Nieuws en Inspiratie - Juni 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over de herfst en een boek.
  • Inspiratie: over veranderen.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
Herfst 
 
Het zomer–HR Café zit er weer op. De editie van 14 juni was geslaagd. Al zeg ik het zelf …
 
Ik ben volop in gesprek om op 8 november het volgende HR Café te organiseren. Waar we naartoe gaan, staat nog niet vast, maar het zou wel eens ergens in Vlaams Brabant kunnen zijn deze keer. Blijf op de hoogte via mijn website.
 
 
Boek 
 
Tijdens het HR Café kreeg ik de vraag of ik een boek over 'HRM en HR processen' kon aanbevelen. De vraagsteller was op zoek naar een soort basiswerk om als leek te leren en beter te begrijpen waar HR voor staat en mee bezig is. Ik heb hem gewezen op het boek van Peggy De Prins, 12 sleutels tot duurzaam HRM. Meer info op Youtube.
 
Wie andere suggesties heeft, mag het altijd laten weten.
 
 
 

 
 
Inspiratie - Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars
 
 
 
Vraag
 
Ik stel af en toe wel eens een vraag aan mijn netwerk via social media. Nog niet zo lang geleden zette ik deze post op LinkedIn: ‘Een studie die McKinsey deed bij meer dan 3000 leidinggevenden bracht aan het licht dat 70% van de programma's voor verandering van ondernemingen mislukt. Hoe zou dat komen ..... ?  En wat nu ... ?’

Als reactie vond ik ’s anderendaags dit schema in mijn mailbox.
 
 
(KPC groep - afgeleide van Model van Knoster).
 
Na wat opzoekingswerk via Google kwam ik uit op de volgende ‘legende’.
 
 
Visie
 
Weet je waar naartoe? Is de richting duidelijk? Weet je ook waarom? Communiceer je daar ook transparant en regelmatig over?
 
Dan is de kans klein dat er verwarring ontstaat.
 
 
Urgentie
 
Voelt iedereen – net als jij – de noodzaak om te veranderen? Heb je dit vertaald tot op het niveau van ieders positie in het bedrijf/team?  Is het duidelijk dat niet alleen ‘de ander’, maar ook ‘ik’ een rol speel in de verandering?  Is dit uitgepraat? Is er plaats gemaakt voor gevoelens en persoonlijke bezorgdheden? Is ook dit duidelijk in je communicatie? Ja? Dan hoef je je geen zorgen te maken over weerstand.
 
Plan
 
Hoe ga je die verandering concreet vorm geven? Is er een weg of een aanpak 
uitgestippeld? Kent iedereen zijn rol hierin?
 
Een goed plan is noodzakelijk om chaos te vermijden.
 
 
Middelen
 
Zijn de middelen voorhanden om dit tot een succes te maken? Het gaat dan over tijd, geld, mankracht, machines, tools,…. Zonder middelen treedt snel frustratie op.
 
 
Competenties
 
Is de organisatie competent om de verandering aan te kunnen? Heb je de nodige vaardigheden, kennis en kunde in huis? Of is er een plan om deze te verwerven en te ontwikkelen? Weet als dit niet zo is, dat angst de kop kan opsteken.
 
 
En jullie?
 
Ik vind het wel een overzichtelijke en kleurrijke manier om te duiden waar het in projecten om draait.
 
Benieuwd naar jullie ervaring, mening. Laat maar weten.
 
 
Groeten,
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be
Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, webinar of Ebook, hebt deelgenomen aan het HR Café of omdat we geconnecteerd zijn via LinkedIn. Wil je uitschrijven? Dat kan hieronder.