Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Vintern verkar vara här för att stanna ett tag till, men det börjar ändå märkas att ljuset är på väg tillbaka, eftermiddagarna är inte lika mörka längre.  Det finns alltså hopp för alla som längtar efter sol och värme! Jag gillar ju vintern, men härom dagen när solen sken och fåglarna kvittrade började jag ändå längta lite efter våren. Jag roade mig då med att söka efter mönster på Ravelry med utgångspunkt från vårblommor (alla sätt att hitta inspiration är bra) och kom upp med många fina spetsiga projekt. Kanske kan det vara något att sätta stickorna i för den som har vårlängtan?
 
Krokus
Toppen Krokus - kanske i Line eller For Nature?
Eller sjalen Crocus Noir, i Findley/Forest Hills eller kanske Pälsullgarn... nu blev jag plötsligt sugen på att virka :)
   
 
Tulpan
Sjalen Tulip Season tror jag skulle bli jättefin i Pimabomuld.
Baskern Tulipanaros vill jag sticka i Visjögarn eller varför inte lyxa till det med Asia?
 
 
Scilla & Snödroppe
Man kan klä sig från topp till tå i stickat med inspiration av våren. Här är sockorna Scilla Lace Socks och baskern Snowdrop.
 
 
Snabbstickad varm mössa!
Nyhetsbrev brukar ju handla om nyheter, det hörs liksom på ordet, men ibland är det bra att lyfta fram gamla favoriter. Jag vill slå ett slag för den här varma och snabbstickade mössan, som vi stickat upp i det härliga garnet Bulky Light. Beskrivningen är gratis och det går åt ca 100 g garn till en mössa och den stickas på stickor 8 så det går undan. Av två nystan - ett i varje färg - kan du sticka två par mössor. Bulky Light är ren, mjuk ull och kostar endast 65 kr per nystan. Vi har nyligen fått påfyllning så det finns mångar färger att välja bland, ännu fler än på bilden nedan.
 
 
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Ny chans: Garnprovning!
 
Tisdag 20 februari kl 18.30-21
 
Välkommen till en inspirerande kväll fylld av härliga, fiberrika garnupplevelser! Stickning och virkning är som bekant materialsporter och med kunskap om olika material är det lättare att få ut mesta möjliga glädje och bäst resultat av sitt handarbete. Under kvällen går vi igenom olika sorters garner och naturfibrer som ull, alpacka, mohair, cashmere och silke, men även mer udda garnråvaror som mjölkfiber, bambu och nässlor. Vi pratar om fibrernas olika egenskaper, vad de passar bäst till, hur du kan kombinera olika garner och hur du bäst sköter om dina plagg. Självklart får du också klämma, känna, provsticka och blanda olika garnsorter. Alla deltagare får med sig en godispåse med mininystan på garnkvaliteter i olika naturmaterial. Kursledare är Karin Larsson.
 
 
Läsa mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Favorit i repris: Färglära för stickare!

Torsdag 22 februari kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.
 
 
 
Ny design till barn och baby
Alldeles pinfärska mönsterhäften till barn och baby har vi fått hem från Sandnes. Som vanligt säljs häftena tillsammans med Sandnes garn och de kostar 49 kr.
 
1804 Strikk till Barna - Här finns både bekväma lekkläder och finkoftor, i såväl tunnare och grövre garn.
 
 
 
Tema 55 Hentesett & Babytepper - Här finns riktigt söta babyplagg och filtar, de allra finaste gåvorna till en alldeles ny liten människa.

Mössan Tuva - gratis beskrivning!
Sista chansen att få mönster på köpet till vår nya snygga Mössan Tuva! Just nu bjuder vi på beskrivningen (värde 29 kr) vid köp av minst två nystan Baby Lama, erbjudandet gäller t.o.m lördag 10 februari. Baby Lama finns i 11 snygga färger. Mössan Tuva finns i två storlekar och kan stickas tajtare eller med häng i bägge storlekarna.
 
 
 
 
REA - Fynda utgående garner!
 
Inget varar som bekant för evigt och nu har det blivit dags att säga adjö till några av våra garnkvaliteter. Vi rear ut resterande lager av Bingo Alpaca från Lana Grossa. Det är en blandning av merinoull och babyalpaca och finns i både enfärgad och melerad variant, passar till stickor 5-7 och kan användas till mössa, halsduk eller tröja. Ord pris är 69 kr för enfärgat och 79 kr för melerat men nu kostar de endast 59 respektive 65 kr per nystan. Skynda fynda, det finns fortfarande tröjmängder kvar av vissa färger, erbjudandet gäller så långt lagret räcker.
 
 
Även Pittura från Louisa Harding har gjort sitt hos oss. Det är ett vackert melerat garn av merinoull och bambuviskos, en blandning som ger fint fall och lyster åt garent. Ett nystan är hela 100 g och 400 m och räcker till en sjal. Pittura kostar normalt 145 kr/nystan men nu kan du köpa det för endast 125 kr. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16