ART OKTOBER
4 oktober 2017

Tentoonstellingen en ander nieuws
Hilversumse kunstenaars
We pakken de draad weer op
  We kunnen terugkijken op heel succesvolle Open Atelier Dagen 2017. Veel bezoekers met positieve reacties, goeie sfeer, een prachtige tentoonstelling in het museum.
Na een ruime zomerstop is hier de eerste van (wat we hopen) een maandelijkse nieuwsbrief over beeldende kunst in Hilversum.
De nieuwsbrief is bedoeld voor inwoners van Hilversum die geinteresseerd zijn in beeldende kunst, in het werk van professionele kunstenaars.
 
Dick Sierksma exposeert in Fort bij Vechten, Bunnik
Op twee exposities kun je de houten beelden van Dick Sierksma bewonderen de komende maand. Van 15 oktober tot 30 november zijn z'n beelden te bewonderen in de Regenboogkerk aan de Koningsstraat. Maar veel interessanter waarschijnlijk is de expositie op het vertrouwde Fort bij Vechten, bij Bunnik op zaterdag 21 en zondag 22 oktober vanaf 11.00 uur. Altijd weer een prachtige ambiance, zeker als het weer mee zit.
 
Meer informatie op de website van vormgevers in hout.
Exposities Hazel Ling
Hazel Ling exposeert in oktober in:
Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104, Amersfoort, groepsexpositie 'Ongelijk verschillend'.
ADAF, 13, 14 & 15 oktober, World Fashion Centre / Beursplaza, Kon. Wilhelminaplein 13, in Amsterdam.
Verder in oktober in Haarlem en Bergen (NH).
Zie verder haar website, of Facebook.
 
 
Op bezoek bij kunstenaar. Oktober: Eva Kasbergen

  ART Hilversum en Senver-seniorenvereniging organiseren op donderdagmiddag 19 oktober het maandelijks bezoek aan een kunstenaar. In oktober staat het werk van fotografe Eva Kasbergen centraal, om 15.30 uur verzamelen bij ingang postkantoor. Kosten € 3,00 voor Senver-leden, en € 5,00 voor anderen. Aanmelden via bep@spaanjaars.com.
Het bestuur van ART Hilversum wil dit soort bezoeken de komende tijd uitbreiden.
 
Verkooptentoonstelling sinterklaastijd
Van 20 november tot 4 december is er een door ART Hilversum georganiseerde verkooptentoon-stelling van het werk van Hilversumse kunstenaars in het pand van de RABObank aan de Kerkstraat.   Parallel daaraan is er een tentoonstelling in Gate 51, de tentoonstellingsruimte aan de Noodweg. Een goede gelegenheid om écht mooie cadeaus aan te schaffen.
 
 
Wisseling in bestuur van ART Hilversum

 
In  het bestuur van ART Hilversum is gewisseld. Christine Keemink nam afscheid als voorzitter, een functie die zij zes jaar met verve vervulde. Christine blijft actief als bestuurslid.
Ineke van de Rotte neemt haar plaats in als voorzitter van ART Hilversum.
Anne de Laet is toegetreden tot het bestuur.
Het bestuur gaat de komende maanden op zoek naar verdere uitbreiding.
 
 
Exposities in oktober in Hilversum en omgeving
 
 
5e Filmfestival opent met 'Loving Vincent'

  'Loving Vincent’ is een uniek project over het leven van Vincent van Gogh én de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Van 11 tot en met 15 oktober.
 
Filmpje
Over Grafisch Atelier - zie hier. Gemaakt door Roy Scholten.
 
 
 
Deze nieuwsbrief verschijnt bij voldoende nieuws elke maand. Als u geen prijs stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven. Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.