April 2016

De klant aan het woord...

Tijs de Lint – Financial Controller bij Vlasman Sloopwerken
 
"Van papierberg naar digitale orde" 
  
“Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken B.V. is een grote speler in de bouwsector.
Het bedrijf legt zich onder andere toe op het (hydraulisch) koppensnellen van heipalen, sloopwerkzaamheden en asbestsaneringen.
 
De eerste samenwerking met Be-Sync is ontstaan in 2012, toen Vlasman zocht naar een automatiseringsoplossing voor de administratief intensieve asbestsaneringsdivisie.
Zonder te veel in detail te gaan, kan worden samengevat dat de strikte regelgeving een uitermate accurate vastlegging van voorbereiding, uitvoering en nazorg vereist. Sommige registraties dienen 30 jaar bewaard te blijven.
 
Elk project heeft per dag haar eigen set van verplichte documenten en formulieren en Vlasman voert zo’n 15 tot 25 (deel)projecten per dag uit. Mensen in de uitvoering zijn noodgedwongen ware pikeurs in het invullen van formulieren. Jaren lang is de administratie op een traditionele papieren wijze gedaan.
 
Het vraagt geen grote fantasie om de omvang van het archief bij Vlasman in te schatten. Even los van de uitdaging hoe je fysieke documenten 30 jaar in een leesbare conditie houdt.
Het bedrijf groeide (en groeit) en met het toenemen van de papierberg, nam ook de behoefte naar verdere structurering en digitalisering noodgedwongen toe.”
 

Meer informatie over de Be-Sync Digitale formulieren?

Bezoek onze website »    of bel      0318 - 43 82 26.

Portalen voor externen (klanten / partners)

Ketensamenwerking is de laatste jaren een steeds belangrijker thema geworden. Informatie delen met klanten en partners is gemeen goed geworden.
 
Klant- en Informatieportalen zijn een steeds algemener begrip geworden. Zowel privé als zakelijk zien we steeds meer plekken waar informatie met klanten en partners worden gedeeld. We kennen allemaal de portalen van Coolblue en Bol.com waarin we onze bestelhistorie kunnen inzien of de status van de lopende bestelling kunnen zien.
In de bouwsector zien we steeds meer Informatieportalen waarin informatie en kennis wordt gedeeld naar de keten. Bedrijven hebben vaak heel veel informatie beschikbaar welke ze kunnen delen waarbij gedacht kan worden aan Kopersportalen, Onderaannemersportalen of bijvoorbeeld een Medewerkersportaal.
 
Het is laatste jaren steeds makkelijker geworden om informatie beschikbare (ERP) informatie te ontsluiten naar (SharePoint) Informatieportalen. Er zijn inmiddels ook veel praktische voorbeelden van laagdrempelige en intuïtieve Informatieportalen. Tijdens de implementatie van een portaal bepalen we samen hoe het nieuwe medium vorm moet krijgen waarbij veiligheid van informatie altijd een belangrijk aspect is.
 
Het ‘nieuwe werken’ middels informatieportalen is een veel prettigere manier van samenwerken met klanten en partners, waarbij de gegevens altijd up-to-date zijn. Een digitaal portaal in SharePoint biedt dus de mogelijkheid om op een snelle en efficiënte manier in contact te staan met uw klant, partner en collega.

Concrete voorbeelden van portalen waarbij samenwerken en informatie delen centraal staan:
-              Serviceportalen met ontsluiting van informatie naar de (eind)klanten
-              Informatieportaal met opdrachtformulieren voor de buitendienst
-              Projectenportalen met ontsluiting van o.a. documenten voor de ketenpartners
  

Meer informatie over portalen?

Bezoek onze website »    of bel      0318 - 43 82 26.

Laatste nieuws

 DCN gaat optimaliseren

Het gaat goed met DCN, de projecten worden groter en de hoeveelheid projecten neemt ook toe. Om de verdere groei te faciliteren wil DCN een vervolgstap zetten in het optimaliseren van haar bedrijfsprocessen.
 
Vaessen kiest voor Be-Sync
Vaessen richt zich specifiek op de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van maatschappelijk vastgoed. Be-Sync gaat Vaessen helpen bij o.a. het technisch  onderhoud en vraagstukken van SharePoint.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van onze producten

© Copyright Be-Sync B.V. 2016