Hej,
  
Tack alla underbara kunder för ett toppenbra 2012! Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt garnår 2013 ♥ 
I morse täcktes Stockholm av vacker nysnö och jag vandrade runt som i ett julkortsmotiv, då känns det lite märkligt att prata om våren, men vi går ju mot ljusare tider! Tillhör du dem som längtar efter vår och svala plagg i lin eller bomull kanske det passar att ta en titt på Drops Designs kommande vår/sommarlkollektion för 2013. Bilder på alla modeller ligger ute på deras hemsida och du kan rösta på dina favoriter här! Själv dröjer jag mig gärna kvar lite i vintern, ull är ju ändå tveklöst det bästa materialet :)
  
Årets första garnnyhet - Malabrigo Sock!
En efterlängtad nykomling i sortimentet är Malabrigo Sock, 100% superwash merinoull i vackra handfärgade nyanser, 100g är ca 400 m och kostar 199 kr. Namnet till trots är det väl inte världens mest hållbara sockgarn, men passar utmärkt till sjalar, tunna tröjor, barn- och babyplagg.
 
Vårterminens första kurs: Näverstickning
Tisdag 22 januari kl 18.30-21.00
Lär dig sticka rutor på tvären i den teknik som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac. Ett gammalt sticksätt som ger ett fint resultat som liknar en flätad näverkont. Sticka sjalar, muddar, kuddar, väskor eller tröjor - tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn och är lätt beroendeframkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till…
Vi går igenom grunderna i tekniken och du får börja på en trekantig sjal nerifrån spetsen. Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
Årets sista stickprojekt
Mitt sista projekt för 2012 blev klart i mellandagarna och det känns som att det redan blivit ett favoritplagg! Funkar lika bra till vardags på jobbet som till nyårsdrinken ;) Tröjan/västen heter Lopi vest och är stickad i Cascade 220 som kostar 85 kr/hg. Det gick åt ca 2,5 hg av bottenfärgen och mindre än 50 g av varje mönsterfärg. Beskrivning på engelska finns gratis på Ravelry. Jag kommer att sticka en till, fast med hellång ärm. Det gäller bara att bestämma vilka färger jag ska välja nästa gång...
 
Sjal i Yak-garn
Min snälla mamma har stickat den här vackra sjalen med annorlunda spetsmönster i cirklar i det fantastiskt mjuka, varma och dryga M&K Yak. Till hela sjalen gick det åt knappt en härva, resterna du får över på en härva räcker till ett par matchande handledsvärmare. 100 g Yak är hela 900 m och kostar 349 kr.
Sjalen heter Dew Drops, beskrivningen är på engelska och finns att hämta gratis via Ravelry.

 
Stickstämma i Undersåker 1-4 augusti
Vid midnatt den 2 januari öppandes anmälningsfomuläret till Stickstämman 1-4 augusti 2013 i Undersåker. Själv satt jag redo vid tangentbordet vid tolvslaget och skickade in min anmälan :)
Ta del av det fullspäckade programmet på bloggen, kompetenta kursledare från när och fjärran erbjuder massor av spännande saker att lära sig. Jag vill för allt i välden inte missa att gå workshop för Nancy Bush. Hon skriver världens bästa stickbeskrivnignar, om du frågar mig...
Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar, så planera in en sticksemester och anmäl dig du med!
 
 
Är du medlem i Sticka! Sveriges stickförening så får du 10% rabatt på ordinarie priser hos Litet nystan! Glöm inte att skriva ut ditt nya medlemsbevis för 2013 från Stickas hemsida, du visar medlemsbeviset i kassan hos oss för att få rabatten.
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner