Innehåll
 
- Selektivt seende
- 500 träd till Vi-skogen
- Uppdaterad grafisk profil
- Tuff & skonsam övning
- Underbara klipp
- Avokadosmoothie

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förändringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, coaching och mycket mera. Allt för att skapa en miljö och omgivning som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp

 
Allting är relativt.
 
 
Det finns hjälp på alla möjliga problem
 
 
Denna video är inte så rolig men skapar en skön känsla av välbefinnande.
 
Citat 
 
The best way to cheer yourself up is to cheer somebody else up.
Mark Twain
 
 
Selektivt seende

Under jul- och nyårsledigheten läste jag en intressant bok om hjärnans emotionella liv och hur formbar vår hjärna är både av yttre och inre intryck. Jag fick veta att syncentrum upptar en tredjedel av vår hjärnas volym. Eftersom den då är så viktig för oss är det viktigt att du tar in rätt intryck för att känna större glädje och välbefinnande. Testa att under en dag att verkligen leta efter och titta på det som gör dig glad och strunta i löpsedlar och nyheterna (vars fokus tyvärr ligger på negativ rapportering). Fundera på vilka miljöer som får dig att må gott och försök befinna dig där så mycket som möjligt och fylla dig med glädje. Känns det bra på kvällen är det bara att fortsätta nästa dag att leta efter positiva och glädjande synintryck.
 
 
Jag hoppas att bilderna och filmerna i detta nyhetsbrev är bra start på ditt selektiva glädjeseende.
 
Boktips hos ISM
 
Vi har fått många positiva och uppskattande kommentarer för vår senaste bok 26 timmarsdygnet. Det var mycket glädjande och en bekräftelse på att det är en mycket bra och användbar bok när den kom upp som boktips hos Institutet för stressmedicin (ISM). Att medicinska biblioteken i Örebro har köpt in den är ytterligare en rolig bekräftelse.
 
Om du vill kombinera prestation, med välbefinnande och gläjde, samt mindre stress är boken en god investering i dig själv. Du gör den bästa affären när du köper den på Buena Vida eller AdLibris. När du köper boken bidrar du inte bara till att din egen hälsa och välbefinnande blir bättre. Du bidrar också till en hälsosammare miljö, som du kan läsa om i nästa punkt.
 
500 nya träd i Vi-skogen
 
Stort tack till dig som köpt mina böcker eller beställt seminarium där böcker ingår. För varje såld bok går några kronor till träd i Vi-skogen i Afrika (där varje träd kostar 20 kronor). Förra årets bokförsäljning innebar att 500 nya träd har planterats för en bättre miljö. 
 
Föreläsningar på skolor
 
Att Personbästa väljer att köpa träd är en del i vår arbete med CSR (Corporate Social Responsibility), en annan del är att jag har gått med i både Mentor där jag ibland åker ut till skolor och är en så kallad jobbmentor. Med syfte att inspirera ungdomar till att ta till vara på skolan och känna att de har mening och mål framöver. Detta sker bara i Göteborg, men för övriga Sverige har jag gått med i Ung Inspiration som ger skolan möjlighet att ta in föreläsare till mycket reducerade arvoden. Läs gärna hur jag presenteras på Ung Inspiration genom att klicka på bilden nedan.
 

 
Uppdaterad grafisk profil
 
Jag kommer att under de närmaste månaderna arbeta en del med att förbättra det visuella kring Personbästa Förlag & Event AB. Steg 1 var nya visitkort. Steg 2 är att träningstipsen ska bli mer informativa och mer visuellt tilltalande (har tyvärr inte budget att plocka in någon läcker modell som utför övningarna så än så länge får ni se mig :-). Se på träningstipset nedan och avgör om jag är på rätt väg.
 
Mer instruktiva vardagsövningar
 
  
Ta en titt på januari månads övning, som har en helt ny design och högre kvalité på videon. Hoppas att du gillar förbättringen. Klicka på bilden så kör videon igång.
  
Avokadosmoothie
 
 
Smoothies är både lätta och snabba att göra och är dessutom mycket goda. Denna smoothie innehåller bra fetter från avokado och hasselnötter, samt ett välbehövligt c-vitamintillskott från kiwis och mycket mer.
 
Recept för tre stora glas
 
1 avokado
2 kiwis
3 msk musli
5 dl havredryck/havremjölk
10 hasselnötter
 
Blanda ner allt i ett litermått eller liknande och kör med en stavmixer. Fördelen med smoothies är att du häller i det som du tycker om. Vill du ha extra bär, eller en banan, eller lite kanel, eller något annat är det bara att skicka ner i måttet och mixa ihop det hela.
 
Skapa en bra, hälsosam och glädjande månad.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se