Nieuwsbrief, September 2014

Snel naar:
29 september: start trainingen Leiden
30 september: start trainingen Leiden
3 oktober, 19.00 - 20.00 uur: Ophalen abonnementen Haarlem en aanschaf kleding, Clubhuis STS-KGM, Kagerweide, Sassenheim
21 oktober: Algemene Ledenvergadering STS-KGM, Clubhuis STS-KGM, Kagerweide, Sassenheim
 

 
Sponsors van de STS-KGM

Van de Voorzitter
Beste schaatsers,
 
Nog een paar weken en we mogen weer! Na een mooie zomer met prima weer om te trainen zullen de meesten “goed beslagen” ten ijs komen, klaar om weer 5 maanden te knallen over het ijs. Een jaar met weer diverse wijzigingen op en naast het ijs. Verderop in de nieuwsbrief zal je meer info vinden over de nieuwe toegangspasjes op de baan in Haarlem, een nieuw systeem wat een aantal voordelen zal moeten brengen. Maar zoals gezegd: verderop staat hier meer over.
 
Naast iets statisch als pasjes zien we ook een nieuw fenomeen ontstaan: de diverse schaatsscholen en schaatsteams. Dit is op zich een goede ontwikkeling en we beraden ons hoe we hier als kleine club op een positieve manier mee om kunnen gaan. Natuurlijk ondersteunen wij dit soort initiatieven, maar doordat er zich een aantal junioren hierbij heeft aangemeld komen wij in de knoei met de trainingsuren voor de STS-KGM junioren. Laat ik wel duidelijk zijn: namens het bestuur van de STS-KGM wensen wij de STS-KGM junioren heel veel succes bij de diverse teams en zullen wij hen natuurlijk blijven volgen. Het zijn tenslotte “onze” junioren. Succes jongens en meiden!
 
Wat heb ik verder nog…
Als STS-KGM hebben we hele mooie en herkenbare clubkleding. Natuurlijk hebben we niet alle maten op voorraad maar wel een heleboel dus spreek mij even aan/stuur een mail/geef een bel, dan kijk ik hoe we je kunnen helpen aan zo’n mooie outfit.
 
Graag wil ik hierbij een dringende oproep doen aan iedereen binnen de club. Binnen het bestuur hebben we dringend behoefte aan “vers bloed”. Na het aangekondigde aftreden van Coen van der Leeden (te druk met zijn nieuwe baan) blijven er maar 3 bestuursleden over en dat is echt te weinig om een goed bestuur te vormen. Bij deze dus de oproep aan jou om eens na te denken wat je zou kunnen doen voor je club. Ik ben graag bereid om je vragen (die er ongetwijfeld zullen zijn) te beantwoorden.
 
Afijn, we zullen elkaar vast weer snel tegenkomen op het ijs in Leiden of Haarlem,
 
Met sportieve groet,
Jeff van Nobelen
 
Abonnementen en STS-kleding ophalen, 3 oktober
Vrijdag 3 oktober, van 19:00-20:00, in ons clubgebouw aan het ijsbaanterrein aan de Kagerweide, kunnen de volgende leden hun abonnementen en licenties voor het seizoen 2014/2015 komen ophalen:
  • Wedstrijdschaatsers H02, H03 en H05
  • Jeugdschaatsers Haarlem, H15, zaterdagochtend 09:30-10:30
  • Recreanten (alleen nieuwe leden)
De IJsbaan Haarlem werkt vanaf dit seizoen met nieuwe toegangspassen die meerdere jaren gebruikt gaan worden. Deze nieuwe passen kosten eenmalig 6,-. We verzoeken u dit bedrag bij het afhalen van de passen direct contant te voldoen. Recreanten die al langer in Haarlem schaatsen en nog een oude pas in bezit hebben kunnen deze voor de eerste training zelf bij de kassa van de IJsbaan omruilen.

Tevens kan op deze avond de STS clubkleding worden gekocht. Diverse artikelen zijn in diverse maten direct beschikbaar. De speciale prijs voor de kleding is hier te vinden.
 
De pasjes voor de trainingen in Leiden zullen op de avond van de eerste training worden overhandigd.
Zomertrainingen

Nog een paar zomertrainingen en dan gaan we weer schaatsen! De zomer is echt voorbij gevlogen. Laat ik eerst de trainers bedanken die hebben bijgedragen aan de zomertrainingen.

Dank aan Martijn en Jeff, die vele fietskilometers hebben gevreten in de regio met de wedstrijdschaatsers. Die gasten gingen harder en harder. Vlak voor de zomervakantie maar even een keertje echt pijn doen, 5x Kopje op, in de zwaarste versnelling… Fluitend! Weet je wat, we doen het nog een keer!

Dank aan Maurice, die ook tijdens het WK Voetbal het fietsrondje op woensdagavond reed met de recreanten. Ook daar ging het gemiddelde hoger en hoger, 60 km ruim binnen 2 uur weer terug!

Dank aan Richard, die heeft meegeholpen met de jeugdtrainingen op dinsdagavond op de ijsbaan In Sassenheim. De groep was ruim verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en de opkomst bleef groot. Dus met ons 2'en was het steeds een uitdaging! Leuke trainingen gedaan, met veel inzet van de jeugd. Dinsdag 23 september is de finale van de slagroomrace, met verrassende uitdagers! De winnaar wint een slagroomtaart!

Dank ook aan de begeleiders op de skeelerbaan in Lisserbroek, Martijn, Martin, Ronald, en ik zal er wel nog wel een vergeten, vrees ik, excuus, bedankt!

De duintrainingen op de donderdagavond waren geslaagd. In juni en juli, toen het prima zomerweer was, verruilden we de duinen vaak voor het strand. Maar voordat de groep de Noordzee in dook, eerst wel lekker bootcampen op het strandzand. Squatten, lungen, tijgeren en kikkersprongen in het mulle strandzand. Wie er niet bij was… Je hebt wat gemist! Wie er wel bij was, en bij de andere trainingen, dank voor jullie enthousiasme, inzet, grappen en grollen.

En nu het ijs op, pr’s rijden. Succes!

 
Algemene Ledenvergadering STS-KGM, 21 oktober

Reserveer hem alvast in je agenda: op dinsdag 21 oktober vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de STS weer plaats. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het clubgebouw aan de Kagerweide.

Naast de gebruikelijke agendapunten zal een belangrijk punt een verzoek tot verhoging van de contributie zijn. De complete agenda, alsmede het verslag van de vergadering van vorig jaar, zal binnenkort op de website terug te vinden zijn.

 
Start schaatsseizoen Haarlem en Leiden
Het nieuwe schaatsseizoen komt steeds dichterbij. De kunstijsbaan Haarlem gaat namelijk op zaterdag 27 september open voor het publiek. De eerste trainingen zullen in de week erna gaan starten op 29 september.

De trainingstijden zijn als volgt:
H05 (wedstrijdrijders): zaterdag 07.00 - 8.10 uur

In Leiden start het seizoen op dinsdag 30 september de trainingstijden zijn als volgt:

Door op het betreffende lesuur te klikken wordt de groepsindeling weergegeven.

 
 

Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl