Beste gasten,
 
Het zijn hele onzekere tijden voor iedereen. Een aantal van u heeft er waarschijnlijk de hele winter naar uitgekeken om dit jaar bij ons in de mooie Dordogne op vakantie te komen.
Ook wij hadden ons 20jarig bestaan iets anders voorgesteld.
 
Via deze nieuwsbrief willen we u bedanken voor uw lieve en meelevende reacties. Verder willen we u natuurlijk op de hoogte houden van wat er in Frankrijk speelt en waar wij zo al mee bezig zijn, ondanks dat er momenteel nog veel onduidelijk is.
 
 
De Lock down van Frankrijk loopt nog tot 11 mei.
 
Daarna zal de exit uit de Lock down gaan starten. We weten momenteel echter nog niet wanneer de campings weer open mogen. De campingfederatie heeft een gefaseerd heropeningsvoorstel gemaakt. De beslissing hieromtrent wordt nu genomen op 30 mei a.s.  Uitgaande van dit voorstel mogen we vanaf half juni alleen open voor gasten die gereserveerd hebben.
Deze zomervakantie zal er anders uit gaan zien, maar gelukkig heeft de Dordogne veel moois te bieden, zoals de natuur en cultuur. Het zal volop mogelijk zijn om hiervan te genieten.
Daarnaast gaan we met inventieve aanpassingen er zoveel mogelijk aan doen om de camping sfeer te behouden.
 
Reserveringen en vouchers
 
De gasten die een reservering hebben binnen de verplichte sluitingsperiode ontvangen van ons een voucher t.w.v. de aanbetaling, die 18 maanden geldig is.
Indien u nu annuleert voor een periode, waarin we waarschijnlijk open zullen zijn, valt u in onze gewone reserveringsvoorwaarden. Dit betekent dat u normaal gesproken uw aanbetaling kwijt zou zijn.
 
Volgens het advies van de campingfederatie hoeven we dan geen voucher te geven. Persoonlijk hebben wij toch besloten ook een voucher te bieden aan deze gasten. Deze voucher t.w.v. de aanbetaling is echter alleen geldig voor een verblijf t/m uiterlijk 03/07/2021. 
Zolang het nog onzeker is wanneer we open mogen, adviseren we om te wachten met het doen van de restbetaling.
Om iedereen de kans te geven om zijn/haar tegoedbon te gebruiken hebben wij besloten om langer open te blijven t/m de herfstvakantie. U kunt er natuurlijk ook alvast voor kiezen om uw reservering om te boeken naar een datum later in het seizoen.
 
Privé sanitair en nieuwe ruime plaatsen:
 
We hadden al veel ruime plaatsen, maar nu hebben we er nog meer! Cler heeft namelijk in de afgelopen maand een flink aantal plaatsen samengevoegd en ook een aantal nieuwe plaatsen gemaakt. Ondertussen is er gezaaid en zijn de plaatsen voorzien van een mooi fris groen grastapijt. 
Door het virus Covid19 is het gezamenlijke sanitair een grote zorg. We zijn al druk bezig met het ontwikkelen van een privé sanitair voor enkele plaatsen. Wat betreft het grote sanitair zullen er zeker nieuwe schoonmaak-protocollen komen.
 
Marktjes, bezienswaardigheden, restaurants, zwembad:
 
Wij krijgen hier veel vragen over want deze maken o.a. deel uit van het vakantieplezier.  
De markten mogen alweer plaatsvinden vanaf 11 mei. Ook zullen in mei sommige musea al open zijn. In de Dordogne zijn veel parken en  bezienswaardigheden in de openlucht.
Deze zullen waarschijnlijk in dezelfde periode opengaan als de campings.
Wat betreft de restaurants en cafés wordt er ook gesproken over half juni.Een belangrijke vraag is natuurlijk het zwembad op de camping. Het virus Covid-19 kan niet tegen chloor, dus het zwembad is een veilige plaats. Onze federatie heeft echter wel aangegeven dat de ligbedden telkens gedesinfecteerd zullen moeten worden. Omdat dit een tijdrovende klus zal zijn, hebben wij besloten om de ligbedden weg te halen. Iedereen mag zijn eigen stoel meenemen. Verder is nog niet bekend hoeveel mensen tegelijk in het zwembad zullen mogen.

Er zullen overal wel de bekende afstandsregels gelden.
 
Barbecues, doelpalen, wandelen en fietsen:
 
Zoals we al aan het begin vermeldden zal uw vakantie er misschien wat anders uit zien als andere jaren, maar dat hoeft beslist niet minder leuk te zijn.
Barbecueën geeft natuurlijk bij uitstek het kampeergevoel. Daarom hebben we besloten dat naast de gasbarbecues, nu ook dat de speciale veilige barbecues met houtskool (zoals de Lotus en de Kamado) bij ons mogen worden gebruikt.
De animatie zullen we moeten aanpassen aan de geldende regels. Door nieuwe doelpalen te zetten op het sportveld, zullen uw kinderen zich ook met minder animatie goed kunnen vermaken.
Afgelopen winter hebben we al wat wandelingen en fietstochten uitgetest met de app Wikiloc. Dit is natuurlijk heel wat makkelijker als een kaartje. Wij gaan de komende tijd graag voor u op pad om meer fiets- en wandelroutes uit te zetten.
 
Nieuwe receptie:
 
Vorig jaar waren we al begonnen aan het opknappen van het oude sanitair gebouw naast het huis. Het doel hiervan was om o.a. een ruimere receptie te maken. En dat komt nu goed uit met de nieuwe regels. Inmiddels zijn de muren al afgewerkt en liggen er mooie tegels op de vloer.
 
Poetsen, poetsen, poetsen…
 
We zijn ons momenteel al aan het buigen over de nieuwe schoonmaak-protocollen. Het zal veel meer tijd gaan vergen om de een accommodaties schoon te maken.
Een interessant weetje is dat op stof en hout het Covid-19 binnen 4 uur afbreekt. Dit is heel fijn voor onze safaritenten en chalets. Ook is het luchten van de accommodatie een heel belangrijk onderdeel. Daarom zullen we u vragen om bij vertrek uit uw accommodatie alle ramen en deuren open te zetten. Verder zullen we de aankomst- en vertrektijden gaan aanpassen om wat meer tijd voor de schoonmaak te hebben.
 
20-jarig bestaan
 
Zoals we al aan het begin vermeldden hadden we ons 20-jarig bestaan iets anders voorgesteld. We hebben nu besloten om de festiviteiten door te schuiven naar 2021.
Dit neemt niet weg dat we een echtpaar van het 1ste uur in het zonnetje hebben gezet door hen een bloemetje te sturen.
Henk en Ria Verheyen zijn namelijk al 19x bij ons geweest. In september zal het de 20ste keer zijn. Voor ons een goede reden om hen te verrassen met een mooie plant van Inca-orchids.
 
Gasten voor gasten
 
Hester van Ruitergevoel heeft als personeelslid bij ons gewerkt in 2003.
Ik kan me nog herinneren dat zij in indianenkleding zonder zadel een show gaf met een fakkel op één van onze paarden. Nu heeft ze haar eigen trainingscentrum voor ruiters en paarden en geeft ze zelfs zo goed les dat ze onlangs de “HIP award 2019” voor docent van het jaar heeft gekregen.
 
Speciaal voor onze gasten biedt Hester haar nieuwe onlinecursus met wel 70% korting. Klik hiervoor op deze link. https://ruitergevoel.com/online-training-lepech/
Een superidee, omdat u misschien best wel wat paardrijlessen heeft moeten missen.
 
 
Hans en Marietjie van der Goes zijn ook gasten van het eerste uur. Ondertussen hebben zij hun familiebedrijf van der Goes orchideeen overgedragen aan hun zoon André. Het bedrijf heet nu Inca-orchids en is gevestigd in Nootdorp. Door het coronavirus is bij hen de handel ook grotendeels afgenomen. Om die reden verkopen ze nu aan huis en hebben ze een bezorgdienst opgezet. Met de moederdag in aantocht is het misschien een idee om een bloemetje bij hen te kopen.  www.orchideee.nl  of informeer via de app 0627867156
 
 
Osman en Denise Abbadi zijn met hun gezin al heel wat jaartjes bij ons komen kamperen. Zij hebben hun eigen schoonmaakbedrijf TipTop. Door de Corona-crisis werden veel schoonmaakwerkzaamheden geannuleerd. Zij hebben daar meteen op ingespeeld door het opzetten van een webshop voor professionele Coronapreventie producten. Speciaal voor gasten van Le Pech Charmant geven ze een korting van 15% op hun producten. Gebruik hiervoor de kortingscode LePech. Klik op www.tiptopproducten.nl
 
 
Marijke Brits heeft in 2001 bij ons gewerkt en is inmiddels alweer sinds enkele jaren een trouwe gast met haar gezin. Zij is zelfstandig reisadviseur en dat is momenteel natuurlijk niet de beste branche. Maar ondertussen droomt iedereen ervan om dadelijk weer de meest fantastische reizen te maken. Haar bedrijf heet Marijke Brits – The travelclub. In haar filmpje https://youtu.be/RtlzaFBoR-E kunt u zien wat zij voor u kan betekenen zodra we weer mooie reizen kunnen maken. We hopen dat u aan haar zult denken als u zulke plannen heeft. www.thetravelclub.nl/marijkebrits.
 
 
Ada en Martin Koole, de broer van Cler, hebben een hospitality bureau genaamd Smize b.v. voor o.a. evenementen, partijen, merchandising. U begrijpt het al, ook zijn heel heel zwaar getroffen. Alle opdrachten tot 1 september zijn gecanceld. Zij zijn momenteel bezig om hun bekende champagnejurk aan te passen zodat deze ook in de nabije toekomst weer ingezet kan worden. Daarnaast heeft Martin ook een fotostudio. Hij kan daar, of op buiten locaties, fantastische foto's voor u maken.
Meer weten? kijk op www.Smize.nl of bel 0113724925 voor meer informatie.
Op elke reservering, gemaakt voor 1 september, kijgt u 25% korting!  
 
 
Het is dit jaar een dubbel jubileumjaar want Cler en ik zijn dit jaar 25 jaar getrouwd. 
Op ons bedankkaartje stond indertijd:
 “Samen kunnen we elke storm aan”. 
Inmiddels hebben we er al enkele doorstaan.
Deze lijkt echter wel een orkaan. 
We willen graag met u de Covid-19 ook verslaan!
 
Tot slot nog een wijze raad van wijlen opa Aad (goede bekende onder de oud-gasten):
“Geld verloren, veel verloren. Hoop verloren, alles verloren.
 
 
We wensen u veel sterkte en hopen u van harte dit seizoen, in 2021 of later te mogen begroeten!

Cler, Mariette, Alice, Lisane en Don
Camping Le Pech Charmant