KERSTCONCERT
DOOR DE STUDENTEN VAN SINGSING!

26 & 27 december 2008

De studenten van singsing! laten zich van hun meest intieme kantje zien... Slechts begeleid door piano of gitaar brengen ze u een sfeervolle mix van solo's, duo's en ensembles. Van Patrick Bruel, over The Beegees, tot Within Temptation: alles wordt in een akoestisch kleedje gegoten en aan u geserveerd in een gezellig huiskamersfeertje.

Bij deze wil ik u graag uitnodigen om te komen genieten van hun zangkunsten zoals u ze nog nooit gehoord hebt bij singsing!: intiem, kleinschalig en natuurlijk opnieuw vol liefde voor muziek.

Wacht niet te lang met het reserveren van de kaartjes, want er zijn maar 98 plaatsen beschikbaar!

Datum: zaterdag 26 & zondag 27 december 2008 om 20 uur

Locatie: Teater Krakeel, Teaterstraat 33, Gentbrugge

Prijs: €9,5

Reserveren: via de student die u kent of mail naar singsing!.

*

WORKSHOP CVT KRIJGT VERVOLG

De workshop op 4 oktober kreeg zo'n positieve reacties, dat deze een tweede keer georganiseerd zal worden. Hoogstwaarschijnlijk zal deze plaatsvinden op zondag 25 januari. Je wordt op de hoogte gehouden via deze nieuwsbrief!

Foto's van 4 oktober vind je hier.

*

MUZIKANTEN GEZOCHT

Veel studenten van singsing! zijn op zoek naar muzikanten om samen te werken voor verschillende gelegenheden. Zoek jij een of meerdere zanger(es)s(en) in wat voor genre dan ook?

Stuur singsing! een mailtje en ik fungeer als cupido in jullie toekomstige muzikale relatie!

*

ZANGTIP
Plankenkoorts

Heb je een jaarvoorraad deodorant nodig 5 minuten voor je het podium op moet? Zou je het liefst van al het toilet meenemen op het podium omdat je nu al 10 keer bent geweest in de laatste 10 minuten? Heb je een zenuwvibrato van hier tot in Tokio tijdens je eerste song? Met andere woorden: Wil je leren hoe je omgaat met stress voor een optreden?

Natuurlijk leer je al doende... Maar wat dan als je nog niet voldoende ervaring hebt?

- Eerst en vooral: stress hoeft niet persé negatief te zijn. Zonder stress zou je niet scherp genoeg staan om op de top van je kunnen te presteren. Er zijn al genoeg 2de voorstellingen de mist in gegaan omdat de voltallige cast na de geslaagde première op z'n lauweren ging rusten... Vecht dus niet tegen de zenuwen, maar omarm ze om jezelf op te peppen!

- Is je stress niet enkel en alleen maar positief? Focus je dan op je ademhaling. Als je de ademhaling van een rustig persoon imiteert, zal je hoofd uiteindelijk beginnen geloven dat je effectief rustig bent! A little mindtrick dus ;o) En hoe ademt een rustig persoon? Laag en traag... Dit is trouwens ook een goeie tip voor als je je in de file zit op te winden! Geen kat die er iets aan heeft dat jij zit te hyperventileren.

- Zorg dat je voldoende voorbereid bent! Het lijkt een evidentie, maar velen slagen er jammer genoeg niet in... Een handige leidraad: Zorg dat je alles uit het hoofd kent en geen technische problemen met je song meer hebt tenminste een maand voor het optreden. Dan krijgt de muziek de tijd om te rijpen in je performance.

- Probeer je het laatste half uur voor het optreden af te zonderen om de dingen te doen waar jij rustig en geconcentreerd van wordt. Of dit nu yoga of een spelletje op de Wii is, maakt niet uit. Is daar geen tijd of ruimte voor omdat alles verkeerd loopt (file, vergeten gitaar, ontploffende PA, huilend lief,...)? Ga dan niet panikeren, want zoals in de vorige tip staat, ben je voldoende voorbereid om deze situatie het hoofd te bieden ;o)

- Doe je vocale opwarming voor je naar de locatie vertrekt. De kans is groot dat je door technische of andere problemen geen tijd en/of ruimte meer hebt om die backstage te doen!

- Sommige mensen nemen bètablokkers om rustig te worden... Doe dit alsjeblieft niet, want je wordt er niet alleen rustig, maar ook sloom en ongeconcentreerd van!

- En wat alcohol betreft: Herinner je je nog die keer toen je je na een paar glaasjes wijn zo sexy voelde op de dansvloer en dat iedereen geïnteresseerd naar je keek? En herinner je je vooral nog het moment dat je de foto's van die avond onder de ogen kreeg? Juist ja: allesbehalve sexy en de blikken bleken eerder afgrijzend dan geïnteresseerd te zijn... Dus de enige die vindt dat je beter presteert na 5 pintjes is op dat moment jij zelf ;o)

- Voor de rest: Vergeet niet te genieten! Je staat op dat podium omdat je daar graag staat, dus laat ze maar allemaal een poepje ruiken!