Hej,
 
I går var första dagen när man kände att vinterkylan inte är långt borta! Och det märks att många av er redan börjat på julklappsprojekten, mycket sockor, vantar och sjalar verkar det bli under granen i år också.
  
Nu är det kursdags igen, vi släpper platserna till två kurser;
Antingen kan du utforska den estniska spetstraditionen lite djupare och lära dig olika sätt att sticka så kallad "nupp", eller också kan du fördjupa dig i krokningens värld. Läs mer nedan! Det är som vanligt endast 10 platser på varje kurs och de brukar snabbt bli bokade, så skynda dig med din anmälan.
  
 
 
Fynda Babyalpaca från BC garn
 
I tillägg till Drops Alpaca Party ger vi nu 25% rabatt även på BC garns underbart mjuka babyalpaca så långt lagret räcker. Det är ett  mycket drygt garn, med 500 m på 100g räcker en härva till en spetsstickad sjal. Det finns även snygga mönster på tröjor och västar i babyalpaca. BC Babyalpaca kostar nu 120 kr/hg istället för ordinarie pris 160 kr.
 
 
 
 
  
 
REA - halva priset på Fine Wool
Nu säljer vi ut det sista vi har i lager av det supermjuka ullgarnet Rheuma Thermal Wolle - Fine wool. Fine Wool är särskilt skonsamt för personer som har känslig hy, reumatiker eller känsliga bebisar. Garnet kan tvättas i maskin, består av 100% ull och ett nystan på 50g innehåller hela 310 m och kostar nu endast 30 kr istället för ordinarie pris 60 kr. Det finns många fina gratismönster till dam och baby på tillverkaren Coats hemsida, här och här.
   
 
   
 Några exempel: Klicka på bilderna för att se mönstren.
 
 Erbjudandena gäller så långt lagret räcker. Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn.
 
NY KURS: Sticka nupp - en detalj i estnisk spetsstickning!
Torsdag  8 november kl 18.30-21.00
Det här är kusen för dig som vill lära dig att sticka ”nupp”, de knoppar – inte att förväxla med muscher – som återfinns i den estniska spetsstickningstraditionen. De kan vara kluriga att få till, men under kursen får du prova på fem olika sätt att göra dem, allt för att hitta den teknik som passar just dig bäst. För att få utbyte av kursen bör du ha vana vid att sticka spetsmönster.
Kursledare är Triinu Andreassen.
 
 
Fortsättningskurs: Kroka vidare
Tisdag 13 november  kl 18.30-21.00

Har du koll på grunderna i krokning och vill komma vidare, förbi grytlappen eller sittdynan till andra spännande projekt?  På den här kursen går vi igenom flera olika krokade strukturmönster och du får även prova på rundkrokning och krokning med flera färger. För att få utbyte av kursen bör du behärska grunderna i krokning.
Kursledare är Eva Andersson.
 
Kika i vårt fotoalbum på några foton från den trevliga grundkursen i krokning tidigare i höstas.
 
 
Nya färger från Färgkraft
Några nya nyanser har vi fått in i det vackra garnet Pälsblend från Färgkraft. Det är ett entrådigt garn av ull från Gotlandfår som handfärgats i fantastiska nyanser och meleringar. En härva är 100 g och 400 m och kostar 230 kr. Av en härva kan du sticka en stor sjal med grova stickor, men garnet passar också utmärkt till tröjor, koftor eller tunikor.
 
 

Har du hört den nya svenska stickpodden?

Nyligen upptäckte jag den första svenska podcasten (internetradiosändningen) om stickning. Stickklubben heter den och drivs av ett par tjejer från Kalmar. Kul och inspirerande garnprat att lyssna på när man stickar.
Tre avsnitt har det blivit än så länge, du hittar dem här:
http://stickklubben.blogspot.se/search/label/Stickpodden
 
 
Handmålat i höstfärger
Vi har fyllt på korgen med olika handmålade garner från min mors färgfabrik :)
vad sägs om lite grövre ull- och alpackablandning, silketweed och superwash merinoull i många läckra färgställningar, men även tunnare sjalgarner och sockgarner. Färg är härligt och ger energi i höstmörkret!
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt