NIEUWSBRIEF Opleidingscentrum Breincentrum® 2018-02
Wat is Breincentrum? Breincentrum is gespecialiseerd in opleidingen voor leerkrachten. Breincentrum biedt de ingrediënten voor een goede ontwikkeling voor een kind. Wij bieden een brede scholing op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen.
Voor een filmpje van onze werkwijze klik hier:
 
Aankomende cursussen:
- Visuele screening en training verdiepingscursus 19-02-18 in Wijchen
- Jamara Rekencoach opleiding 20-02-18 in Wijchen
- WoordBeeldTrainer Coach 09-03-18 in Wijchen
- DominantieMatrix opleiding 12-03-18 in Wijchen
- Rhythmic Movement Training Internationaal Level 1 & 2 (25, 26, 27-03-18 in Wijchen
- Jamara Rekencoach 30-03-18 in Limmen
- Leesmatrix Coach opleiding 06-04-18 in Wijchen
- Jamara Rekencoach 07-04-18 in Delft
 
Voor overig aanbod en meer informatie kijk op:
Breincentrum is geregistreerd bij:
 
Volg ons voor het laatste nieuws:
 
Wil je zelf één van de cursussen van Breincentrum geven? 
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je je verder professionaliseren, volg dan nu het traject om docent te worden bij Breincentrum. Daarmee kun je op je eigen locatie een Breincentrum cursus verzorgen!
 
Op deze pagina kun je er alles over lezen: Lesgever worden bij Breincentrum
Enthousiaste reacties op de jaaropleiding:
 
Er is 15 januari weer een nieuwe jaaropleiding tot Nieuwe LeerStrategieen specialist gestart. De cursisten zijn ontzettend enthousiast!
Het is voor de cursisten een eye-opener dat je op zo'n andere manier naar kinderen kunt kijken. Voor de meesten is het totaal nieuw om bijvoorbeeld vanuit reflexen, beweging en sensomotriek (zien, horen, voelen) te kijken naar leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Op die manier kunnen we vanuit de basis stappen vooruit gaan zetten!
 
We kregen al verzoeken wanneer er weer een nieuwe jaaropleiding start. De data staan dus al gepland. Klik hieronder voor meer informatie:
 
Heb je al één of meerdere modules bij Breincentrum (of voorheen CNLS) gevolgd, dan is het mogelijk om een korting te krijgen op de jaaropleiding. Neem daarvoor even contact met ons op.
 
     
 
Nu ook de cursus Johansen-IAS training bij Breincentrum:
 
Bij alle cursussen die worden aangeboden door Breincentrum gaan we op zoek naar de oorzaak van het gedrags- of leerprobleem.
In onze praktijk werken wij al jaren enthousiast met de Johansen-IAS training. Daarom zijn wij blij deze cursus nu ook aan te kunnen bieden. Het is een mooie tool om ook in je gereedschapskoffer te hebben.
In deze tweedaagse cursus leer je hoe je een auditief verwerkingsprobleem kunt herkennen en hoe je met de Johansen-IAS training kinderen hiermee kunt helpen.
Bij auditieve verwerkingsproblemen zijn er problemen met de auditieve functies. Deze auditieve functies spelen een grote rol bij de leesvoorwaarden en het leren lezen en spellen vanaf groep 3. Kinderen van groep 2 moeten aan een aantal leesvoorwaarden voldoen voordat ze naar groep 3 kunnen. Voorbeelden hiervan zijn: letters samenvoegen tot één woord of verschillen horen tussen klanken/woorden. Als je moeilijk auditieve informatie kunt verwerken kan dit leiden tot lees- en spellingproblemen.
Kom je ook kinderen een stevige auditieve basis geven?
 
Klik op het plaatje voor meer informatie.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Fleur Giesen
Opleidingscentrum Breincentrum®
Breincentrum, Zuiderpoort 56, 6605 HN  WIJCHEN, www.breincentrum.com