Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2018

Een kindje geboren...
 
 
Een kindje geboren...
Clare en haar drie jonge kinderen kijken deze Kerstmis terug op een bijzonder mooi jaar. Op de linker foto hierboven is te zien waar zij en de kinderen afgelopen september nog woonden. Op de foto daarnaast kan je zien hoe de woonsituatie nu is. Wat een verschil he? Een mooi voorbeeld hoe KidsCare veel gezinnen helpt!

Dit verhaal heeft alleen een minder mooi begin; Na het overlijden van haar man is Clare door de familie van haar man misbruikt. Hoogzwanger is ze met haar twee kinderen naar een ander dorp gevlucht en vond ze onderdak in bovenstaande open bouwval. De baby is daar geboren. Clare was, zoals je begrijpt wanhopig. Wat moet je doen als je niets hebt en niemand kent?
 
De dorpsoudste schakelde gelukkig KidsCare in. Een van de sociaal werkers ging meteen samen met Clare aan het werk voor een betere toekomst voor haar en haar pasgeboren baby. Met wat financiële steun is gezorgd voor dagelijks eten. En de oudste twee kinderen gaan nu naar school. Om veilig en beschut tegen de regen te wonen is ook gelijk gestart met het bouwen van een nieuw huis. Nog voor de regenperiode heeft Clare gezorgd dat zelfs haar eigen groentetuintje gereed is.
 
Peter, de sociaal werker van KidsCare heeft er vertrouwen in. “Clare is een sterke vrouw. Ze heeft nu tijdelijk steun nodig, maar straks kan ze weer zelfstandig verder. We maken daar al concrete plannen voor. Onze KidsCare dorpsvrijwilligers helpen actief mee. Clare voelt zich mede daardoor al behoorlijk thuis in dit dorp. Het gevoel om onderdeel van een gemeenschap te zijn is heel belangrijk om weer zelfstandig verder te kunnen”.
 
Clare is vooral blij dat ze haar kinderen nu een toekomst kan geven. Mooi toch dat KidsCare
-dankzij de vele donaties- daaraan heeft kunnen bijdragen.
 
Blijft u KidsCare ook in 2018 weer steunen? Stichting KidsCare Kenia. Bank: NL21INGB0005921007. 

 
 
 
 
 
 
 
KidsCare is partner van Wilde Ganzen.
 
Stichting KidsCare Kenia
Mispelstraat 21
2564 TP  Den Haag
T. 070-3250288
E.info@kidscarekenia.nl
K.v.K. 51352702
IBAN: NL21 INGB 0005921007
 
 
 
Bezoek ook onze website en blijf ook op de hoogte via onze Facebookpagina.