp.nl/zappsport of mail naar zappsport@avrotros.nl. Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en is rugby jouw passie, dan zijn we op zoek naar jou! Vertel ons over jouw rugby probleem en wie weet ga jij binnenkort samen met Jayjay Boske aan de slag om misschien wel jouw tackle of pass te verbeteren.
 
 
Week 45/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl